Lääkkeetön kivunhoitokaappi työpaikoille

Fysioterapeuttien ja työterveyshoitajien suosittelemat sekä kipuklinikoiden toimiviksi todistamat laserterapialaitteet ja kipulaastarit ovat kustannustehokas keino parantaa työntekijöiden hyvinvointia ja vähentää työterveyskäyntejä sekä sairauspoissaoloja.

Lääkkeettömät kipulaastarit lievittävät paikalliskipua jopa 5 päivän ajan.
Lääkkeettömät kipulaastarit lievittävät paikalliskipua jopa 5 päivän ajan.

Tänä päivänä työhyvinvoinnin merkitys organisaation menestykselle tiedostetaan ja siihen myös panostetaan aikaisempaa enemmän. Kilpailu osaavasta työvoimasta on kovaa ja uuden sukupolven keskuudessa vapaa-aika ja hyvinvointi arvotetaan korkealle. Työsuhde-etujen repertuaari onkin laajentunut lounasseteleistä monipuoliseen kattaukseen liikunta- hyvinvointi- ja kulttuurietuja, joiden tarjoaminen työntekijöille on nykyorganisaatioissa pikemminkin sääntö kuin poikkeus. Samalla Euroopan työterveys- ja turvallisuusviraston tilastojen mukaan joka neljännen työntekijän arvellaan kärsivän työkykyä pitkäkestoisesti haittaavasti tuki- ja liikuntaelinvaivasta. 

– Kipu ei useinkaan estä työn tekemistä kokonaan, mutta sen seuraukset työntekijän keskittymiskykyyn, tehokkuuteen, vireystilaan ja työssäjaksamiseen heijastuvat työn laatuun ja organisaation tulokseen. Tuki- ja liikuntaelinsairaudet ovat yksi yleisimmistä syistä sairauspoissaolojen taustalla, eikä poissaolo itsessään riitä parantamaan sairauden syytä, Sanna Selenius Terveystekniikalta kuvailee.

Lääkkeettömiä kivunhoidonmenetelmiä tarjoavan yhtiön toimitusjohtaja kehottaakin yritysjohtoa täydentämään työntekijöiden hyvinvoinnin työkalupakkia lääkkeettömällä ensiapukaapilla, jossa tuotto tehdylle investoinnille on taattu.

– Vapaa-ajallaan aktiivisille työntekijöille sattuu ja tapahtuu ja toisaalta istumatyö yhdistettynä kasvavaan ruutuaikaan myös työajan ulkopuolella altistaa erilaisille kiputiloille. Kipu vaikuttaa unenlaatuun, mielialaan ja päivittäiseen toimintakykyyn, joten mikä olisikaan parempi työsuhde-etu sekä työnantajalle että työntekijälle kuin nopeuttaa kiputilojen paranemista. Työntekijän elämänlaatu paranee ja työnantajan kustannukset vähenevät, Selenius herättelee.

Verenkiertoa parantava laastari syrjäyttää särkylääkkeen

Terveystekniikan maahantuoma FIT kipulaastarilla on raportoitu positiivisia käyttäjäkokemuksia muun muassa niska- ja hartiajumeihin, selkävaivoihin, reuma- ja nivelrikkokipuihin, iskiakseen ja kuukautiskipuihin. Räätälöidyt laastarit niskaan, selkään, olkapäähän, kyynärpäähän, polveen ja kuukautisvaivoihin hoitavat kivun taustalla olevaa hermopinnettä paikallisesti.

– Sen sijaan, että työntekijä nappaa lääkekaapista lihas- tai nivelkipuunsa särkylääkkeen, hän voisi hoitaa oireilevaa aluetta kudoksen verenkiertoa ja aineenvaihduntaa parantavalla laastarilla. Kehon omia lämpö- ja infrapunasäteitä hyödyntävä laastari lievittää kipua nopeasti, eikä elimistö saa kuormakseen ylimääräistä taakkaa särkylääkkeistä, Selenius esittelee ja jatkaa:

– Noin viisi euroa maksava laastari hoitaa lihaskivun taustalla olevaa kudosvauriota iholla viiden päivän ajan turvallisesti ja tehokkaasti ilman sivuvaikutuksia. Huokoinen ja hengittävä materiaali on hyvin siedetty ja pysyy paikallaan jopa suihkussa.

Kivunhoidon ihmeidentekijä työkaveriksi 

Kansainvälisesti yli 400 000 kivun- ja haavanhoidon ammattilaisen käyttöön myyty B-Cure Laser - laite tuli vuonna 2018 kotitalouksien ulottuville, kun lääkintälaserlaitteesta lanseerattiin helppokäyttöinen ja turvallinen kuluttajaversio. Kivunhoidon ihmeidentekijäksikin tituleerattu ja parhaaksi terveyslaitteeksi kuluttajamarkkinoilla kehuttu laserterapialaite onkin parantanut kudosvaurioita jo tuhansissa Suomalaisissa kotitalouksissa.

– Jos leikkimielisesti ajatellaan, on kipulaastari kuin lääkekaapin särkylääke ja laserterapialaite taas kuin lääkkeetön antibioottikuuri. Sen avulla vahvistetaan kudoksen omaa toiminta- ja uudistumiskykyä ja näin edistetään toipumista tulehduksista ja erilaisista kudosvaurioista. Laserin on kliinisesti todistettu lievittävän kroonisia ja akuutteja nivel- ja lihaskipuja, joita esimerkiksi staattinen istumatyö tai jatkuva rasitus kroppaan aiheuttavat, Selenius kertoo.

Työterveyshoitaja Ulla Kauppinen suosittelee B-Cure laseria.

Työterveyshoitajan ammatissaan B-Cure Laseria käyttävä Ulla Kauppinen on todistanut laitteen hyötyjä muun muassa hankalien nivel- ja kihtikipujen helpottajana sekä kudosvaurioiden ja haavojen paranemisen vauhdittajana.

–  Laserterapia edistää kudoksen normaalia toimintaa ja auttaa sen luonnollista uudistumiskykyä ja paranemista. Suosittelen! Hankaliin hermokipuihin kipulääkkeitä syöneet asiakkaat ovat kiitelleet lääkkeettömän hoitomuodon seurauksena virkistynyttä oloa ja lääkepöhnästä vapautumista, Kauppinen kertoo.

Muutamia satasia maksavan laserlaitteen käyttökapasiteetti on noin 30 000 kertaa, joten yhdellä laitteella hoidetaan monta kiputilaa ja työntekijää.

Teksti: Mari Korhonen

Commercial

Organisation information

Terveystekniikka Oy

Terveystekniikka Oy

Tuotteiden maahantuoja on hoitolaitteiden palveluntarjoaja Terveystekniikka Valko Oy.

Professionals

Sanna Selenius

Sanna Selenius

toimitusjohtaja, Terveysklinikka Valko Oy

Ulla Kauppinen

Ulla Kauppinen

työterveyshoitaja, työkykykoordinaattori, Lappeenrannan työterveys

Contact details

Varvintie 12, 07900 LOVIISA p. 030 635 8332info@terveystekniikka.fi

Terveystekniikka Oy in social media