Aihepiirit
18.02.2016

Vedensäästöä napin painalluksella

Vedensäästöä napin painalluksella

Vettä säästävillä pesuallashanoilla ja suihkuilla voit säästää helposti satoja euroja vesi- ja energiakuluissa.


Uudet innovaatiot pesuallas­hanoissa tekevät veden säästämisestä todella helppoa. Hansgrohen uutta pesuallas­hanaa käytetään yksinkertaisesti napin painalluksella. Ekologista, helppokäyttöistä ja ennen kaikkea tyylikästä!

Kaikki me kulutamme päivittäin runsaasti vettä niin kylpyhuoneessa, suihkussa kuin keittiössäkin, keskimäärin 155 litraa päivässä. Myös energiaa kuluu suuria määriä veden lämmittämiseen. Ei siis ole aivan sama millaiset vesikalusteet kotiin hankimme. Vettä säästävillä hanoilla ja suihkuilla voidaan säästää sekä vesilaskussa että energialaskussa satoja euroja vuodessa.

Saksalainen hana- ja suihkuvalmistaja Hansgrohe on vettä säästävien hanojen ja suihkujen pioneeri. Vedensäästötoiminnalla varustetulla pesuallashanalla voidaan lähes puolittaa veden kulutus. Hansgrohen kehittämän EcoSmart-teknologian ansiosta esimerkiksi pesuallashanojen veden kulutus on noin 6 litraa minuutissa.

– Kaikissa oleva ainutlaatuinen paineeseen reagoiva vedensäästöteknologia rajoittaa veden virtaaman noin 6 l/min, oli putkistossa vallitseva vedenpaine kuinka suuri tahansa. Näin verkoston painetta ei tarvitse säätää eikä putkistoon lisätä erillisiä rajoittavia venttiilejä, kertoo maajohtaja Timo Liikanen.

Onko vettä säästävä hana sitten käytössä erilainen? Hansgrohen pesuallashanoissa on vedensäästöominaisuuden lisäksi poresuutin, joka rikastaa veden ilmalla saaden veden virtauksen tuntumaan runsaalta ja pehmeältä. Näin käyttömukavuudesta ei tarvitse tinkiä lainkaan alhaisesta kulutuksesta huolimatta.

Uusimpana innovaationa Hansgrohe on tuonut markkinoille pesuallashanat, joita käytetään yksinkertaisesti napin painalluksella. Perinteisen kahvan sijaan Talis Select -hanoja käytetään kätevästi painamalla painiketta joko sormella, kämmenellä tai vaikkapa kyynärvarrella. Painikkeen avulla saavutetaan lisäsäästöä veden kulutuksessa, sillä hanan voi vaivattomasti sulkea vaikkapa käsien saippuoinnin ajaksi, lisäksi hana pysyy puhtaana vaikka kädet olisivat saippuaiset. Lämpötila asetetaan kiertämällä painiketta ja asetus säilyy painikkeessa sulkemisesta huolimatta. Näin oikeaa lämpötilaa ei tarvitse etsiä joka kerta uudestaan käsien pesua varten.

– Select-teknologia on toiminnaltaan puhtaasti mekaaninen ja siksi se on erittäin toimintavarma. Esimerkiksi elektronisten pesuallashanojen kanssa voi törmätä erilaisiin häiriöihin niin käytössä kuin asennusvaiheessakin, mutta Select-hanoissa tätä ongelmaa ei ole, toteaa Liikanen. Talis Select -hanat asennetaan kuten tavalliset pesuallashanat, niiden asennukseen ei tarvita sähköliitäntöjä tai lisälaitteita allaskaappiin. Joustavien liitosletkujen ja pikaliittimien ansiosta asennus käy itse asiassa todella nopeasti ja vaivattomasti. Säästöä tulee myös asennuskuluissa!

Hansgrohe SE

Esimerkkilaskelma

Vuosittainen säästö EcoSmart-pesuallashanalla*:
• Vettä säästyy n 61 880 l
• CO2-päästöt vähenevät n. 413 kg
• Kulut pienenevät n.549€ (vesi ja energia)
* Verrattuna pesuallashanaan 13,5 l/min. Laskettuna nelihenkisen perheen keskimääräisen kulutuksen mukaan.

Kaupallinen yhteistyö

Organisaation tiedot

Hansgrohe

Hansgrohe

Hanat, kylpyhuonehanat, suihkut, suihkujärjestelmät, keittiöhanat