Kompromisslös kvalitet och flexibilitet skapar bestående kundrelationer

Konepaja Häkkinen -koncernen är en expert inom den medeltunga och tunga metallindustrin, som är framgångsrik tack vare sin höga kvalitet och flexibilitet. Tyngdpunkten i företagets specialkompetens ligger vid krävande tung och medeltung bearbetning samt tillverkning av plåt- och stålkonstruktioner. Till koncernen hör fyra verkstäder på olika håll i Finland: i Reso, Åbo, Tikkakoski och Jyväskylä.

Konepaja Häkkinen säkerställer vid behov geometrin och längdmåtten i de arbetsstycken som företaget tillverkar med en noggrannhet på en tusendels millimeter. Det finns ett brett utbud av både traditionella och geometriska mätinstrument. Företaget har också den största koordinatmätmaskinen i Norden.
Konepaja Häkkinen säkerställer vid behov geometrin och längdmåtten i de arbetsstycken som företaget tillverkar med en noggrannhet på en tusendels millimeter. Det finns ett brett utbud av både traditionella och geometriska mätinstrument. Företaget har också den största koordinatmätmaskinen i Norden.

– Våra långvariga kundrelationer visar att vi är en pålitlig samarbetspartner. Vi har även kundrelationer i Sverige alltsedan 1990-talet. Till våra huvudmarknadsområden hör förutom de nordiska länderna och Finland även Centraleuropa, säger Antti Simula, VD för Konepaja Häkkinen Oy.

Till företagets specialkompetensområden hör framförallt arborrning och fräsning av i synnerhet stora och måttnoggranna arbetsstycken samt svarvning, långhålsborrning och hening av rotationssymmetriska arbetsstycken. Vi kan till exempel utföra svarvning av axlar upp till 25 meter och 80 ton eller arborrning upp till 120 ton. 

Till företagets produkter hör bland annat krävande komponenter till elmotorer, gasturbiner, pappersmaskiner, cellulosaindustrin, propulsionsanordningar och -motorer samt förnybara energikällor, såsom vattenkraftverk samt stora komponenter till olje- och gasprocessutrustning för undervattensbruk.  

Service enligt kundernas behov

– För att vi ska kunna tillföra mervärde till våra kunders leveranskedjor, måste vi ha djup förståelse för våra kunders faktiska behov och kunna lösa deras tekniska produktionsbehov genom att ställa de rätta frågorna och lyssna uppmärksamt, säger Simula.   

– Konkurrenskraft kräver smidighet och god växelverkan med kunden. Vi har fått positiv feedback för att vi aktivt håller kunden informerad om hur produktionsprocessen framskrider, berättar försäljningschef Jukka Runola.

Bland de främsta vad gäller kompetens

– Våra kontinuerliga investeringar i avancerad produktionsteknologi, kvalitetssäkring och våra arbetstagares yrkesskicklighet, bidrar till att bygga upp ett långsiktigt samarbete med våra kunder, säger Simula. Konepaja Häkkinen gör även kompletta leveranser, i vilka inte bara den tekniska kompetensen, utan även nivån på företagets helhetstjänst ligger i vågskålen. De produkter företaget framställer, är mer krävande än i genomsnitt att tillverka, så de anställda måste också ha en synnerligen hög yrkesskicklighet. Flexibilitet i produktionen är exempelvis en stor fördel vid framställningen av prototyper, eftersom man snabbt kan testa arbetsstyckena och slutföra produktionen.    

– Vår personal är engagerad i att utveckla kvalitet, säkerhet och miljövänlig verksamhet enligt principerna i modellen för kontinuerlig förbättring. Vi har satsat mycket på säkerhet och förebyggande av olyckor, vilket också syns i att maskinverkstäderna är rena och välorganiserade, säger Simula

– Kvalitetskraven på våra produkter kräver också en synnerligen ren fabriksmiljö, så renlighet och kvalitet går hand i hand. Vi får i själva verket regelbundet beröm från kunderna för renligheten i våra produktionsanläggningar, säger Runola.  

Konepaja Häkkinen-koncernen har certifikaten ISO 14001, ISO 9001, ISO 3834-2, OHSAS 18001 samt Achilles JQS.

Kaupallinen yhteistyö

Organisaation tiedot

Konepaja Häkkinen Oy

Konepaja Häkkinen Oy


An experienced metalworks engineering company

The leading heavy engineering industry manufacturing partner at your service

The Konepaja Häkkinen Oy group was founded in 1980 and is a Finnish-owned engineering company. The group has factories in four municipalities: in Raisio and Turku, as well as subsidiaries Rautpohjan Konepaja Oy in Jyväskylä and Tikkakosken Konepaja Oy in Tikkakoski.

Artikkelin asiantuntijat

Antti Simula

VD

Jukka Runola

försäljningschef