Historian juuret kantavat tulevaisuuden taitoihin

Maunulan yhteiskoulu ja Helsingin matematiikkalukio on vahvaan osaamiseen ja 110-vuotiseen historiaan nojaava kaikkien koulu, jossa panostetaan yhdessä tekemiseen ja ymmärretään kaverien sekä yhteenkuuluvuuden merkitys.

Koulumme on moninainen: tavallinen ja erityinen, paikallinen ja kansainvälinen.
Koulumme on moninainen: tavallinen ja erityinen, paikallinen ja kansainvälinen.

– Olemme matematiikka- ja ohjelmointikoulu, mutta perusopetuksen puolella ihan tavallinen lähikoulu. Olemme kaikkien koulu, koska arvostamme yhdenvertaisuutta ja tasa-arvoa. Koulumme on moninainen: tavallinen ja erityinen, paikallinen ja kansainvälinen, koulun rehtori Maija Vanhanen sanoo.

Koulun juuret juontavat vuonna 1913 perustetusta Viipurin reaalikoulusta monen vaiheen kautta Maunulaan. 

– Kaikenlainen aktiivinen toiminta, sitkeä puskeminen eteenpäin vastoinkäymisistä huolimatta ja monenlaisiin oppijoihin uskominen on yhä koulumme ydintä. Tarjoamme nuorille työkaluja ratkaista tulevaisuuden haasteet ja rohkaisemme tutkimaan ja innostumaan oppimisesta. Tulevaisuuden taidoista tärkeimpinä pidän yhdessä toimimisen taitoa, lukutaitoa, kriittisen ajattelun ja matemaattisen ajattelun taitoja. Näiden välittämiseen nuorille meillä on erinomaiset edellytykset. Sivistys kestää, vaikka ajat olisivatkin epävarmemmat, Vanhanen toteaa.

Matematiikka ja ohjelmointi kärkenä

– Meillä on tarjolla vahvaa matematiikan ja ohjelmoinnin opetusta sekä peruskoulussa että lukiossa – ja varsinkin erikoislukiossa. Niiden sisällä tulevat myös tekoälyyn liittyvät asiat esille: miten tiedonhaku toimii, miten algoritmeihin rakentuva maailma toimii, Vanhanen kertoo.

”Meille on tärkeää, että tänne tulevat nuoret ryhmäytyvät ja viihtyvät hyvin."

Opettajat ovat kokeiluhenkisiä ja he ovat sitoutuneet kehittämään osaamistaan nuorten parhaaksi. 

– Osaamisen tasosta kertoo se, että meillä on vuodesta 2018 valtakunnallinen matematiikan kehittämistehtävä lukion puolella vuoden 2025 kevääseen saakka, Vanhanen toteaa.

Moninaisuus ja yhdessä tekeminen vahvuutena

– Moninaisuus on vahvuutemme sekä perusopetuksessa että lukiossa. Meillä on perusopetuksen puolella myös englanninkielinen opetus sekä liikuntapainotusta ja kuvataidepainotusta. Erityisyyksien ohella tavallisena lähikouluna toiminen koetaan koulussamme rikkautena. Olemme monien mahdollisuuksien lukio, jonne on Raide-Jokerin myötä entistä paremmat kulkuyhteydet. Yleislukioon tulee opiskelijoita, jotka ovat kuulleet kavereilta, että tämä on mukava koulu. 

Maunulassa panostetaan kaveriporukassa viihtymiseen ja ryhmäytymiseen. 

– Meille on supertärkeää, että tänne tulevat nuoret ryhmäytyvät ja viihtyvät hyvin. Ryhmäytämme oppilaita tosi paljon ja olemme rakentaneet aloitukseen elementtejä, joilla oppilaat löytävät kaveriporukan ja kiinnittyvät siihen. 

Rehtori korostaa myös sitä, että koulu tuo oman vahvan panoksensa Pohjois-Helsingin ja Maunulan palvelutarjontaan.

Teksti: Jari Peltoranta

Commercial

Organisation information

Maunulan yhteiskoulu ja Helsingin matematiikkalukio

Maunulan yhteiskoulu ja Helsingin matematiikkalukio

Maunulan yhteiskoulu ja Helsingin matematiikkalukio toimii Maunulassa Raide-Jokerin, Keskuspuiston ja Pirkkolan liikuntapalveluiden lähellä. Lukiomme yleislinjalle hakeudutaan, koska koulussamme on mukavaa. Matematiikan erityislukion opiskelijoita vetää Suomen laajin matematiikan opintotarjonta. Koulumme on pian 110-vuotias vahva yhteisö, jossa opiskelijat voivat vaikuttaa ja jossa kokeillaan ja kehitetään uutta. Matematiikka, luonnontieteet ja ohjelmointi ovat vahvuuksiamme, mutta meillä voi opiskella peruslukiotutkinnon ohella bisnesopintoja, tapahtumien järjestämistä tai esittävää musiikkia. Olemme koulukinokoulu.

Professionals

Maija Vanhanen

rehtori, Maunulan yhteiskoulu ja Helsingin matematiikkalukio

Contact details

Kuusikkotie 3, 00630 Helsinki puh. 0505431565 (myös viestit)kanslia@mayk.fi

Maunulan yhteiskoulu ja Helsingin matematiikkalukio in social media