Älä tyydy pelkkään hyvään – toimiva rekrytointikumppanuus luo pohjan menestykselle

Yhä useampi yritys luottaa rekrytointinsa ulkoisen kumppanin käsiin. Laadukkaan yhteistyön kautta yrityksillä on mahdollisuus rakentaa itsestään entistä parempaa työnantajakuvaa ja pienentää virherekrytointien riskiä.

Helmitehtaalla asiakastyö hoidetaan koko tiimin voimin. Kuvassa toimitusjohtaja Marjukka Nieminen ja Research & Talent Attraction Specialist Eva Tanskanen.
Helmitehtaalla asiakastyö hoidetaan koko tiimin voimin. Kuvassa toimitusjohtaja Marjukka Nieminen ja Research & Talent Attraction Specialist Eva Tanskanen.

Menestys lähtee ihmisistä sen takana. Rekrytointi on tämän vuoden kuuma peruna, eikä ole liioiteltua sanoa sen olevan yksi yrityksien toiminnan ja kasvun tärkeimmistä prosesseista, vakuuttaa vuodesta 2015 rekrytointikumppanina toimineen Helmitehdas Oy:n toimitusjohtaja Marjukka Nieminen.

Asiantuntijoista käydään nyt kovaa kilpailua toimialasta riippumatta. Moni yritys on törmännyt haasteisiin rekrytoinneissaan: osaavia tekijöitä on ollut vaikea houkutella avoimiin työpaikkoihin perinteisin rekrytointimenetelmin.

”Haluamme olla kokonaisvaltainen kumppani niin Suomessa kuin Pohjoismaissa”

– Yritykset ovat ymmärtäneet ulkoistamisen hyödyt oikeiden tekijöiden tavoittamiseksi, sillä perinteiset tavat eivät enää riitä. Tehtävänämme on auttaa asiakkaamme näkemään yrityksen osaamistarpeet aiempaa laajemmassa valossa peilaten kokonaisuutta yrityksen kulttuuriin ja rekrytoitavan henkilön persoonaan, Nieminen kertoo.

Selkein muutos on tapahtunut rekrytointitavoissa. Esimerkiksi suorahaku eli headhunting on mielletty aiemmin vain ylimmän johdon rekrytointivälineeksi. Helmitehtaalla suorahakua käytetään osana jokaista rekrytointiprosessia position tasoon katsomatta, ja jopa 80 % työllistyneistä on löytynyt tehtävään suorahaulla. 

Voittava tiimi ei synny itsestään

Kilpailijakentässä erottautuakseen yrityksien on tehtävä aiempaa enemmän töitä myös rekrytointien ulkopuolella. Kokonaisvaltaisena ja luotettavana kumppanina Helmitehdas haluaa tarjota asiakkailleen kattavia palvelukonsepteja esimerkiksi työnantajakuvatyön ja myyntivalmennuksen parista.

 – Me uskomme, ettei kenenkään pidä tyytyä vain hyvään, jos erinomainen on saavutettavissa. Siksi haluamme tarjota asiakkaillemme kokonaisvaltaista palvelua rekrytointien rinnalla. Voittavan tiimin rakentaminen ei tapahdu itsestään, vaan se vaatii aktiivista panostamista esimerkiksi työnantajakuvan systemaattiseen kehittämiseen.

Positiivinen työnantajakuva kiinnittää asiantuntijoiden huomioin, houkuttelee taloon uutta osaamista ja sitouttaa nykyiset työntekijät yrityksesi tavoitteisiin, kulttuuriin ja visioon.

– Palveluidemme laajentaminen oli alkujaan asiakkaidemme toive. Saimme useammalta taholta pyyntöä osaamisemme jakamisesta esimerkiksi tehokkaan myyntitiimin rakentamiseen ja työnantajakuvatyöhön. Kannustamme yrityksiä valitsemaan kumppaninsa viisaasti, sillä toimiva kumppanuus on satsaus tulevaisuuteen.

Myös Helmitehtaalla katseet ovat kääntyneet kohti tulevaa.

– Tällä hetkellä etsimme uusia tiimiläisiä valloittaaksemme loputkin Suomesta uudenlaisella rekrytointiajattelullamme. Emmekä jää vain Suomen rajojen sisälle – tarkoituksenamme on tarjota asiakkaillemme palveluita ympäri Pohjoismaita, Nieminen hymyilee. 

Viisi faktaa, miksi rekrytointi kannattaa ulkoistaa – mutta ei kelle tahansa

1. Vapautat aikaasi ydinliiketoimintaan ja siihen, missä pääset oikeasti loistamaan.

2. Tavoitat laajat verkostot ja otat käyttöösi nykyaikaiset rekrytointitavat.

3. Lisäät positiivista työnantajakuvaa yrityksestäsi asiantuntijoiden keskuudessa.

4. Saat ulkopuolista näkemystä ja konsultointia yrityksesi henkilöstötarpeisiin.

5. Vältät virherekrytoinnit – työllistät oikeat tekijät oikeisiin paikkoihin.

Commercial

Organisation information

Helmitehdas

Helmitehdas

Me Helmitehtaalla edistämme asiakkaidemme menestystä löytämällä oikeat henkilöt avoinna oleviin tehtäviin. Uskomme vahvoihin asiakassuhteisiin, avoimeen kommunikaatioon ja kaikin puolin laadukkaaseen tekemiseen. Rekrytointi on meille intohimo.

Tunnemme ja ymmärrämme ylimmän johdon, keskijohdon, talouspuolen, myyjien, assistenttien ja monen muun paikan vaatimukset ja parhaat puolet. Mitä emme tiedä, selvitämme.

Perustamisvuodesta 2015 lähtien olemme kasvaneet huimaa vauhtia ja toimintamme on vakavaraista. Kasvaa aiomme myös jatkossa ja tavoitteemme on olla vuoteen 2025 mennessä Suomen tehokkain ja arvostetuin kumppani rekrytoinnissa.

Professionals

Marjukka Nieminen

toimitusjohtaja, Helmitehdas Oy

Contact details

Bulevardi 16 B, 5. krs 00120 Helsinki

Helmitehdas in social media