09.05.2020

Ilmiö nimeltä Vieterituoli

Vieterituoli ei ole vain pelkkä suomalaisten fysioterapeuttien kehittämä tuoli. Se on myös korona-aikakaudella savolaistunut bisnesinnovaatio, jolla on seurahakua. Mistä ihmeestä on kyse?

Ilmiö nimeltä Vieterituoli

Kaiken takana on kuopiolainen vieterimies Marko Eskola, Arctic Team Oy:n omistaja. Arctic Team on suomalainen perheyritys, joka on erikoistunut ergonomiatuotteisiin, kuten suomalaisten fysioterapeuttien kehittämään, mainetta niittäneeseen vieterituoliin. 

Vieterituoli vahvistaa tukilihaksia, kehittää tasapainoa ja vilkastuttaa aineenvaihduntaa.

– Sikspäk alkaa näkyä jossain vaiheessa, kun vieterituolilla viettää aikaa, heittää Eskola, joka on selvästi huumorimiehiä.

Jotain hyvää koronastakin

Eskola myi vieterituolia hyvällä menestyksellä Eurooppaa myöten, kunnes koronavirus iski. Se muutti kaiken. Kauppa kyllä kävi sähköisillä apuvälineilläkin, mutta toimituksen kanssa oli vähän niin ja näin. Savolaismies suivaantui tilanteeseen ja päätti tempaista kertaheitolla. Hän päätti siirtää tuotannon kotikaupunkiinsa Kuopioon, perusti vieterituolitehtaan ja ryhtyi lanseeraamaan tuolia entistä ahkerammin. Se oli hyvä päätös, sillä Eskolan bisnes rokkaa taas. 

Eskola uskoi tuolin hyvää tekeviin ominaisuuksiin. Asiakaspalaute oli pöyristyttävän positiivista. Sympaattinen, yläosaltaan satulatuolia muistuttava istuin sai ihmisten suupielet ylöspäin, kun he siihen istahtivat. 

– Perstuntumalla vieterituolin vieterin avulla voi hytkytellä itseään. Istuminen on tieteellisesti todettu kuolemaksi, mutta tämä ei tietenkään pidä paikkaansa vieterituolin kohdalla, joka vetreyttää elämää entisestään, kertoo Eskola.

Tämän ovat todenneet myös mm. vakavasti vammautuneet, jotka ovat kuntouttaneet itseään vieterituoli apunaan. Yksi heistä on luomulammastilan emäntä Maija Suutarinen. Hän joutui pyörätuoliin seitsemän vuotta sitten kolarin jälkeen. Pyörät vaihtuivat vieteriin kuntoutumisen myötä.

– On todella tärkeää, että ihminen oppii löytämään oman tasapainonsa sekä hyvän työasennon. Vieterituolista on ollut siihen apua. Myös ryhti on parantunut, menee sekin tuolin piikkiin.

– Minä keinuttelen arkiaskareiden lomassa, naureskelee lammastilallinen, jolla tekee myös paljon paperitöitä. 

Onko vastuu istujalla?

Eskola nakkaa, että kyllä se vastuu on istujalla kun vieterituolista jutellaan. Vieterituolin suosio perustuu tuloksiin.

– Hyvin nopeasti ihminen huomaa kehossa positiivisia, vetreyttäviä vaikutuksia vieterituolilla säännöllisesti istuessaan. Tavallinen istuminen tavallisella tuolilla ei ole terveysteko toisin kuin vieterituolilla.

Seurahankinta savolaisittain

Seurahankinta ei viittaa deittipalvelubisnekseen vaan se on Marko Eskolan ja Petri Tannisen innovoima yhteistyöyritys. Molemmat ovat urheilumiehiä ja heidän sydämensä sykkii kroonisesti rahapulassa olevalle nuorten urheiluseuratoiminnalle. Seuranhankinnan pilottituotteeksi valikoitui vieterituoli. Hanke pääsi myös ensi yrittämällä Kasvu Openiin, Pohjois-Savon kasvupolulle. 

– Kun yhteistyöseura myy yhden kotimaisen vieterituolin, siitä napsahtaa urheiluseuran joukkueen tilille 100 euroa. Ostaja saa itse nimetä mitä urheilujoukkuetta haluaa tukea. Tässä hyvä kiertää aivan konkreettisesti. Ihmiset saavat lisää terveitä työvuosia ja nuoret pääsevät urheilemaan, havainnollistaa Eskola. Nyt hankitaan varoja ihan uudella tavalla nuorten urheiluseuratoiminnalle.

Kotimaisen Vieterituolin hinta on 380 € sis. alv 24 %. Verkkokaupasta tilattuna 10 % alennus koodilla
 ”ETÄTYÖ-EXTRA”. 

www.vieterituoli.fi

Lisätietoja: Marko Eskola, 0400 511399, www.seurahankinta.fi

Kaupallinen yhteistyö

Organisaation tiedot

Arctic Team

Arctic Team