Aihepiirit
25.09.2015

Virtuaaliympäristö nostaa kuntoilun uudelle tasolle

Virtuaaliympäristö nostaa kuntoilun uudelle tasolle

Exergaming- tuotteet eli liikuntaa ja pelaamista yhdistävät tuoteet ovat maailmalla kovassa nosteessa. Suomalainen CSE Entertainment Oy on Athene-tuotteillaan kehityksen aallon harjalla.


Suomalaisyritysten pelialan osaaminen on huippuluokkaa, mutta CSE Entertainment on lähtenyt raivaamaan tietä terveys- ja hyvinvointipelien kasvaville markkinoille. 

– Exergaming-tuotteiden markkina on nyt todella avautumassa maailmanlaajuisesti. Aloitimme tuotekehitystyön jo kolme vuotta sitten Kajaanin Ammattikorkeakoululla, joten olemme nyt Athene-tuotteillamme aallon harjalla, yhtiön toimitusjohtaja Veli-Matti Nurkkala iloitsee. Nurkkalan mielestä suomalaisten pelinkehittäjien kannattaisikin vakavasti pohtia, kehittääkö tuotteita kilpaillulle viihdepelimarkkinalle vai suuntautuako terveyspelien puolelle.

Elämyksellisiä harjoittelukokemuksia

Athene Exergaming – tuoteperhe on yhtiön pääjuttu. 

– Athene Exergaming yhdistää virtuaaliympäristöt ja liikunnallisen pelaamisen osaksi perinteistä harjoittelua. Athenessa liikkuminen tapahtuu erilaisten kuntoilulaitteiden sekä kehon liikkeiden avulla pelimäisessä ympäristössä. Tuotteet on suunniteltu tuomaan mielekästä sisältöä ja motivaatiota harjoitteluun. Elämyksellisen harjoittelukokemuksen takaavat liikkuminen virtuaalilympäristöissä sekä liikkumiseen innostavat pelit. Urheilijoille Athene tuo myös uusia harjoittelumahdollisuuksia todellisiin kisareitteihin pohjautuvien virtuaaliympäristöjen kautta. Huomioitavaa on myös se, että laitteiston voi yhdistää mihin tahansa kuntoilulaitteeseen.

Kuntoile hauskemmin ja paremmin

Kuntoutukseen virtuaalimaailma tarjoaa harjoituksia, joissa monotonisia ja puuduttavia kuntoutusharjoituksia voidaan tehdä mielekkäämmin pelien ja virtuaaliympäristöön sijoitettujen tehtävien avulla. Senioreiden aktivointiin liittyen on esimerkiksi käsi- ja jalkapyörällä tehtäviin harjoituksiin sisällytetty myös kognitiivisia tehtäviä.

Kilpaurheilijalle uudenlainen kilpailuetu

Kilpaurheilijoille Athene-tuotteet avaavat uudenlaisen maailman. 

– Seuraavat talviolympialaiset pidetään vuonna 2018 Etelä-Koreassa ja hiihdon MM-kisat Lahdessa vuonna 2017. Muutamme näiden arvokisojen reitit virtuaalireiteiksi, jolloin urheilijat voivat harjoitella rataprofiileja aidossa ympäristössä.

Näin urheilija voi saada kilpailuetua ja jopa henkisen etulyöntiaseman.


Athene Saksan Olympiavalmennuskeskukseen

Nurkkala on haastatteluhetkellä Manchesterissa, jonne hän on matkannut Saksasta. 

– Kävimme juuri asentamassa Athene-tuotteen Saksan Olympiavalmennuskeskukseen Etelä-Saksaan, jossa sitä tullaan käyttämään huippu-urheiluvalmennuksessa. 


Teksti: Mia Heiskanen

Kaupallinen yhteistyö

Organisaation tiedot

CSE Entertainment Oy

CSE Entertainment Oy