Korkeakoulututkintoon kätevästi verkossa opiskelemalla

Korona-aika on lisännyt korkeakoulujen valmiuksia tarjota tutkintokoulutusta kokonaan tai osittain verkossa. Myös Humanistinen ammattikorkeakoulu on lisännyt verkko-opintoja. Digiopinnot ovat viime vuosina nousseet hakijamäärältään Humakin suosituimmiksi hakukohteiksi.

Humakin verkko-opiskelijoiden yhteisössä niin turhautumiset kuin onnistumisetkin puretaan yhdessä. Ryhmä tapaa toisiaan myös kasvokkain.
Humakin verkko-opiskelijoiden yhteisössä niin turhautumiset kuin onnistumisetkin puretaan yhdessä. Ryhmä tapaa toisiaan myös kasvokkain.

– Trendi on ollut näkyvissä jo pitkään, mutta suunta kohti digitaalisia tutkintokoulutuksia on vahvistunut pandemia-aikana. Verkkokoulutukseen hakevat ovat usein työelämässä, asuvat ulkomailla tai eivät perhesyistä voi matkustaa opintojen perässä kampuksille. Kiireiseen arkeen sopiva joustava verkko-opiskelu on tervetullut mahdollisuus monelle”, kertoo Humakin koulutusjohtaja Päivi Marjanen.

Pandemian aikana kaikki koulutukset ovat ajoittain olleet verkossa. Opiskelijoilta saatu myönteinen palaute on johtanut siihen, että hakukohteita, joissa tutkinto voidaan opiskella kokonaan verkossa, on nyt aiempaa enemmän. Näitä on tarjolla lähes kaikissa Humakin AMK- ja YAMK-koulutuksissa. 

Verkko-opinnot sopivat monelle

– Työyhteisön kehittäjä -koulutuksemme oli ennen pandemiaa monimuotokoulutusta, jossa opiskelijat matkustivat muutaman päivän lähiopetusjaksoille Helsinkiin kerran kuukaudessa. Kun pandemia pakotti opinnot verkkoon, opiskelijapalaute oli positiivista. Päätimmekin jatkossa tarjota tutkintokoulutuksemme kokonaan verkossa”, kertoo suositun työelämäasiantuntijakoulutuksen yliopettaja Anu Järvensivu

”Kiireiseen arkeen sopiva joustava verkko-opiskelu on tervetullut mahdollisuus monelle".

Järvensivu tähdentää, että verkko-opiskelu sisältää myös aikaan sidottua opiskelua. 

– Ryhmätöitä ja webinaareja järjestetään tiettyyn kellonaikaan, mutta opiskelijalta säästyy matkustusaikaa. Samalla säästyy rahaa, koska matka- ja majoituskustannuksia ei tule. 

Uusia kavereita ja vertaistukea

Jenni Stubbe, Danielle Aittomäki, Minna Nikander ja Tiina Laine opiskelevat järjestö- ja nuorisotyön yhteisöpedagogitutkintoa verkossa. 

Heti ensimmäisen webinaarin jälkeen opiskelijat perustivat WhatsApp-ryhmän, josta on tullut vertaistukikanava niin opiskeluun kuin muuhunkin arkeen.

Niin turhautumiset kuin onnistumisetkin puretaan yhdessä. Ryhmä tapaa toisiaan myös kasvokkain.

–  Olemme kaikki samanlaisessa elämäntilanteessa. Kasvokkain tapaamiset tekevät henkisesti hyvää. Ne tuottavat hyvää oloa ja edistävät opintoja, opiskelijat kiittävät.

”Monimuotokoulutuksessa opiskelijat matkustavat muutaman päivän lähiopetusjaksoille Helsinkiin kerran kuukaudessa".

Verkko-opinnoissa on parasta niiden joustavuus ja opiskelujen ansiosta syntynyt samanlaisessa elämäntilanteessa oleva kaveriporukka. 

– Opinnot ovat mahdollisia mistä vaan ja aikataulun voi päättää itsenäisesti. Monen arkeen tämä opiskelumuoto on paras ratkaisu, Jenni Stubbe kertoo. 

Lisää Humakin verkkokoulutuksista:

hakijanopas.humak.fi 

Commercial

Organisation information

Humanistinen ammattikorkeakoulu Humak

Humanistinen ammattikorkeakoulu Humak

Ihmisiä yhdistävää osaamista

Kehitämme tasa-arvoisempaa yhteiskuntaa, joka puolustaa ihmisiä, inhimillisyyttä ja kansalaisoikeuksia.

Professionals

Päivi Marjanen

koulutusjohtaja, Humak

Anu Järvensivu

työelämäasiantuntijakoulutuksen yliopettaja, Humak