Kestävää kauneutta saaristoluonnossa

Kuusiston saari Turunmaalla kätkee sisälleen historiallisen helmen, jossa pieteetillä hoidetun kartanomiljöön kauneus tekee kunniaa saaristoluonnon komeudelle.

Kestävää kauneutta saaristoluonnossa

Tapahtumakeidas Villa Wolaxin hulppeissa puitteissa on juhlittu, virkistytty, kokoustettu ja rentouduttu vuodesta 2002 yrittäjäpariskunta Kati ja Tino Aaltosen johdolla, jotka ovat kehittäneet merellistä kartanomiljöötä vanhaa vaalien ja ympäristökuormaa keventäen. Luonnon lähellä ikänsä eläneille yrittäjille kiertotalous ja kestävä kehitys ovat sisäänkirjoitettuja itsestäänselvyyksiä, jotka ovat ohjanneet toimintaa jo 90-luvulla. 

– Kun kasvaa saaristoluonnon äärellä, kasvaa toimimaan sitä kunnioittaen. Huoli Itämerestä ei ole uusi, siitä on puhuttu jo 40 vuoden ajan. Olemme alusta alkaen hoitaneet jätehuollon, energiankulutuksen, rakentamisen, tapahtumatuotannon ja ravintolapalvelut siten, että toimintamme jättää ympäristöön jälkiä niin vähän kuin mahdollista. Sitä mukaa kun ekologiset ratkaisut ovat kehittyneet, olemme omaksuneet ne osaksi toimintaamme, Aaltoset avaavat arvomaailmaansa. 

Elämyksiä ympäristö edellä

Villa Wolax onkin tarjonnut yritysvierailleen ja kuluttaja-asiakkailleen saaristoelämyksiä ympäristöarvoja vaalien jo kauan ennen kuin kestävästä matkailusta tuli vastuullisten yritysten ja tiedostavien kuluttajien ostopäätöksiä ohjaava ilmiö. 

”Sitä mukaa kun ekologiset ratkaisut ovat kehittyneet, olemme omaksuneet ne osaksi toimintaamme."

Kestävän matkailun Green key -sertifikaatti ja ilmastoystävällisen vierasvenesataman Roope-satamatunnus saavutettiin ilman suurempia ponnisteluja.

– Olimme kulkeneet vuosien varrella itseohjautuvasti niiden edellyttämien kriteerien suuntaan, joten siirtymä oli helppo, Kati Aaltonen toteaa hymyssä suin.

Villa Wolaxissa ympäristö on pääosassa myös tapahtumatarjonnassa. 

– Viemme asiakkaamme lähelle luontoa, jonka kauneutta ei voi olla kunnioittamatta. Moottorittomat Soling-purjeveneet tarjoavat henkeä salpaavan elämyksen aivan lähellä merta, ja Charter-aluksellamme saavutamme autenttisen ulkosaaristoon vähäpäästöisesti ja nopeasti, Aaltoset vinkkaavat.

"Viemme asiakkaamme lähelle luontoa, jonka kauneutta ei voi olla kunnioittamatta. Moottorittomat Soling-purjeveneet tarjoavat henkeä salpaavan elämyksen aivan lähellä merta", Aaltoset kertovat.

Teksti: Mari Korhonen

Commercial

Organisation information

Villa Wolax

Villa Wolax

Kokous- ja juhlapalvelut luonnon keskellä

Villa Wolaxin saaristohotelli toimii ympäri vuoden, tarjoten merelliset puitteet kokouksiin, juhliin, saunailtoihin ja tapahtumiin. Monenlaisia aktiviteetteja on mahdollista liittää päivän ohjelmaan mm. purjehdusta kuudella Soling-purjeveneellä, saaristoristeilyjä nopeakulkuisella, 47 jalkaisella, Masmar-moottoriveneellä, luontoretkiä sekä talvella avantouintia.

Professionals

Kati Aaltonen

yrittäjä, Villa Wolax

Tino Aaltonen

yrittäjä, Villa Wolax

Contact details

Villa Wolaxin tie 40, 21620 Kaarinahttps://www.villawolax.fi/ Puh. 040 533 1469 myynti@villawolax.fi

Villa Wolax in social media