Jo 130 vuotta oman alueen elinvoimainvestointeja

Nopeiden valokuituyhteyksien ja laajakaistapalvelujen kysyntä on kasvanut viime vuosina vauhdikkaasti. Yksi alan vahvoista yrityksistä on Kaisanet Oy, joka oman toimialueensa lisäksi tarjoaa laajakaistapalveluja myös valtakunnallisessa Avoin Kuitu-verkossa.

Toimitusjohtaja Jani Moilasen luotsaama Kaisanet hakee entistä pitävämpää jalansijaa myös kotimaakuntiensa ulkopuolelta. Verkkokumppanuuksien kautta yhtiön laajakaistapalvelut ovat käytännössä kaikkien suomalaisten ulottuvilla.
Toimitusjohtaja Jani Moilasen luotsaama Kaisanet hakee entistä pitävämpää jalansijaa myös kotimaakuntiensa ulkopuolelta. Verkkokumppanuuksien kautta yhtiön laajakaistapalvelut ovat käytännössä kaikkien suomalaisten ulottuvilla.

Nopeasta valokuituverkosta ja laajakaistaliittymistä on tullut viime vuosina entistä tärkeämpi osa suomalaisten sujuvaa arkea.

Kotitalouksissa niiden kysyntää ovat kasvattaneet muun muassa etätyö, erilaiset suoratoisto- ja sisältöpalvelut, nettipelit sekä nopeasti kehittyvä tv-teknologia, joka vaatii aiempaa nopeampia ja häiriöttömämpiä nettiyhteyksiä.

Yrityksissä hyvät yhteydet tehostavat tiedonkulkua, tuotantoprosesseja ja yleistä tuottavuutta. Tekoälyn ja entistä isompien datamäärien myötä nopeiden ja häiriöttömien laajakaistapalvelujen merkitys kasvaa entisestään. 

”Myös huoltovarmuuden kannalta on tärkeää, että kriittinen infra on paikallisessa omistuksessa."

Nämä kasvutrendit on pantu merkille myös Kaisanet Oy:ssä, joka tarjoaa ja tuottaa laajakaistapalveluja Kainuussa, Ylä-Savossa ja Pohjois-Karjalassa. Yhtiössä oivallettiin jo pian vuosituhannen vaihtumisen jälkeen, että digitalisaatio tarjoaa tulevina vuosina paljon mahdollisuuksia koko seutukunnalle. 

Tämän vision pohjalta Kaisanet on investoinut vuodesta 2010 lähtien määrätietoisesti toimialueen valokuituverkkoihin, nopeisiin verkkoyhteyksiin sekä tietoliikenteen ja tietotekniikan palvelualustoihin.

Vastuullisuus ja pitkäjänteisyys ovat valttia

Nyt tämä pitkäjänteinen työ kantaa toimitusjohtaja Jani Moilasen mukaan myös hedelmää.

– Strategiamme keskiössä on koko toimialueen elinvoiman edistäminen ja yritysten toimintaedellytysten turvaaminen. Valokuituverkko luo tälle kaikelle hyvän pohjan. Myös huoltovarmuuden kannalta on tärkeää, että kriittinen infra on paikallisessa omistuksessa, Moilanen muistuttaa.

”Vakavaraiselle ja vastuulliselle toimijalle on tilaa."

Kaisanet on kasvanut viime vuosina ripeästi ja laajakaistamarkkinoiden myötätuulessa se hakee entistä pitävämpää jalansijaa myös kotimaakuntiensa ulkopuolelta. Verkkokumppanuuksien kautta yhtiön laajakaistapalvelut ovat käytännössä kaikkien suomalaisten ulottuvilla.

– Kilpailu on kovaa, mutta me uskomme, että asiakkaiden omistamalle, vakavaraiselle ja vastuulliselle toimijalle on nykyisen markkinahypen keskellä tilaa. Meillä on taustalla yli 130-vuotias toimintahistoria, joten asioita tutkaillaan aina hieman pidemmällä tähtäimellä. Tämäkin kannattaa huomioida, kun valitsee itselleen palveluntuottajaa, Moilanen toteaa.

Teksti: Timo Sormunen

Commercial

Organisation information

Kaisanet Oy

Kaisanet Oy

Kaisanet Oy on Kainuun, Ylä-Savon ja Pohjois-Karjalan alueilla toimiva verkkopalveluiden, tietoliikenteen, ICT-palveluiden ja digitalisaation asiantuntijayritys.

Kaisanet tuottaa arvoa asiakkailleen korkealaatuisen it-osaamisen muodossa. Meiltä saat digitaaliset ratkaisut arjen sujumiseksi sekä laitteet ja liittymät. Kaikki mitä yhteydenpitoon tarvitset.

• Perustettu 2010
• Omistajat Kainuun Puhelinosuuskunta KPO ja Puhelinosuuskunta IPY
• Tuottaa mm. laajakaista-, televisio-, tietoturva- ja puhepalveluja sekä tietoliikenneyhteyksiä
• Henkilöstöä noin 65
• Liikevaihto 16,3 miljoonaa euroa (2022)

Professionals

Jani Moilanen

Jani Moilanen

toimitusjohtaja, Kaisanet Oy

Contact details

PL 123, 87101 Kajaani p. 0800 391 234asiakaspalvelu@kaisanet.fi

Kaisanet Oy in social media