Kahden osaajan fuusiolla kattavaa kotimaista tietoturvaa

Kaksi suomalaista tietoturva-alan osaajaa, SSH Communications Security Oyj ja Deltagon Oy, yhdistyivät vuoden 2021 alkupuolella. Fuusio tarjoaa entistä kattavampaa kotimaista palvelua turvaamaan yritysten kriittistä dataa levossa, liikkeessä ja käytössä.

SSH:ssa panostetaan kehitystyöhön: puolet koko henkilökunnasta toimii tuotekehitystiimeissä. Kuvassa vas. tutoepäällikkö Maarit Asikainen, talousjohtaja Niklas Nordström, myyntijohtaja Jussi Ranta. Kuva: Sami Perttilä
SSH:ssa panostetaan kehitystyöhön: puolet koko henkilökunnasta toimii tuotekehitystiimeissä. Kuvassa vas. tutoepäällikkö Maarit Asikainen, talousjohtaja Niklas Nordström, myyntijohtaja Jussi Ranta. Kuva: Sami Perttilä

– Fuusion avulla pystymme entistä tehokkaammin suojaamaan yritysten kriittisiä tietoja sekä tuottamaan sähköiseen asiointiin tietoturvavaatimukset täyttäviä ratkaisuja, toteaa SSH:n toimitusjohtaja Dr. Teemu Tunkelo.

– Deltagon toimi ennen fuusiota pohjoismaisilla markkinoilla, ja nyt fuusio kansainvälisen SSH:n kanssa tarjoaa reitin maailmanmarkkinoille. SSH puolestaan sai Deltagonin ratkaisuista tärkeän täydennyksen tuotevalikoimaansa. Moni asia puolsi yhdistymistä: vahva osaaminen tiedon salausratkaisuihin keskittyvässä ohjelmistokehittämisessä, samanlainen ohjelmistokulttuuri ja fuusion tarjoamat kasvumahdollisuudet.

– SSH pystyy nyt tarjoamaan kattavia tietoturvaohjelmistoratkaisuja kaikenlaisille yrityksille. Asiakaslistalla on sekä suuryrityksiä että pieniä asiantuntijayrityksiä ja julkisen tahon yhteisöjä. Yli 5000 asiakkaamme joukossa on 40 % maailman Fortune 500 -yrityksistä, kaikki johtavia alallaan.

Tiedätkö, missä yrityksesi näkymätön digitaalinen omaisuus on?

– Tietoturvan tasossa ja tietoisuudessa sen tärkeydestä on parantamisen varaa, toteaa Tunkelo. Yritykselle arvokkaita dokumentteja lähetetään suojaamattomina sähköposteina, joita voidaan Tunkelon mukaan verrata turvallisuusasteeltaan lähinnä Kanarialta lähetettyyn postikorttiin: kenen tahansa luettavissa mikäli vain riittävä motiivi löytyy.  Henkilörekistereitä ja niihin liittyviä arkaluontoisia tietoja säilytetään tiedostoissa, joihin asiansa osaavalla on yllättävän helppo pääsy.

– Suurin osa päättäjistäkään ei vielä hahmota tilannetta, vaikka koodeja on murrettu ja niitä on myyty pimeillä markkinoilla jo toisesta maailmansodasta lähtien, hän toteaa ja lisää ongelman syyksi myös datan abstraktiuden.

“SSH pystyy tarjoamaan kattavia tietoturvaohjelmistoratkaisuja kaikenlaisille yrityksille".

– Suojaamme kotimme, automme, kesämökkimme lukoilla ja hälytysjärjestelmillä, mutta koska reittejä salaisen datan pariin ei voi omin silmin nähdä, niihin ei kohdistu samaa huolta kuin fyysiseen turvallisuuteen.

– Psykoterapiakeskus Vastaamon laajamittainen tietovuoto talvella 2020 konkretisoi kysymyksen: minkä arvoinen on yrityksesi maine ja luottamuksellinen data väärissä käsissä? Hyvän maineen rakentamiseen kuluu vuosia, mutta tietoturvan pettäessä sen voi menettää hetkessä. Esimerkit meiltä ja maailmalta näyttävät, että menetettyä mainetta on kovin vaikea korjata.

– Vastaamon tapauksessa rikoksen kohteena olivat asiakkaiden arkaluontoiset tiedot, joista tietovaras voi hyötyä taloudellisesti. Henkilötunnus avaa mahdollisuuden moniin muihin väärikäytöksiin, toteaa Tunkelo. 

"SSH pystyy nyt tarjoamaan kattavia tietoturvaohjelmistoratkaisuja kaikenlaisille yrityksille", kertoo SSH:n toimitusjohtaja Teemu Tunkelo.

– Yhtä tärkeä rikollisuuden kohde ovat yritysten sisäiset tiedot, suunnitelmat ja strategiat, joista esimerkiksi kilpaileva yritys voi saavuttaa suurta etua. Arvioiden mukaan kyberrikollisuus on jopa kolmanneksi suurin markkina maailmassa.

Kryptografian Ferrari-laatuiset ohjelmistot tulevat Suomesta

– Tarjoamme ohjelmistotuotteita ja -palveluita, jonka lopputuloksena kaikki yrityksen tietokoneilta ulos lähtevä tieto pystytään salaamaan vaivattomasti, tiivistää myyntijohtaja Jussi Ranta.

– Palveluvalikoimastamme löytyy tähän useita tuotteita: sähköpostien suojaus, lomakkeiden suojaus, sähköinen allekirjoitus sekä sähköinen, salattu työtila. Uusimpana tarjoamme alustaratkaisua, joka sisältää kaikki edellä luetellut palvelut.Yhteydet palvelimiin ja palvelinten välillä suojataan myös SSH:n teknologioilla, jotka asteittain tukevat myös suojaa tulevaisuuden kvanttitietokoneiden luomaa tietoturvauhkaa (PostQuantum Cryptography) vastaan. Tässä kehitystyössä tukenamme on Business Finland ja laaja PQC konsortio.

“Suunnittelemme ratkaisumme mahdollisimman helpoiksi, kustannustehokkaiksi ja käyttäjäystävällisiksi".

– Talossa tehdään jatkuvaa tuotekehitystä. Yli puolet henkilöstöstämme toimii ohjelmistotuotekehityksessämme Suomessa ja täällä on myös kaikki lähdekoodi. Tuotteissamme on kymmeniä patentoituja ratkaisuja. Esimerkiksi sähköpostien suojaamisessa me varmistamme myös postin vastanottajan henkilöllisyyden ja salaamme yksittäiset viestit. Tämänastiset suojaustekniikat ovat keskittyneet lähettäjän varmistamiseen, mutta meidän ratkaisuillamme varmistetaan, että postit pystyy avaamaan vain ennalta määritelty ja reaaliaikaisesti tunnistettu henkilö.

"Tarjoamme ohjelmistotuotteita ja -palveluita, jonka lopputuloksena kaikki yrityksen tietokoneilta ulos lähtevä tieto pystytään salaamaan vaivattomasti", kertoo myyntijohtaja Jussi Ranta.

Oletukset uusista investointi- ja käyttökustannuseristä, toteutuksen hankaluudesta ja työläydestä sekä talon sisäinen tietoturvaosaamisen ja -ymmärtämisen taso saattavat olla esteinä tietoturvan parantamiselle. 

– Uusien ohjelmien käyttöönotto koetaan henkisesti kuormittavaksi, ja tätä pyrimme välttämään suunnittelemalla ratkaisumme mahdollisimman helpoiksi, kustannustehokkaiksi ja käyttäjäystävällisiksi, toteaa Ranta.

– Tuotteemme ovat räätälöitävissä asiakkaittemme tarpeitten mukaan. Ja sokerina pohjalla on investointi kotimaiseen korkean tason osaamiseen: investoimme yli neljänneksen liikevaihdostamme takaisin T&K:hon. Koko henkilökunnastamme puolet toimii tuotekehitystiimeissä ohjelmistokehitysorganisaatioissamme, ja he kaikki asuvat Suomessa.

Teksti: Eevakaisa Mäntyranta

Commercial

Organisation information

 SSH Communications Security Oyj

SSH Communications Security Oyj

- Liikevaihto 2020: SSH 11.4+ Deltagon 4,7 =16.1 M€ Proforma yhdistyneestä yhtiöstä
- Työntekijämäärä 2021: 126
- Liiketoiminta-alueet: Tiedonsiirron ja pääsynhallinnan ratkaisut hajautettuun tietojenkäsittelyyn ja teollisuusautomaatioon
- Päämarkkina-alueet: USA, EMEA, Nordic, Asia (Finance, Governance, Retail, Industry)
- Vienti %: 71%

Professionals

Dr. Teemu Tunkelo

toimitusjohtaja, SSH

Jussi Ranta

myyntijohtaja, SSH

Maarit Asikainen

tutoepäällikkö, SSH Communications Security Oyj

Niklas Nordström

talousjohtaja, SSH Communications Security Oyj

Contact details

Teemu Tunkelo, CEO, +358 40 549 9605

SSH Communications Security Oyj in social media