Inhimillisten kohtaamisten asialla

Tilitoimisto Homeroksen toimitusjohtaja Helena Karppelin haluaa taata kaikille asiakkaille henkilökohtaisen palvelun.

Inhimillisten kohtaamisten asialla

Homeros-tilitoimiston toimitusjohtaja Helena Karppelin perusti oman EK-Tilit-tilitoimiston, kun hänen kaksi lastaan olivat pieniä. Kun ensimmäinen lapsista syntyi, Karppelin toimi vielä talouspäällikkönä toisessa yrityksessä. Edellisestä työpaikasta oli kuitenkin jäänyt asiakkaita, joiden kirjanpitoa hän edelleen hoiti sivutoimisesti. Lopulta aika ei vain riittänyt kaikkeen, ja tuoreen äidin piti miettiä, mitä hän oikeastaan haluaisi tehdä.

– En pitänyt oman yrityksen perustamista mitenkään erikoisena päätöksenä tai pelännyt riskinottoa, vaikka miehenikin perusti oman yrityksensä samoihin aikoihin. Minulla oli kova yrittäjähenkisyys ja luottamus siihen, että kyllä hommia aina löytyy. Ajattelin, että kokeillaan nyt tätä, ja jos se ei onnistu, niin tehdään jotain muuta, Karppelin sanoo. 

Oman tilitoimiston perustamista helpotti myös se, ettei Karppelinin tarvinnut tehdä suuria alkuinvestointeja samalla tavalla kuin monella muulla alalla olisi pitänyt. Sen kun alkoi vain tehdä töitä. 

Riskinotto kannatti, sillä EK-Tilit alkoi kasvaa nopeasti perustamisen jälkeen. Vuonna 2020 yritys yhdistyi tilitoimisto Homerokseen, jonka toimitusjohtaja ja yksi omistajista Karppelin nyt on. 

Oma tiimi jokaiselle asiakkaalle

Siinä vaiheessa, kun Homeros osti EK-Tilit, Karppelinin perustama tilitoimisto oli kasvanut kahden toimiston, viiden osakkaan ja 15 työntekijän yritykseksi. 

– Saimme taustavoimaa isommalta yksiköltä. Jo ensimmäisissä keskusteluissa tuli selväksi, että EK-Tilit ja Homeros olivat hyvin samanlaisia yrityksiä ohjelmistoja myöten. Vahvistamme kumpikin toisiamme alan muutospaineessa, Karppelin sanoo. 

– Ilman yrityskauppaa olisimme joutuneet myös miettimään, miten kasvu 20 hengen toimistosta onnistuu edelleen.

Tällä hetkellä Homeroksella on 10 fyysistä toimistoa eri puolella maata. Liikevaihto on reilu 7 miljoonaa, ja palkkalistoilla on vähän vajaa 100 työntekijää. Homeros kuuluu pohjoismaiseen VIEW Group -tilitoimistoketjuun ja tarjoaa asiakkailleen kirjanpitoa, palkanlaskentaa sekä monenlaisia asiantuntijapalveluita. Toimistot ympäri valtakuntaa ovat strategian mukaisesti pieniä ja itsenäisiä. Karppelin toimii toimitusjohtajan työn lisäksi asiantuntijatiimin vetäjänä ja tekee itsekin edelleen HT-tilintarkastajan töitä ja tapaa asiakkaita. 

– Me tarjoamme asiakkaillemme kasvot ja yhteystiedot. Asiakkaat tietävät, kuka heidän yhteyshenkilönsä on. Yhteyshenkilön taustalla on aina myös tiimi ja varahenkilö, joka palvelee asiakasta esimerkiksi loma-aikoina, Karppelin sanoo.

Inhimillisellä kohtaamisella on iso merkitys. Henkilökohtaisen palvelun ja tiimiajattelun ansiosta asiakkaiden asioita osataan hoitaa mahdollisimman hyvin. 

– Kirjanpitoasiat ovat aina luottamuksellisia asioita. Tämä järjestely kasvattaa luottamusta puolin ja toisin.

Teksti: Meri Savonen

Commercial

Organisation information

Homeros Oy

Homeros Oy

Homeros edustaa täyden palvelun tilitoimisto-osaamista alan uusimmalla teknologialla. Palvelumme soveltuvat niin uusille yrittäjille, kuin yritysmaailman vanhoille konkareillekin aina mikroyrittäjistä suuriin konserneihin. Homeroksen liikevaihto on yli 7 miljoonaa, ja työntekijöitä on vajaa 100. Homeros toimii yli kymmenessä eri toimisteessä:

Etelä-Pohjanmaa: Seinäjoki, Ylihärmä, Alahärmä, Kauhava
Pirkanmaa: Onkiniemi Tampere, Ylöjärvi, Hervanta Tampere, Sastamala, Orivesi
Pohjois-Savo: Kuopio
Itä Suomi: Lappeenranta

Professionals

Helena Karppelin

Helena Karppelin

toimitusjohtaja, Homeros

Homeros Oy in social media