27.11.2020

Käyttäjille turvallinen toimisto visuaalista käyttäjädataa hyödyntämällä

Käynnissä oleva koronapandemian toinen aalto haastaa työntekijöiden terveyden turvaamisen työpaikoilla. Osa työntekijöistä on etätöissä, mutta osa saapuu edelleen työpaikoille. Haltianin digitaaliseen kaksoseen perustuva Empathic Building -älytalo-ratkaisu tarjoaa helppokäyttöisen visuaalisen tuotteen, jolla turvallista toimiston käyttöä voidaan johtaa käyttäjädatan avulla.

– Empathic Building on täsmätuote turvallisen ja sujuvan toimiston ylläpitoon ja käyttämiseen. Tuotetta on myyty jo 16 eri maahan ja sillä on kymmeniä tuhansia loppukäyttäjää, eli järjestelmä on koeteltu ja toimivaksi todennettu, sanoo Empathic Building -toimintojen vastaava Tomi
Teikko
Haltian Oy:stä.

Digitaalinen kaksonen työkaluna

Empathic Building on kokonaisvaltainen kiinteistöratkaisu, jonka sovellukset perustuvat kiinteistöstä ja kiinteistön käytöstä kerättävään dataan. Käyttöliittymänä on kiinteistöjen digitaalinen kaksonen eli virtuaalinen kartta, jonka avulla tilojen käyttöä voidaan ohjata turvallisesti. 

– Empathic Buildingissa on kyse kaikenkattavasta älytoimiston ja -rakennuksen käyttöliittymästä, jota kaikissa rooleissa olevat ihmiset käyttävät. Sen arvolupaus on tuottaa parempi työntekijäkokemus toimistossa, Teikko sanoo.

Työntekijöiden käyttöliittymänä voi olla esimerkiksi infonäyttö, jota voi käyttää helposti ilman kirjautumisia työroolista riippumatta. Käyttö onnistuu myös selaimen ja kännykän kautta.

–  Voit olla esimies, siivooja tai mikä tahansa työntekijä ja informaatio on sinulle läsnä samalla tavalla näytöllä, Teikko sanoo.

Turvallinen työpisteen valinta

Empathic Building -ratkaisussa työpisteiden valinnan voi toteuttaa monella eri tavalla. Työntekijä voidaan ohjata tiettyyn työpisteeseen tai hän saa itse vapaasti valita järjestelmän avulla turvallisen työpisteen käyttöönsä tarpeensa mukaan. Esimerkiksi joka toinen työpiste voidaan merkitä vapaaksi, jolloin siivousta voidaan johtaa ja ohjata käyttödatan avulla.

 Järjestelmä hoitaa kapasiteetin suunnittelun ja käytön turvallisuuden. 

Vaihtuvia työpisteitä käytettäessä siivoajat saavat visuaalisen raportin työpisteistä. Siitä selviää, missä on istuttu ja mikä työpiste pitää puhdistaa käytön jälkeen. Siivous voidaan tehdä tarvepohjaisesti, minkä jälkeen työpiste voidaan turvallisesti luovuttaa seuraavalle käyttäjälle. Siivous tehostuu, kun käyttämättömiä pöytiä ei tarvitse puhdistaa päivittäin. Sama järjestelmä toimii yleisissä tiloissa ja henkilöstöravintoloissa. Käyttäjä saa aina puhdistetun ja turvallisen paikan käyttöönsä.

– Olemme saaneet järjestelmän loppukäyttäjiltä äärimmäisen hyvää palautetta, kun käyttäjät tietävät, että paikat on aidosti siivottu käytön jälkeen, Teikko kertoo.

Kaupallinen yhteistyö

Organisaation tiedot

Haltian

Founded in 2012 by ex-Nokia top professionals, now having a global customer base from Fortune 500 customers to the most promising start-ups. Haltian is the most successful and acknowledged spin-off from Nokia globally. Whatever your idea, it can be made into premium quality product at Haltian.