Kuitulisä on apu vatsaongelmiin

Kuitulisä on apu vatsaongelmiin

Toimiva vatsa tarvitsee kuituja. Moni saattaa kärsiä turhaan oikuttelevasta vatsasta, koska päivittäinen kuidunsaanti jää liian vähäiseksi. Liukenevien kuitujen lisääminen ruokavalioon voi helpottaa vatsavaivoja.


Vatsan oikuttelu on varsin yleinen vaiva, sillä tuoreen tutkimuksen mukaan lähes puolet suomalaisista kärsii herkästä vatsasta. Herkkä vatsa reagoi kivuliaasti joihinkin ruoka-aineisiin ja elämänmuutoksiin. Vatsa voi oireilla turvotuksena ja liian nopeana tai hitaana toimintana. Myös vatsakivut piinaavat monia. Tämä tuli ilmi Pfizerin teettämästä tutkimuksesta, johon vastasi 1748 suomalaista aikuista.

Moni vastaaja kertoi kärsineensä herkän vatsan kiukuttelusta jo vuosia ja arveli vaivan olevan synnynnäistä. Esimerkiksi istumatyötä tekevillä liikkumattomuus ja epäsäännöllinen ruokailu altistavat vatsaoireille, joita on jokaisella joskus, mutta herkkävatsaisella tavallista enemmän.

Liukeneva kuitu auttaa herkkään vatsaan

Liukeneva kuitu on tehokas herkän vatsan oireiden lievittäjä.

Kauran, pellavansiementen ja apteekista saatavan ispaghula-kuidun lisäksi liukenevia kuituja saa marjoista, hedelmistä ja palkokasveista. Liukeneva kuitu sitoo nestettä ja muodostaa voitelevan kerroksen suolen pinnalle, mikä helpottaa sen toimintaa. Liukenevista kuiduista erityisesti apteekista saatava ispaghula-kuitu on tutkimuksissa osoittautunut tehokkaaksi keinoksi helpottaa herkkää vatsaa.

Muista terveet elämäntavat!

Herkän vatsan hoidossa on tärkeää huolehtia myös elämäntapojen kohentamisesta. Terveellinen ruokavalio, riittävä nesteiden saanti, liikunta ja säännöllinen syöminen tasoittavat vatsan toimintaa. Vatsan oikkuilua voi helpottaa monilla konsteilla, mutta tärkeintä on valita itselle parhaat keinot. 

Teksti: Mia Heiskanen

PP-VSB-FIN-0004-09032016

Commercial

Organisation information

Pfizer

Pfizer

Pfizerin tehtävänä on terveyden ja hyvinvoinnin edistäminen kaikkialla maailmassa. Yhtenä maailman johtavista lääkeyrityksistä Pfizerilla on ollut merkittävä rooli lääketieteen kehittämisessä. Työtä on kuitenkin vielä tehtävänä. Pfizer on mukana luomassa uusia, edistyksellisiä lääkehoitoja ja toimintatapoja muiden terveydenhuollon toimijoiden kanssa. Tavoitteenamme on mahdollistaa paras lääkehoito sitä tarvitseville. Breakthroughs that change patients’ lives.

Contact details

Tietokuja 4, 00330 Helsinki Puh. (09) 430 040

Pfizer in social media