Sokos Hotelleja uudistetaan vauhdilla ympäri maata – Kesällä 2023 Kolin kansallispuistoon valmistuu uusi hotelli

Uusia Sokos Hotelleja on tulossa ympäri maata, ja samalla moni klassikkohotelli on käynyt läpi uudistuksen, jossa yksilöllinen identiteetti ja tarina tuodaan aiempaa vahvemmin esiin.

Helsingin maamerkkihotelli Solo Sokos Hotel Torni avautui keväällä 2022 täydellisesti uusittuna. Yksilöllisestä hotellista on nopeasti tullut jo suosittu staycation-kohde ja kansainvälisten vieraiden valinta. Kuva: Kuvatoimisto Kuvio Oy
Helsingin maamerkkihotelli Solo Sokos Hotel Torni avautui keväällä 2022 täydellisesti uusittuna. Yksilöllisestä hotellista on nopeasti tullut jo suosittu staycation-kohde ja kansainvälisten vieraiden valinta. Kuva: Kuvatoimisto Kuvio Oy

- Me haluamme saada suomalaiset rakastamaan hotelleja, ja siksi teemme monenlaisia hotelleja, jotka vastaavat hyvin erilaisiin tarpeisiin. Jokaisella hotellillamme on myös paikallinen identiteetti, johon henkilöstö on hyvin sitoutunut, sanoo Sokos Hotellien ja Suomen Radisson Blu Hotellien kaupallinen johtaja Nina Nieminen

Moni Sokos Hotelli on ikoninen maamerkki: esimerkiksi Original Sokos Hotel Puijonsarvi Kuopiossa, Original Sokos Hotel Ilves Tampereella, Original Sokos Hotel Kimmel Joensuussa ja Solo Sokos Hotel Torni Helsingissä.

Solo Sokos Hotel Helsingin huoneissa on viehättävä tunnelma. Sen sisustus on saanut inspiraation Helsingin väreistä ja ilmiöistä, ja sen sijainti Helsingin ydinkeskustassa on lyömätön niin työ- kuin lomamatkallekin.  Kuva: Riikka Kantinkoski

Paikallisuus näkyy myös rakennus- ja uudistusprojektien yhteistyökumppaneissa. Paikallinen, osuustoiminnallinen yritys haluaa hyödyttää paikallisia toimijoita ja esitellä paikallista osaamista sekä kotimaisille että ulkomaisille hotellivieraille.

- Esimerkiksi Original Sokos Hotel Lappeen uudistuksessa työskentelee useita paikallisia yrityksiä erilaisissa tehtävissä ja vastuissa, kertoo Nieminen.

Mittavasti uudistuvan Sokos Hotel Lappeen konseptit syntyivät Etelä-Karjalan ja Lappeenrannan inspiroimina. Syntyi kaksi erilaista huoneteemaa, Paatti ja Pihka, jotka ilmentävät höyrylaivatunnelmaa ja oodia käsityöosaamiselle ja puulle materiaalina. Hankkeen suunnittelua ja tulevaa rakentamista ohjaa vastuullisuus, joka näkyy energiatehokkuudessa sekä materiaali- ja kalustehankinnoissa. 

Uusi Sokos Hotelli Kolin kansallismaisemiin

Pohjois-Karjalan Osuuskauppa rakentaa parhaillaan Kolin kylälle uutta hotellia. Lisämajoitustilojen rakentaminen Ukko-Kolin huipulla sijaitsevaan Break Sokos Hotel Koliin ei ollut vastuullisen matkailun näkökulmasta mahdollista, joten uudisosalla ohjataan matkailijoita Kolin kylälle. Juhannuksesta eteenpäin Break Sokos Hotel Koli koostuu Ukko-Kolin huipulla olevasta maisemahotellista sekä kylällä sijaitsevasta uudesta hotellista, Break Sokos Hotel Koli Kylästä, jossa on 130 huonetta. 

- Uskon, että uuden hotellin koetaan istuvan hyvin ympäristöön. Punaruskea sävy ja puurakentaminen sopii luontomaisemaan ja Kolin kylän punasävyiseen ulkoarkkitehtuuriin, Nieminen sanoo. 

 Kesällä 2023 avautuva Break Sokos Hotel Koli Kylä on sekä portti kansallispuistoon että Kolin kylän keskipiste. Monipuoliset retkeilyreitit alkavat hotellin pihasta, joten kodikas kylähotelli on luonteva tukikohta aktiiviselle liikkujalle.

Suunnittelun lähtökohtana on kestävä matkailu. Break Sokos Hotel Kolilla on sekä Sustainable Travel Finland- että Green Key -tunnukset osoituksena kestävän matkailun eteen tehtävästä työstä. Uuteen hotelliin tulee muun muassa oma maa-asenteinen aurinkosähkövoimala, ja lämmön lähteeksi maalämpö. Sähköautojen latauspisteitä on 10 autolle. 

- Break Sokos Hotel Koli on ollut tähän asti melko lailla täyteen varattu ympäri vuoden. Uuden hotellin ansiosta aiempaa useamman matkailijan on mahdollista tutustua kansallismaisemiin, joita on ihailtu vuosisatoja. Vaellusreitit lähtevät hotellin pihapiiristä, ja hotellilta saa vuokrata varusteita, Nieminen sanoo. 

Helsingin 1930-luvun klassikkohotellit avautuivat täyteen loistoonsa

Mittavan uudistuksen jälkeen keväällä avatut Solo Sokos Hotel Torni ja Solo Sokos Hotel Helsinki juhlivat ainutlaatuista historiaansa. 

Kluuvikadulla sijaitseva Hotelli Helsinki oli vuonna 1930 valmistuessaan Suomen ensimmäinen suurhotelli. Klassismia edustavan rakennuksen suunnitteli arkkitehti Pauli E. Blomstedt, ja vanhan kivitalon tunnelma on säilynyt ja jopa nostettu uudistuksessa entistä näkyvimmin esiin. Ympäröivä Helsinki näkyy värimaailmassa, tapettikuoseissa ja muissa yksityiskohdissa.

- Hotelli Torni on aina ollut edelläkävijä Helsingissä. Jatkamme tätä tarinaa esimerkiksi hotellin osteribaarissa, alkoholittomissa cocktaileissa ja mahdollisuudessa varata aamiainen Tornin 12. kerrokseen, Nieminen sanoo.

Yksilöllisiin tarpeisiin vastaa palvelutasoltaan toista ääripäätä edustava, Espoon Keilaniemessä sijaitseva Heymo 1 by Sokos Hotels, jossa asiakas maksaa vain niistä palveluista, joita valitsee. 

Uudenlaisessa Heymo-hotellissa vierailu on nopeaa ja miellyttävää. Heymo 1 sijaitsee Keilaniemen kehittyvällä alueella, jonne on erinomaiset liikenneyhteydet kaikkialta pääkaupunkiseudulta. Kuva: Felt Fotografi Oy

- Työmatkustajilla on erilaisia tarpeita ja toiveita matkoillaan. Sokos Hotellien neljä erilaista hotellityyppiä vastaavat näihin tarpeisiin loistavasti. Joskus vieraamme haluaa hotelliyöpymiseltä lähinnä erinomaisen sängyn ja hyvät unet. Staycation-lomalla taas toiveissa voi olla Solo Sokos Hotel Tornin kello viiden tee tai aamiainen näköalalla. Haluamme kohdata kunkin vieraan tarpeet yksilöllisesti sekä monipuolisella hotellitarjonnalla että palvelullamme, jonka tärkein tehtävä on onnellistaa vieraamme.

Lisätietoja: 

kaupallinen johtaja Nina Nieminen

nina.nieminen@sok.fi

Kuvapankki:
www.sokoshotels.fi/fi/medialle

 

 

Commercial

Organisation information

Sokos Hotels

Sokos Hotels

Sokos Hotels – tehtävänä onnellistaminen

Sokos Hotels on 45 hotellista koostuva suomalainen hotelliketju. Ketjun hotelleja on Suomessa ja Virossa. Ketjun neljä eri hotellityyppiä tarjoavat yksilöllisen hotellikokemuksen jokaiselle. Original-hotellit tunnetaan sydämellisestä palvelustaan ja keskeisistä sijainneistaan, Break-hotellit tarjoavat rentouttavaa irtiottoa arjesta, ja uniikkien Solo-hotellien korkea laatu näkyy niin palvelussa kuin hotellien puitteissakin. Uudessa Heymo-hotellityypissä maksat vain siitä, mitä kulloinkin tarvitset. Kaikille Sokos Hotelleille on myönnetty Green Key -ympäristötunnus. Sokos Hotels tarjoaa ensimmäisenä hotelliketjuna Suomessa mahdollisuuden kompensoida hotelliyön hiilipäästöt. Sokos Hotels on valittu Suomen vastuullisimmaksi, arvostetuimmaksi ja luotetuimmaksi hotelliketjuksi useana vuotena peräkkäin, myös tänä vuonna. Marraskuussa Sokos Hotels -ketju sai Vuoden brändi 2022 -palkinnon kansainvälisen The World Branding Awards -kilpailun hotellikategoriassa. Kyseessä on maailmanlaajuisesti merkittävin brändityöstä myönnettävä palkinto.

Professionals

Nina Nieminen

kaupallinen johtaja, Sokos Hotellit ja Suomen Radisson Blu Hotellit

Contact details

Sokos Hotels Myyntipalvelu Puhelin 0300 870 000 (ma-pe klo 8-18)

Sokos Hotels in social media