Aihepiirit
27.11.2015

Nordcloud rakentaa pilviteknologialla digiliiketoiminnan moottoreita

Nordcloud rakentaa Amazonin, Googlen ja Microsoftin pilvirakennuspalikoista automatisoidun ja toimintavarman digiliiketoiminnan moottorin, joka kiihtyy tarvittaessa nollasta äärettömään.


Vuonna 2011 perustettu on pilviteknologian aallonharjalla porskuttava suomalaisyritys, jonka oma markkinakin näyttää lähes äärettömältä. 

– Näkymät ovat todella hyvät ja vahva kasvu jatkuu. Henkilöstömme määrä on tällä hetkellä 80, ja sadan ihmisen raja on tarkoitus rikkoa vielä lähiaikoina, toimitusjohtaja Esa Kinnunen kertoo.

Nordcloudin liikeidea on uniikki. Yhtiö jalostaa Amazon Web Servicen, Googlen ja Microsoftin kaltaisten jättien pilvialustoista automatisoituja, tietoturvallisia, asiakasyrityksen tarpeisiin räätälöityjä it-alustoja. 

– Kyseiset jätit ovat rakentaneet maailmalle kymmenien jalkapallostadionien kokoisia datakeskuksia, jotka ovat itse asiassa resurssien ja teknisten toiminnallisuuksien keskittymiä. Resurssit puolestaan toimivat rakennuspalikoina, joista me voimme rakentaa yrityksen it-tarpeisiin maailman parhaan ja toimivimman kokonaisuuden. Käytännössä me siis automatisoimme resursseista kokonaisuuden eli rakennamme moottorin, Kinnunen kiteyttää.

Moottorin äärettömät tehot

Nordcloudin rakentamat moottorit ovat Kinnusen mukaan suorituskykyisiä, tietoturvallisia ja kustannustehokkaita. – Kuljemme pilviteknologian etunenässä, ja voimme näin tarjota alan johtavan ammattitaidon sen tuntemuksessa ja soveltamisessa liiketoimintaan.

Automaatio ja skaalautuvuus ovat Nordcloudin palvelun ydinsanoja. 

– Automaatio huolehtii siitä, että kapasiteetti joustaa asiakkaan kulloisenkin tarpeen mukaan eli sitä on käytössä aina oikea määrä. Mitä isompaa, mitä kansainvälisempää ja mitä monipuolisempaa yrityksen liiketoiminta on, sitä paremmin moottorin skaalautuvuuden hyödyt puolestaan tulevat esille.

Koska Nordcloud rakentaa moottorin äärettömästä määrästä resursseja, syntyy kokonaisuus, joka kykenee skaalautumaan maailman ääriin. 

– Se tarkoittaa, että yrityksen verkkosivuille, CRM- tai ERP-järjestelmään ei voi kohdistua niin isoa kuormaa, etteikö moottori kykenisi sitä hallitsemaan.

Toinen ulottuvuus Nordcloudin palvelussa on jatkuva ylläpito. Huolehdimme 24h päivystyksellä, että asiakkaan palvelu toimii moitteettomasti kaikissa tilanteissa. Asiakas voi siis nukkua yönsä rauhassa.

Teksti: Mia Heiskanen

Kaupallinen yhteistyö

Organisaation tiedot

Nordcloud

Olemme modernin pilvi-infran automatisointiin ja hallintaan keskittyvä yritys. Tarjoamme pilvipalveluiden konsultointia, migraatio- ja kapasiteettisuunnittelua, optimointia, monitorointia ja infrastruktuurihallintaa. Tuemme asiakkaitamme saamaan täyden hyödyn pilvipalveluiden käytöstä. Palvelemme asiakkaitamme paikallisesti Helsingin lisäksi Tukholmassa, Malmössä, Oslossa, Lontoossa ja Münchenissa.