Esteet ylitetään uusilla innovaatioilla – näin syntyi Wematchu-media

Koronan aiheuttama digiloikka ja Business Finlandilta saatu kehitysraha loivat puitteet uuden, innovatiivisen media-alustan syntymiselle. Wematchu liittää yhteen yleisöt, organisaatiot, asiantuntijat ja toimialat.

VALTTERI RANTALAINEN JA JARMO PERÄLÄ ILOITSEVAT SIITÄ, ETTÄ KORONAKEVÄÄSTÄ ALKUNSA SAANUT KEHITYSPROJEKTI ON SAAVUTTANUT MERKITTÄVÄN VÄLIETAPIN.
VALTTERI RANTALAINEN JA JARMO PERÄLÄ ILOITSEVAT SIITÄ, ETTÄ KORONAKEVÄÄSTÄ ALKUNSA SAANUT KEHITYSPROJEKTI ON SAAVUTTANUT MERKITTÄVÄN VÄLIETAPIN.

Wematchu-alustan kehittäminen sai alkusysäyksen vuoden 2020 keväällä. Tuolloin korona seisautti yhteiskunnan hetkeksi, ja monessa yrityksessä mietittiin, miten tilanteesta päästäisiin eteenpäin. Samaa miettivät myös Jarmo Perälä ja Valtteri Rantalainen. Tähän saakka pääasiassa printtiin sisältömarkkinointipalveluita tarjonneen Editor Helsingin luotsaajat olivat jo pitkään miettineet palveluidensa digitalisointia. Moni asiakas oli aiemmin kysellyt yritykseltä digikampanjoita, mutta korona antoi uuden palvelun kehittämiselle lähtölaukauksen. Alkua vauhditti myös Business Finlandilta hankkeeseen saatu kehitysraha.

– Hetken oli meilläkin pallo hukassa. Sitten aloimme tekemään etenemissuunnitelmia, ja pian aukesi mahdollisuus hakea kehitysrahaa. Kaivoimme oitis naftaliinista digitalisoinnin ideamme, hioimme niitä hieman ja haimme kehitysrahaa uuden media-alustan suunnittelulle. Suunnitelma oli sen verran hyvä, että saimme rahoituksen ja pääsimme onneksi nopealla aikataululla varsinaiseen kehitystyöhön, Perälä kertaa projektin alkuvaiheita.

Wematchun avulla on mahdollista pysytellä kärryillä eri alojen kuulumisista ja muodostaa kokonaiskäsitys tietystä toimialasta

– Alun ideavyöryn jälkeen piti pysähtyä kokoamaan ajatuksia siitä, mikä on oleellista ja mitä palvelulla halutaan tarjota. Sen jälkeen olemme istuneet lukemattomissa palavereissa ja miettineet isolla porukalla, että mitä, miten ja miksi, Rantalainen kertoo.

Oikean koodaajakumppanin löytymisellä on myös ollut projektin onnistumiselle iso merkitys.

Perfektiolla on osaamista ison projektin suunnitteluun ja he ovat osanneet myös haastaa ja sparrailla meitä oikeissa kohdissa.

Samasta paikasta alojen yleiskatsaukset ja inspiroivat sisällöt

Tavoitteena oli luoda media-alusta, joka tarjoaisi kävijälle kaiken oleellisen yhdestä paikasta ja joka kokoaisi yhteen eri alojen ja aiheiden suunnannäyttäjät. Nyt tuoreelta Wematchu-alustalta löytyy niin ajatuksia herättäviä blogitekstejä, tuoreita näkökulmia business- ja lifestyle-artikkeleiden muodossa, inspiroivia videoita kuin kiinnostavia rekrytointi-ilmoituksiakin.

Kävijä voi tutustua itseään kiinnostaviin aihealueisiin Wematchu-huoneissa. Esimerkiksi Teknologia-huoneen sisällöt tarjoavat kattavan yleiskatsauksen teknologia-alan tärkeistä yrityksistä, innovaatioista ja avainhenkilöistä. Alustalta löytyy kaupallisia sisältöjä, mutta siellä jaetaan myös erilaisten toimijoiden ei-kaupallisia viestejä.

– Wematchun avulla on mahdollista pysytellä kärryillä eri alojen kuulumisista ja muodostaa kokonaiskäsitys tietystä toimialasta, Rantalainen tiivistää.

Wematchu-yritysviestintäalustan suunnittelutyö vaati paljon suunnittelua ja lukuisia työkuukausia, kertovat Valtteri Rantalainen ja Jarmo Perälä.

Oikein kohdennetut sisällöt vaikuttavat

Yrityksille ja muille organisaatioille Wematchu mahdollistaa haluttujen kohderyhmien tavoittamisen tarkasti ja oikea-aikaisesti, monipuolista sisältöä hyödyntäen.

– Haluamme olla innovatiivinen sisältömarkkinoinnin kumppani asiakkaillemme. Markkinoija voi Wematchun palveluita hyödyntäen suunnitella kampanjansa pitkäjänteisesti, vaikkapa vuodeksi eteenpäin. Me tarjoamme monipuoliset palvelut tuotantoon, toteutukseen ja jakeluun oikeille yleisöille eri kanavissa, Rantalainen kertoo.

Wematchun ytimessä on vaikuttavuus. Alusta on väylä organisaation, näkökulmien, osaamisen ja asiantuntijuuden esille tuomiseen. Samalla hoituu tavoitellun mielikuvan ja tarinan rakentaminen.

Alustan kehityksen parissa on vierähtänyt nyt 10 intensiivistä kuukautta. Tahtotilana on vakiinnuttaa Wematchun asema mediakentässä.

– Wematchun palveluvalikoimaa ja alustan ominaisuuksia kehitetään jatkuvasti asiakkaitamme yhä kokonaisvaltaisemmin palveleviksi, päättää Perälä.

 Markkinoija, lue lisää Wematchun palveluista täältä!

 

Organisation information

Editor Helsinki Oy

Editor Helsinki Oy

Editor Helsinki tarjoaa asiakkailleen perinteisesti erilaisia yritysviestinnän ja kohdennetun sisältömarkkinoinnin palveluja. Sisältömarkkinoinnissa viestinnän kohderyhmälle – palvelun tai tuotteen käyttäjille – luodaan sen arvostamaa ja hyödylliseksi kokemaa sisältöä, joka julkaistaan kohderyhmän säännöllisesti käyttämissä, luotettaviksi mielletyissä medioissa. Editor Helsinki on tuottanut eri mediakanaviin asiantuntijajulkaisuja ja tuhansia yrityspäättäjien ja yhteiskunnallisten vaikuttajien haastatteluihin perustuvia asiantuntija-artikkeleita sekä muuta sisältöä niin Suomessa kuin kansainvälisesti jo vuodesta 2008.

Meiltä löydät ratkaisut sekä B2B- että kuluttajaviestintään. Sisältömarkkinoinnin avulla voidaan parantaa kustannustehokkaasti kilpailukykyä ja nostaa oman brändin arvoa.

Professionals

Jarmo Perälä

Jarmo Perälä

Operatiivinen johtaja

Jarmo on rokkia ja matkustamista diggaava media-alan konkari ja Editor Helsingin osakas.

Valtteri Rantalainen

Valtteri Rantalainen

Yrittäjä, toimitusjohtaja

Valtteri on purjehduksesta ja myös matkustamisesta sekä rokista pitävä yrittäjä ja Editor Helsingin perustajaosakas.

Contact details

Kanavaranta 7 C00160 Helsinkituotanto@editorhelsinki.fi

Editor Helsinki Oy in social media