Helppous, nopeus ja turvallisuus ovat verkkomaksamisen kivijalkoja

Entistä useampi kuluttaja on ottanut käyttöön näppäriä maksusovelluksia. Myös verkkokaupat ovat tehneet asioinnista entistä vaivattomampaa. Maksuvälitysyhtiö Paytrailin toimitusjohtajan Markus Laurion mukaan asiakkaat kiinnittävät entistä enemmän huomiota myös maksamisen turvallisuuteen.

”Etenkin lentoyhtiöt ja erilaiset lippukaupat ovat olleet korona-aikana kovilla, sillä niiden palvelut ostetaan valtaosin verkosta”, toteaa maksuvälitysyhtiö Paytrailin toimitusjohtaja Markus Laurio.
”Etenkin lentoyhtiöt ja erilaiset lippukaupat ovat olleet korona-aikana kovilla, sillä niiden palvelut ostetaan valtaosin verkosta”, toteaa maksuvälitysyhtiö Paytrailin toimitusjohtaja Markus Laurio.

Verkkokauppa on käynyt koronakuukausina kitkattomasti ja osa alan toimijoista on takonut ennätyslukuja kuukaudesta toiseen. Toisaalta joukkoon mahtuu myös häviäjiä – esimerkiksi matkailuala ja tapahtumateollisuus ovat jääneet myynnillisesti vain murto-osaan takavuosien luvuista.

– Etenkin lentoyhtiöt ja erilaiset lippukaupat ovat olleet kovilla, sillä niiden palvelut ostetaan valtaosin verkosta, toteaa maksuvälitysyhtiö Paytrailin toimitusjohtaja Markus Laurio.

Paytrailin tuoreen Verkkokauppa Suomessa 2020-raportin mukaan verkkokauppa on alkanut muokata myös suomalaisten maksukäytäntöjä. Perinteinen verkkopankki pitää edelleen pintansa, mutta uudet sovellukset ja mobiilimaksaminen valtaavat alaa.

Etenkin MobilePay näyttää vahvistavan asemiaan alle 30-vuotiaiden keskuudessa. Ilmiö on Laurion mukaan mielenkiintoinen, sillä kyseinen sovellus on suositumpi vain Tanskassa.

”Verkko-ostamisessa korostuvat helppous,
nopeus ja turvallisuus". 

Samalla hän muistuttaa, että maksusovellukset ovat pohjimmiltaan vain uusia, entistä nopeampia ja vaivattomampia tapoja käyttää luottokorttia tai omaa pankkitiliä. Kädessä kulkeva ”digikukkaro” on lähes poikkeuksetta kytketty luottokorttiin.

Helppoa, nopeaa ja turvallista

Paytrailin verkkokaupparaportti kertoo myös toisesta mielenkiintoisesta muutoksesta. Verkko-ostamisessa on perinteisesti korostunut ostamisen helppous ja nopeus.

Tuoreimmasta raportista kuitenkin ilmenee, että asiakkaat ovat alkaneet kiinnittää entistä enemmän huomiota myös maksamisen turvallisuuteen ja verkkokaupan yleiseen tietoturvaan.

Laurion mukaan yhtenä syynä voivat olla julkisuuteen tulleet isot tietomurtotapaukset.

– Maksusovellusten kehittäjien ja palveluntarjoajille tämä tuo lisää laatuhaasteita, sillä nopeuden ja vaivattomuuden ohella on panostettava entistä enemmän myös tietoturvaan. Toisaalta asiakkaankin on hyvä muistaa, ettei vähäisillä tunnistautumisilla toimiva verkkokauppa ole välttämättä se kaikkein turvallisin, Laurio muistuttaa.

Lue lisää verkkokaupan tuoreista trendeistä Verkkokauppa Suomessa 2020-raportista www.paytrail.com/raportti/verkkokauppa-suomessa-2020. 

Teksti: Timo Sormunen

Commercial

Organisation information

Paytrail

Paytrail

Paytrail tekee verkossa ostamisesta ja myymisestä mukavaa

Olemme verkko-ostajan ja verkossa kauppaa tekevän yrityksen auttaja, paras kaveri. Miksi? Koska verkkoasioinnin pitää olla asiakkaalle mahdollisimman sujuvaa, jotta siitä syntyy mukava kokemus. Eihän kukaan halua latistaa positiivista tunnelmaa siinä vaiheessa kun tulee aika maksaa. Yrityksen näkökulmasta hyvä ostokokemus tarkoittaa loppuun asti asioivia ja palaavia asiakkaita.

- Perustettu 2007 Suomen Verkkomaksut nimellä, Paytrail vaihtui nimeksi 2013.
- Vastaamme yli 20 000 asiakkaamme verkkopalvelun maksuliikenteestä.
- Paytrailin verkkomaksupalvelun avulla on ostettu tuotteita ja palveluita jo yli 20 miljardin euron arvosta.
- - Ostimme 2021 toisen suomalaisen verkkomaksamisen pioneerin, Checkout Finlandin.
Henkilöstömäärä: 75 alan rautaista ammattilaista. Rekrytoimme jatkuvasti lisää.
- Vuoden 2020 liikevaihto 18 miljoonaa euroa.
- Paytrailille on myönnetty turvallisen maksamisen Safe Pay -sertifikaatti.
- Perustajat Lennu Keinänen ja Niko Lehtonen.
- Pääkonttori Suomessa, Jyväskylässä. Toimimme myös Tampereella ja Helsingissä.
- Yhtiötä pidetään suomalaisena verkkomaksamisen edelläkävijänä ja se sai ensimmäisenä alansa toimijana maksulaitostoimiluvan kotimaassaan.
- Olemme osa Nets-konsernia.
- 2021 meidät palkittiin Suomen parhaimpana työpaikkana (Great Place to Work®, keskisuuret organisaatiot).

Professionals

Markus Laurio

Markus Laurio

toimitusjohtaja, Paytrail

Contact details

Asiakaspalvelu: 020 718 1830 8,35 snt/puhelu + 16,69 snt/min (alv 24 %)

Paytrail in social media