Kultakorujen myynti on vastuuteko

Kultaesineiden myynti Suomen Kultareserville tuottaa pääasiallisesti satojen eurojen lisäksi hyvän mielen, sillä kullan kierrätys on ympäristöteko.

Kultakorujen myynti on vastuuteko

Kullan hinta on noussut vuosituhannen alusta 541 prosenttia, joten kultaesineistä saa ennätyksellisen hyvän hinnan. Kultaesineiden kierrätys on myös vastuullista, sillä kullan kaivaminen maaperästä pilaa ympäristöä.

– Kultakaivoksilla pitää yhtä kultagrammaa kohden kaivaa tonneittain maaperää. Kaivetun kullan rikastamiseen käytetään pääasiallisesti syanidia, jonka haittavaikutukset heijastuvat vuosikymmenien päähän, Suomen Kultareservin toimitusjohtaja Sebastian Rasimus toteaa.

Korualan yritykset ottavat vastuullisuuden vakavasti. Pandora, yksi maailman suurimmista korumyyjistä, on ilmoittanut siirtyvänsä vuoteen 2025 mennessä myymään pelkästään kierrätetystä kullasta ja hopeasta tehtyjä tuotteita.

”Kierrätetty kulta on vastuuteko, josta voi tänä päivänä tienata jopa tuhansia euroja."

– Kierrätetyn kullan osuus voi nousta lähitulevaisuudessa nykyisestä 25 prosentista yli 40 prosenttiin. Tällä olisi merkittäviä ympäristövaikutuksia, jolla pelastettaisiin meidän maaperiämme ja suojelisimme luontoa. 

Kierrätyskullan käytön lisääntyminen merkitsee kysynnän kasvua ja korkeaa hintaa. Monelle onkin yllätys, että jo muutamilla kultakoruilla voi tienata satoja euroja. Tänä päivänä kun kullan hinta on ennätyslukemissa. Suomen Kultareservin asiakkaat tienaavat keskimäärin lähes 700 € tarpeettomista kultakoruista.

– Asiakkaamme toi viime kesänä meille kourallisen tarpeettomia koruja. Esineet arvioitiin ja asiakkaalle todettiin, että hän tienaa näistä yli 1500 euroa. Hän olikin tippua tuoliltaan sillä ei kuvitellut saavansa yli 100 euroa esineistänsä, jatkaa Rasimus.

Kultaesineet on turvallista myydä joko Suomen Kultareservin liikkeessä Helsingin Erottajalla tai yrityksen kiertueella, joka ulottuu 27 paikkakunnalle. Molemmissa paikoissa asiantuntija mittaa asiakkaan nähden esineiden painot ja karaattimäärän sekä antaa hinta-arvion. Maksun ja kuitin saa aina paikan päällä.

Teksti: Jukka Nortio

Commercial

Organisation information

Suomen Kultareservi

Suomen Kultareservi

Suomen Kultareservi on äänestetty Suomen parhaaksi kullan myyntipalveluksi vuosina 2019-2022. Asiakkaat ovat antaneet sille Google-arvoissaan pisteet 4,8/5. Yritys ostaa kultaa myymälässään Helsingissä sekä kautta maan ulottuvilla kiertueillaan. Kultaa voi myös lähettää turvallisessa myyntipakkauksessa, jonka saa tilaamalla sen yrityksen verkkosivuilta, www.suomenkultareservi.fi. Asiantuntija arvioi kullan ja siitä tehdään tarjous. Kokeile palvelua maksutta, arvio on täysin ilmainen.

Professionals

Sebastian Rasimus

Sebastian Rasimus

toimitusjohtaja, Suomen Kultareservi

Contact details

Erottajankatu 15 17, 00130 Helsinki p. +358 961 500 010 (klo 11-15)myynti@suomenkultareservi.fi

Suomen Kultareservi in social media