Osaajien innostus on kasvuyrityksen sydän

Valokuituverkkoja valtakunnallisesti rakentava Valokuitunen on kasvanut parissa vuodessa alan merkittävimmäksi toimijaksi. Kasvun takeena ovat olleet osaavat ja innostuneet ihmiset, eteenpäin katsova ja uusien toimintatapojen etsimiseen kannustava johtaminen sekä avoimen yhteistyön kulttuuri.

Toimitusjohtaja Heikki Kauniston mukaan Valokuitusessa ei jäädä paikalleen, vaan kokeillaan koko ajan uusia asioita.
Toimitusjohtaja Heikki Kauniston mukaan Valokuitusessa ei jäädä paikalleen, vaan kokeillaan koko ajan uusia asioita.

Kun yritys perustetaan keskellä ensimmäistä koronakevättä vuonna 2020 ja se työllistää pari vuotta myöhemmin eri puolilla Suomea jo noin 300 käsiparia, voi kasvua pitää rivakkana.

Tämän tunnustaa myös Valokuitusen toimitusjohtaja Heikki Kaunisto, jonka mukaan menoa ei ole pienten alkuvaikeuksien jälkeen jarruttanut edes Ukrainan sota. Viime vuonna myynnin kasvu oli yli 400 %. 

“Meillä henkilöstöä palkitaan muillakin perusteilla kuin myyntisuorituksilla."

– Koronan myötä tuli etätyö, joka lisäsi nopeiden, luotettavien ja vielä vuosikymmentenkin päästä erinomaisesti tarpeeseen vastaavien tietoliikenneyhteyksien kysyntää. Nyt huolen aiheiksi ovat tulleet myös tieto- ja kyberturvallisuus sekä ympäristökysymykset. Maan alle kaivettava valokuitu ei tarvitse tukiasemia ja se kuluttaa sähköä merkittävästi vähemmän kuin muut tietoliikenneratkaisut, Kaunisto toteaa.

Liikkuva juna vaatii joustavuutta

Hurja kasvuvauhti on aina haaste myös johtamiselle ja työkulttuurille. Kauniston mukaan näihin onkin panostettu. Valokuitusessa korostetaan yhteistyötä ja rohkeutta kokeilla uusia asioita. Niiden kautta löytyvät parhaat toimintatavat, sitoutuminen sekä työn mielekkyys.

– Teemme täällä jatkuvasti pilotointia ja analyysia, kuinka hommat hoituisivat vielä paremmin. Meillä moni asia on jatkuvassa muutoksessa ja kyytiin pitää hypätä vauhdissa, toimitusjohtaja naurahtaa.

“Valokuitunen sai Great Place to Work -sertifioinnin marraskuussa 2022."

Hän tunnustaakin, ettei kasvuyrityksen työkulttuuri välttämättä sovi kaikille. Siksi siihen kiinnitetään huomioita jo rekrytointivaiheessa. 

– Kasvun tekevät lopulta innostuneet ja työstään motivoituneet ihmiset, jotka ovat aidosti ylpeitä edustamastaan yhtiöstä, sen tuotteista ja omasta osaamisestaan. Ja meillä onnistumista arvioidaan muillakin mittareilla kuin myyntiluvuilla, Kaunisto tiivistää.

Teksti: Timo Sormunen

Commercial

Organisation information

Valokuitunen

Valokuitunen

Avoimen valokuituverkon rakentaja

Valokuitunen Oy on valokuituverkkoja valtakunnallisesti rakentava ja hallinnoiva yritys, joka on perustettu vuonna 2020. Valokuitunen Oy:n liiketoiminnan keskiössä on malli, jossa asiakkaat voivat valita laajakaistaliittymänsä ja haluamansa lisäpalvelut usealta eri palveluntarjoajalta. Valokuitunen Oy:n pääkonttori sijaitsee Helsingin Valimossa. Lisäksi yrityksellä on toimistot Tampereella, Lahdessa ja Oulussa. Valokuitusen palveluksessa työskentelee yli 100 henkilöä, ja kumppanuusyritysten kautta noin 300 henkilöä. Yrityksen verkko on yli 170 000 suomalaisen kotitalouden ulottuvilla. Valokuitunen investoi vuonna 2023 yli 100 miljoonaa suomalaisten valokuituyhteyksiin. Valokuitunen on Suomen 15. paras työpaikka Suomen Parhaat Työpaikat -listan keskisuurten yritysten sarjassa.

Professionals

Heikki Kaunisto

Heikki Kaunisto

toimitusjohtaja, Valokuitunen

Contact details

Lintulahdenkatu 2, Helsinki, postiosoite Valokuitunen Oy Hämeentie 15, 00500 Helsinki Asiakaspalvelu: 020 694 750 (mpm/pvm) ma–pe 8–16asiakaspalvelu@valokuitunen.fi

Valokuitunen in social media