Hybridi tulevaisuus yhdistää pilven ja konesalien parhaat puolet

Pilvipalveluiden suosio kasvaa ja monelle yritykselle se onkin paras ratkaisu. Konesali voi kuitenkin olla tietyissä tapauksissa edullisempi ja turvallisempi ratkaisu kuin pilvipalvelu. IT-palveluja tarjoavan suomalaisen Decensin hybridimalli yhdistää pilven ja konesalien parhaat puolet.

"Tarvittaessa viemme koko konesalin asiakkaalle. Silloin palvelu tuotetaan samalla tavalla kuin se tulisi omasta konesalistamme", kertoo Decensin palvelujohtaja Markku Aaltonen.
"Tarvittaessa viemme koko konesalin asiakkaalle. Silloin palvelu tuotetaan samalla tavalla kuin se tulisi omasta konesalistamme", kertoo Decensin palvelujohtaja Markku Aaltonen.

Decensin pilvipalvelut tarjoavat yrityksille joustavuutta ja kustannustehokkuutta ilman suuria kertaluonteisia investointeja. Decens toimittaa asiakkaalle konesalikapasiteetin sekä erinomaisen tietoturvan takaavat räätälöidyt Private Cloud-pilviympäristöt. Kaikki palvelut ovat yhdistettävissä kaikkiin julkipilviin.

Tiedot turvassa kotimaisessa konesalissa 

Pilvikapasiteettia ostettaessa konesali sijaitsee usein määrittelemättömässä paikassa ulkomailla. Häiriötilanteessa yhteyden saanti palveluntuottajaan on vaikeaa ja sitä rajoittaa kellonaika sekä vieraan kielen käyttö.

Ukrainan sota on nostanut tietoturvauhkien rinnalle pilvipalvelujen fyysisen turvallisuuden takaamisen. Suomi on tietoliikenneyhteyksien osalta tavallaan saari, joka voidaan eristää katkaisemalla esimerkiksi meren pohjassa kulkeva tietoliikennekaapeli. 

”Yritysten pitää entistä vahvemmin varmistaa kriittisen datan saatavuus ja operoitavuus myös poikkeustilanteissa."

– Yritysten pitää entistä vahvemmin varmistaa kriittisen datan saatavuus ja operoitavuus myös poikkeustilanteissa. Tämä asettaa tietojen fyysiselle sijainnille uudet vaatimukset. Mitä lähempänä data on loppukäyttäjää, sitä helpompi yrityksen on vaatimuksiin vastata, Decensin tuotantopäällikkö Jyrki Kilpinen toteaa.

Decensin kapasiteettipalvelussa asiakkaiden kriittinen data pysyy turvallisesti Suomen rajojen sisällä. Sijainti takaa vakaat olosuhteet niin ilmastollisesti, maantieteellisesti kuin poliittisestikin. Yhteydenpito on palvelussa henkilökohtaista.

Decensin asiakkaat saavat tuekseen joukon asiantuntijoita, joiden kanssa voi keskustella kaikista teknisistä asioista maanläheisesti ja ymmärrettävästi. 

Hybridimalli on monelle paras malli 

Ydinkysymys on, kuinka aidosti yrityksen ulkoistamispalveluita tarjoavat IT-palveluntarjoajat ymmärtävät asiakkaan tarpeita. On aina tapauskohtaista, minkälainen ratkaisu kullekin organisaatiolle toimii. Yhä useampi yritys menestyy juuri hybridimallien, eli pilvipalveluiden ja konesalipalveluiden parhaita puolia yhdistävien kokonaisuuksien kautta. 

”Decensin asiakkaat saavat tuekseen joukon asiantuntijoita, joiden kanssa voi keskustella kaikista teknisistä asioista maanläheisesti ja ymmärrettävästi." 

Decens Private Cloud toteuttaa yrityksille ja organisaatioille mukautuvan, tarpeiden mukaan räätälöidyn virtuaalisen konesalin, joka toteutetaan asiakkaan haluamaan paikkaan. Palvelu on suunniteltu erityisesti yrityksille ja organisaatioille, jotka haluavat hyödyntää pilviteknologiaa, mutta samalla pitää hallinnan tärkeistä liiketoiminta- ja asiakastiedoistaan.

Asiakkaalle palvelu näyttäytyy pilvenä, jonka sijainnin, turvatason, varmistukset ja ylläpidon he voivat itse määrittää. Pilvipalvelu voidaan kahdentaa useamman konesalin väliseksi, korkean käytettävyyden ratkaisuksi.

– Joku IT-palvelujen tuottaja voisi kammoksua sitä, että toimittaisi laitteet ja käsipareja asiakkaan tiloihin palveluna. Meillä löytyy siihenkin asiakkaita varten hiottu palvelumalli. Tarvittaessa viemme koko konesalin asiakkaalle. Silloin palvelu tuotetaan samalla tavalla kuin se tulisi omasta konesalistamme, Decensin palvelujohtaja Markku Aaltonen toteaa. 

Commercial

Organisation information

Decens Oy

Decens Oy

Decens Oy on vuonna 2008 perustettu suomalainen IT-ulkoistuspalvelutoimittaja. Liiketoimintamme on muuttunut vuosien varrella laite- ja projektitoimittajasta palvelutoimittajaksi. Tämän päivän palvelukonseptimme tarjoaa yrityksille kokonaisvaltaiset IT-ratkaisut palvelumallina. Decensin palvelut skaalautuvat kaiken kokoisten yritysten muuttuviin IT-tarpeisiin, laitteista kokonaisulkoistuksiin.

Palvelemme eri toimialojen yrityksiä ja julkista sektoria ympäri Suomen. Pääkonttorimme on Tampereella, muut toimipisteet sijaitsevat Espoossa, Jyväskylässä, Turussa, Oulussa ja Vaasassa.

Professionals

Jyrki Kilpinen

Jyrki Kilpinen

tuotantopäällikkö, Decens Oy

Markku Aaltonen

Markku Aaltonen

palvelujohtaja, Decens Oy

Contact details

Ruskontie 55, 5. krs 33710 Tampere p. +358 20 709 9300decens@decens.fi

Decens Oy in social media