Valinnanvapaus pitää palveluiden hinnat kurissa ja laadun hyvänä

Valokuitunen Oy rakentaa Suomeen tänä vuonna mittavasti valokuituyhteyksiä, joihin asiakas voi valita nettiliittymän useiden toimijoiden valikoimista. Enää ei ole pakko sitoutua vain yhteen toimijaan eikä määräaikaiseen laajakaistasopimukseen valokuitua tilatessa.

"Valokuitu on toimintavarma tekniikka, joka on tiedonsiirtokapasiteetiltaan käytännössä rajaton", kertoo Valokuitunen Oy:n toimitusjohtaja Heikki Kaunisto.
"Valokuitu on toimintavarma tekniikka, joka on tiedonsiirtokapasiteetiltaan käytännössä rajaton", kertoo Valokuitunen Oy:n toimitusjohtaja Heikki Kaunisto.

Koska kodit digitalisoituvat ja arjen palvelut siirtyvät verkkoon, kasvaa tiedonsiirtotarpeemme rajusti. Tarvitsemme nopeaa ja tehokasta valokuitua, koska pelkät mobiiliyhteydet tai vanhat kaapeliyhteydet eivät enää täytä tarpeitamme. Ruotsissa yli 90 % kotitalouksista on valokuituverkon piirissä. Suomessa vastaava luku on noin puolet.

– Valokuitu on toimintavarma tekniikka, joka on tiedonsiirtokapasiteetiltaan käytännössä rajaton. Me ratkaisemme kotien arjen pulmat tuomalla nopeat yhteydet jokaisen ulottuville, kertoo Valokuitunen Oy:n toimitusjohtaja Heikki Kaunisto. 

Valokuitunen on tällä hetkellä ainoa valtakunnallinen valokuituyhteyksiä rakentava ja ylläpitävä yritys, joka erottaa kaupallisesti toisistaan tietoverkon ja verkossa tarjottavat laajakaistapalvelut. Asiakas voi valita useiden palveluntarjoajien valikoimista itselle sopivat laajakaista- ja lisäpalvelut. Yrityksen verkko on jo yli 170 000 suomalaisen kotitalouden ulottuvilla. 

Avoin kilpailu on asiakkaan etu

Suomalaiset ovat vuosikausia tottuneet siihen, että jokainen voi hankkia itselleen sopivan mobiililiittymän lisäpalveluineen. Kerran hankittua liittymää voi aina kilpailuttaa ja halutessa vaihtaa toiselle operaattorille. Vapaa kilpailu on taannut maahan laadukkaat ja edulliset mobiililiittymät. 

Kiinteissä tietoliikenneverkoissa kehitys on kulkenut eri tavalla. Valokuitunen tuli vuonna 2020 markkinoille uudenlaisella kuluttajaystävällisellä konseptilla, jossa asiakas voi kilpailuttaa nettiliittymänsä. 

”Verkkomme perustuu avoimeen kilpailuun."

– Rakennamme asiakkaalle valokuituyhteyden, johon asiakas valitsee itse haluamansa liittymän kattavasta valikoimasta, ja tekee sopimuksen suoraan palveluntarjoajan kanssa. Näemme, että tässä mallissa asiakas on se joka voittaa. Hän tietää aina tarkalleen, mistä maksaa. Valinnanvaraa on runsaasti, ja jos ei ole tyytyväinen, palvelut voi milloin tahansa kilpailuttaa ja vaihtaa, Kaunisto kertoo. 

– Verkkoomme voivat yritykset tulla helposti palveluntarjoajiksi. Tällä hetkellä verkossamme toimii jo yhdeksän palveluntarjoajaa, ja uskomme määrän vähintään kaksinkertaistuvan, Kaunisto jatkaa. 

Eri tarpeet – vapaus valita sopiva

– Korostamme avoimen kilpailun myötä sitä, että asiakkaan kannattaa aina kokeilla, minkälaisen yhteyden hän tarvitsee. Joillekin 100 megan liittymä on riittävä ja nettiä enemmän käyttäville taas 1 gigan laajakaista on tarpeen. Asiakkaalla pitää olla oikeus valita ja vaihtaa.

Valokuituverkon rakentaminen on iso ja aikaa vievä hanke, joten laajakaistatilaus kannattaa tehdä vasta sitten, kun liittymä on käyttövalmis. 

”Kun verkko on kerran rakennettu, se on ja pysyy."

– Jos sopimuksen tekee valokuitutilauksen yhteydessä, pahimmillaan jopa pari vuotta ennen kuin valokuidun saa käyttöönsä, voi tilattu nettiliittymä olla sen hetkiseen markkinaan verrattuna ylihintainen ja hidas, Kaunisto havainnollistaa. 

– Kun verkko on kerran rakennettu, se on ja pysyy. Siksi konseptimme, jossa ostopäätöksen yhteydessä ei tarvitse sitoutua verkon palveluihin eikä ostohetken palveluhintoihin, on käyttäjälle ehdoton etu, toteaa Kaunisto.

Teksti: Teemu Simola

Commercial

Organisation information

Valokuitunen

Valokuitunen

Avoimen valokuituverkon rakentaja

Valokuitunen Oy on valokuituverkkoja valtakunnallisesti rakentava ja hallinnoiva yritys, joka on perustettu vuonna 2020. Valokuitunen Oy:n liiketoiminnan keskiössä on malli, jossa asiakkaat voivat valita laajakaistaliittymänsä ja haluamansa lisäpalvelut usealta eri palveluntarjoajalta. Valokuitunen Oy:n pääkonttori sijaitsee Helsingin Valimossa. Lisäksi yrityksellä on toimistot Tampereella, Lahdessa ja Oulussa. Valokuitusen palveluksessa työskentelee yli 100 henkilöä, ja kumppanuusyritysten kautta noin 300 henkilöä. Yrityksen verkko on yli 170 000 suomalaisen kotitalouden ulottuvilla. Valokuitunen investoi vuonna 2023 yli 100 miljoonaa suomalaisten valokuituyhteyksiin. Valokuitunen on Suomen 15. paras työpaikka Suomen Parhaat Työpaikat -listan keskisuurten yritysten sarjassa.

Professionals

Heikki Kaunisto

Heikki Kaunisto

toimitusjohtaja, Valokuitunen

Contact details

Lintulahdenkatu 2, Helsinki, postiosoite Valokuitunen Oy Hämeentie 15, 00500 Helsinki Asiakaspalvelu: 020 694 750 (mpm/pvm) ma–pe 8–16asiakaspalvelu@valokuitunen.fi

Valokuitunen in social media