logo

Wematchun sisältöarkisto

Arkistosta löydät kaikki Wematchussa julkaistut artikkelit. Arkistossa on tällä hetkellä: 1673 artikkelia.

Sivun alareunasta löydät navigaation.

18.03.2021International

Meriaura seglar mot en utsläppsfri sjöfart

Rederiet Meriaura som i mitten på 80-talet startade sin verksamhet med en bogserbåt transporterar idag cirka 3 miljoner ton bulk och tiotals krävande projektlaster årligen. Det som skiljer Meriaura från andra rederier är att man inom företaget aktivt studerat och eftersträvat lösningar för att uppnå koldioxid-neutrala lösningar inom sjöfarten långt tidigare än andra rederier. Företagets fartyg drivs redan nu delvis på biobränsle som tillverkats på avfallsprodukter. Produktionen av bränslet sker vi koncernens egen anläggning som ligger i Nystad, Finland.
18.03.2021International

Framtidens hus är empatiska

Allting, föremål och människor kommer att vara anslutna till varandra och denna utveckling kommer också att återspeglas i byggnaderna. I synnerhet kontor och offentliga utrymmen blir smarta genom teknologi. För många kan smarta hus innebära minskande mänskliga kontakter, men Tomi Teikko, som grundat Emphatic Building -lösningen, vill göra byggnaderna alltmer människocentrerade. I den här artikeln förklarar Tomi i vilken riktning utvecklingen av moderna kontor går.
18.03.2021International

Lukter och orenheter bort från avrinningsvatten

Klimatförändringen och dess extrema fenomen ger upphov till oförutsägbara hot, som man måste vara fullt förberedd för då även miljölagstiftningen kan förutsätta att företagen övervakar vattenbalansen på vidsträckta, byggda fält. BK-Hydrometa Oy är ett ledande företag inom vattenbehandling och miljömätningar, som har specialiserat sig på behandling av förorenat hängande grundvatten och avrinningsvatten samt på reservoar- och dammövervakning.