Förtroende och en gemensam värdevärld – reellt mervärde för kunden

När man talar om krävande industrisystem, handlar det om att hitta den genuint bästa lösningen i varje situation, där man förstår kundens situation och behärskar hela produktionskedjan. Förutom teknisk kvalitet behövs det förmåga till samarbete alltifrån planering till testning och smidiga leveranser.

Förtroende och en gemensam värdevärld – reellt mervärde för kunden

Den svenska industrin har vant sig vid att lita på finländskt kunnande. Masino Industry Oy:s försäljningschef Jussi Mertjärvi, anser att det är bra att förlita sig på det, även i en tid med globaliserad konkurrensen och näthandel.

– Det svenska och finländska sättet att tänka och värdesätta saker, ligger mycket nära varandra. Båda värdesätter förtroende och håller löften samt har en beslutsamhet att slutföra en sak som avtalats.

Egen tillverkning ger flexibilitet

Mertjärvi hänvisar till de situationer som ofta uppstår i industrins upphandlingar, där man uppnår den bästa helhetslösningen, bara genom att utforma den individuellt för ett specifikt kundbehov.  Detta förutsätter samarbete, som med bred marginal sträcker sig utöver varuleveransen. Masino Industry som har specialiserat sig på sådana rörprodukter för industrin, såsom metallkompensatorer och slangaggregat i helmetall, har konstaterat att egen tillverkning ger en klar konkurrensfördel i utmanande situationer.

– Masino Industry har som princip att erbjuda kvalitet och funktionalitet från planeringsskedet till produktionen. När vi själva tillverkar produkterna, kan vi säkerställa att de alltid uppfyller kundens behov på bästa möjliga sätt.

Samarbete ger det bästa slutresultatet

Jussi Mertjärvi uppmanar därför industriföretagen att se på samarbetet ur ett brett perspektiv och utnyttja komponenttillverkarens sakkunskap redan i ett tidigt skede. 

– Ju tidigare diskussionen om produktutveckling inleds, desto bättre möjligheter finns det att hitta en verkligt optimal teknisk lösning. Metallkompensatorerna skräddarsys och tillverkas till exempel alltid efter kundernas behov. 

– Om rörledningsaggregatet redan i stor utsträckning har ritats färdigt i det skede när man inleder diskussionerna om kompensatorer, kan det hända att man redan har uteslutit den bästa möjliga lösningen.

Korrekt testning, optimering av produktionsprocessen och en realistisk helhetstidtabell är också skeden, där en kompetent partner kan vara till hjälp. Samtidigt är de bra exempel på funktioner, i vilka ett vidsträckt samarbete som bygger på förtroende, kan ge ett betydande mervärde.  

Text: Timo Mansikka-aho

Kaupallinen yhteistyö

Organisaation tiedot

Masino Industry Oy

Masino Industry Oy

Artikkelin asiantuntijat

Jussi Mertjärvi

Jussi Mertjärvi

försäljningschef

Yhteystiedot

Jussi MertjärviTel. +358 10 8345 564 jussi.mertjarvi@masino.fi