Aihepiirit
06.11.2020

Hämeenlinnan Teatterin kevään 2021 ohjelmistossa maailman kantaesitys ja kuuluisia kirjailijoita

Herman Kochin menestysromaanin pohjalta dramatisoitu näytelmä Illallinen nähdään ensimmäistä kertaa teatterinäyttämöllä Suomessa, Hämeenlinnassa maailman kantaesityksenä.

Tämä kahden pariskunnan ympärille kehittyvä psykologinen trilleri on ollut romaanina kansainvälinen menestys.

Veljekset ja heidän vaimonsa tapaavat hienossa amsterdamilaisessa ravintolassa. Heidän viisitoistavuotiaat poikansa ovat sekaantuneet järkyttävään tapahtumaan. Mitä on tapahtunut? Kuka vanhemmista tietää mitäkin ja kuinka pitkälle he ovat valmiita menemään suojellakseen lapsiaan ja pitääkseen perheensä koossa? Ja milloin on menty liian pitkälle? Salaisuudet aukeavat ja jännitteet kasvavat ruokalaji ruokalajilta.Varmaa on vain se, että mikään ei ole tämän illan jälkeen ennallaan. Kantaesitys 21.1.2021.

Dramatisointi: Pasi Lampela, ohjaus Kari-Pekka Toivonen.

Rooleissa: Mikko Leskelä, Liisa Peltonen, Janne Virtanen, Sinikka Salminen, , Birgitta Putkonen, Aleksi Rantanen.

Kohtauksen partaalla

Kohtauksen partaalla on ranskalaisen näytelmäkirjailija Viktor Haïmin loistava teksti kahden naisen kirpeänjulmasta ja hullunhauskasta valtapelistä. 

Palkitut taiteilijat, näyttelijä ja käsikirjoittaja-ohjaaja, ovat aloittamassa uutta yhteistyötä. Alun silkkihansikkaat vaihtuvat nopeasti henkisiin nyrkkeilyhanskoihin, joiden timakoilla iskuilla tähdätään sumeilematta vyön alle. 

Ohjaus Johanna Reilin, lavalla upeat näyttelijät Katariina Kuisma-Syrjä ja Johanna Reilin

Jäniksen vuosi

Jäniksen vuosi on tarina Vatasesta ja jäniksestä vauhdikkaalla karkumatkalla yhteiskunnan oravanpyörästä. Ihmisen ja ympäristön haavoittuvaa suhdetta valottava road-trip täynnä tunnistettavia rouheita tyyppejä ja hitusen toivoa ja rakkauttakin.

Tämä Arto Paasilinnan alkuperäisteoksen uudelleensovitus on Esa Leskisen, Sami Keski-Vähälän ja Kristian Smedsin käsialaa. 

Uuden tulkinnan ohjaa mm. Varasto-elokuvista tunnettu ohjaaja Taru Mäkelä. Ensiesiintymisensä näyttämöllä Hämeenlinnassa tekee Kari-Pekka Toivonen Vatasen roolissa.

Rooleissa Henna-Maija Alitalo, Arttu Kapulainen, Birgitta Putkonen, Sinikka Salminen, Sonja Salminen, Kari-Pekka Toivonen.

Kaupallinen yhteistyö

Organisaation tiedot

Hämeenlinnan Teatteri

Teatterisalissa on 350 hengen katsomo. Kookkaassa, mutta silti intiimissä katsomossa näkee ja kuulee hyvin kaikilta paikoilta. Moderni teatteritila on otettu käyttöön 10.9.2010 ja on varustettu korkeatasoisella valo-, ääni-, ja näyttämötekniikalla. Tilassa on kosteuttava sekä jäähdyttävä ilmanvaihto. Kolmannelle tuoliriville on esteetön pääsy liikuntarajoitteisille, lisäksi salissa on induktiosilmukka. Käyntiosoite on Keinusaarentie 5. Liput Teatterin lipunmyynti: ti–pe klo 12–18 0600 102030 (0,76 € /min+pvm) lippu.fi 0600 900 900 (2€/min+pvm) ma-la klo 9–19