Aihepiirit
04.10.2017

Suomalaisyrityksen osaaminen pitää Itämeren puhtaampana

Suomalaisyrityksen osaaminen pitää Itämeren puhtaampana

Suomalaisen Evac Cleantech -kokonaisratkaisun ansiosta Tallinkin Megastar -autolautankin uumenissa on täydellinen jätevedenkäsittelylaitos, joka puhdistaa 99 % aluksen vedestä. 

Kestävä kehitys on kirjaimellisesti Evac Groupin toiminnan ytimessä. Toimitusjohtaja Tomi Gardemeister kertoo, että yhtiö kehittää innovatiivisia cleantech-ratkaisuja kasvavaan tarpeeseen. 

– Taustalta löytyvät niin ilmastonmuutoksen trendit kuin maapallon kriittiset vesivarannotkin. Ratkaisumme tukevat asiakkaiden kestävää liiketoimintaa, sillä kaikki tuotteemme sekä prosessimme on suunniteltu siten, että ne auttavat suojelemaan ympäristöä ja pitämään meret puhtaina.

Ainut kokonaisratkaisun toimittaja

Evacin tuottama lisäarvo konkretisoituu muunmuassa risteilyaluksissa, joiden uudistuotannossa yhtiöllä on globaalisti 80 % markkina-asema. 

– Evac Cleantech -kokonaisratkaisu kattaa kaikki ympäristöystävällisen aluksen Cleantech-tarpeet: alipainejärjestelmät, jätevedenkäsittelyn, kuiva-, märkä- ja ruokajätteen hallinnan sekä puhtaan veden tuotannon. Yksikään kilpailijamme ei kykene tarjoamaan koko pakettia.

Ympäristöystävällinen Tallinkin Megastar

Konkreettinen esimerkki löytyy läheltä: Tallinkin Megastar-autolautalla on käytössä Evac Cleantech -kokonaisratkaisu. Vihreät arvot, päästöjen vähentäminen ja kierrätyksen tehostaminen huomioitiin erityisesti lautan suunnittelussa ja se täyttää Itämerta koskevat uudet tiukemmat päästövaatimukset. Alukselta löytyvä Evacin jätevedenkäsittelyjärjestelmä puhdistaa jäteveden niin, että siitä tulee 99-prosenttisen puhdasta, jolloin se voidaan turvallisesti laskea mereen tai käyttää uudelleen. Jäljelle jäävä 1 % on lietettä, joka kerätään talteen aluksella.

Kasvualueena rakennusteollisuus

Uusi kasvualue Evacin osaamiselle löytyy Gardemeisterin mukaan rakennusteollisuudesta ja eritoten valintamyymälöiden kondenssiveden poistosta. 

– Palvelumme perustuu sielläkin Evacin alipaineteknologiaosaamiseen. Panostamme nyt valintamyymälöiden kondenssi- ja jäteveden siirtämiseen alipaineteknologialla. Tarjoamme kustannustehokkaan, yksinkertaisen ja joustavan vaihtoehdon valintamyymälöiden ja varastojen rakennus- ja remontointiprojekteihin, sekä tilajärjestelyiden muutoksiin. Meidän ratkaisumme avulla kondenssiveden poisto voidaan tehdä joustavasti ja tehokkaasti ilman, että on syytä koskea rakenteisiin. Tämä tukee rakennusten elinkaariajattelua, joten uskomme voimakkaasti kasvavaan kysyntään.

www.evac.com/fi

Teksti: Mia Heiskanen

Kaupallinen yhteistyö

Organisaation tiedot

Evac

Evac

Evac on maailman johtava meri-, offshore- ja rakennusalan integroitujen veden- ja jätteenkäsittely- sekä ruosteenestojärjestelmien toimittaja. Edistykselliset tuotteemme ovat auttaneet eri puolilla maailmaa toimivia asiakkaitamme vähentämään merkittävästi ympäristökuormaansa yli 40 vuoden ajan.Meillä on toimipisteitä 14 maassa neljässä eri maanosassa sekä jakelijoita noin 70 maassa. Olemme lähellä asiakkaitamme missä ikinä he operoivatkin.Arvioitu liikevaihtomme vuodelle 2018 on 160 miljoonaa euroa.