03.03.2021

B-Cure lääkintälaser selättää tulehdukset, kivut ja haavat

Lääkinnällinen laser on tehokas, lääkkeetön hoitomuoto tulehdusten, kudosvaurioiden ja haavojen hoitoon. B-Cure Laser on käytössä kipuklinikoilla, haavahoidossa ja jo sadoissa suomalaisissa kodeissa.

Ammattilaistenkin käyttämä B-Cure Laser on turvallinen myös kotikäytössä.

Oulun kaupungin kuntoutuspalvelujen fysiatrian yksikössä fysiatri Timo Pehkosella on käytössä B-Cure-laserlaite yhtenä ei-lääkkeellisenä kivunhoitomenetelmänä. 

– Kroonisen kivun hoidossa haasteena on kipulääkkeiden vaatimaton teho. Lääkkeettömien hoitomenetelmien käyttöä korostetaan, ja laser-hoitolaite on turvallinen ja kokeilemisen arvoinen. Parhaimmillaan oirelievitys on ollut hoitojakson jälkeen noin pari viikkoa, kertoo Pehkonen.

Hyviä tuloksia haavahoidossa

Uudenkaupungin terveyskeskuksen haavavastaanoton haavayhdyshenkilö Marika Metsä-Tokila yllättyi jo kuukauden hoitotuloksista diabeetikkojen säärihaavojen hoidossa.

– Neljässä viikossa saimme hyviä tuloksia kroonisten haavojen ja arpikudosten hoidossa. Laser tukee ja edistää haavan paranemista yhdessä haavan hyvän puhdistuksen ja oikean haavanhoitotuotteen kanssa. Lisäksi se on tehokas kivun lievityksessä. Muutamilta pitkäaikaispotilailta on haavaumat hoidettu kokonaan, Metsä-Tokila kertoo.

Akne ja herpes

Laserterapian teho aknen ja herpeksen hoidossa on kliinisesti todistettu. Tulehduksen hillitsemisen lisäksi terapia nopeuttaa paranemista ja vähentää arpimuodostusta. Jos huuliherpestä hoitaa heti ensituntemuksesta, voi välttää rakkulan puhkeamisen tai myöhemmällä hoidolla nopeuttaa sen häviämistä. Suomen käypähoitosuosituksissa laserterapiaa suositellaan myös suun limakalvojen haavaumien hoitoon.   

Edullinen hoitomuoto kotikäyttöön

B-Cure Lääkintälaser sopii koko perheelle ja lemmikkien hoitoon. Laitteen käyttöikä antaa jopa 30 000 ohjeenmukaista hoitokertaa. Kliinisissä tutkimuksissa on terapian todettu olevan kivunlievityksessä teholtaan verrattavissa kipulääkkeisiin. Lääkintälaserterapian etuna on sen parantava vaikutus, joka takaa myös pitkäaikaisen hyödyn. 

Tutkitusti tehokas

Lääkintälaser (808nm) tehostaa kehon omaa immuunijärjestelmää ja vahvistaa solusignaaleja. Se nostaa elimistön entsyymien, kollageenin ja elastiinin luonnollista tuotantoa. Kliiniset tutkimukset todistavat pienteholaserin tehoavan muun muassa nivelrikon, reuman, ala- ja yläselkävaivojen, tenniskyynärpään, fibromyalgian ja akillesjännetulehduksen aiheuttamaan kipuun, sekä edistää iho- ja kudosvaurioiden paranemista; haavat, akne, herpes simplex jne.  Lääkintälaser myös nopeuttaa urheilusuorituksen jälkeistä palautumista. Laite on helppokäyttöinen ja turvallinen. Saatavana on malleja ammattilais- ja kotikäyttöön. Laite on myös vuokrattavissa.

Lääkkeettömillä kipulaastareilla helpotusta paikalliskipuun

Lääkkeetön kipulaastari hyödyntää kehon omia lämpö- ja infrapunasäteitä parantaen kudoksen verenkiertoa ja aineenvaihduntaa. Laastarin kipua lievittävä vaikutus alkaa nopeasti ja kestää viisi vuorokautta.

Kliiniset tutkimukset todistavat laastareiden lievittävän lihas- ja nivelkipuja, sekä kuukautiskipuja ja nopeuttavan ruhjeiden paranemista.

– Toistuvia tilauksia tekevät kärsivät usein kulumiin tai nivelrikkoon liittyvästä pitkäaikaisesta kivusta tai väliaikaisista  lihasjumista tai hermopinteestä, kertoo maahantuojan edustaja Sanna Selenius.

FIT-kipulaastareita saa muotoiltuna eri nivelille, joko kahden tai kahdeksan kappaleen paketeissa. Yksi laastari pysyy paikallaan viisi päivää ja kestää suihkuttelun, sekä pienen saunomisen. Laastaria ei tule käyttää rikkoontuneella iholla. Hinta 14,90–39,90/pkt.

Kaupallinen yhteistyö

Organisaation tiedot

Terveysklinikka Valko Oy

Tuotteiden maahantuoja on hoitolaitteiden palveluntarjoaja Terveystekniikka Valko Oy. Kliinisiä tutkimuksia, käyttäjäkokemuksia ja hoito-ohjeita löytyy sivustolta terveystekniikka.fi Puh. 045 609 9000

Artikkelin asiantuntijat

Timo Pehkonen

fysiatri

Marika Metsä-Tokila

sairaanhoitaja, Uudenkaupungin terveyskeskuksen haavavastaanoton haavayhdyshenkilö

Sanna Selenius

toimitusjohtaja, Terveysklinikka Valko Oy