Aihepiirit
01.03.2018

Mukavampaa ja turvallisempaa asumista Tapiolan Feenixissä

Korjaus- ja uudisrakentamiseen erikoistunut Maxbuild Oy haluaa toimia tulevaisuuden rakentamisen suunnannäyttäjänä ottamalla käyttöön uusia ja innovatiivisia, asumisen mukavuutta edistäviä ratkaisuja. Yksi niistä on Tapiolan Feenix -hankkeeseen kuuluvaan kahteen taloyhtiöön tuleva Fortum SmartLiving -järjestelmä.

Fortum SmartLiving -palvelu sisältää laajan älykkään asumisen palveluvalikoiman. Asukkailta palvelujen käyttö edellyttää vain Android tai iOS -älypuhelinta tai tablettia.

– Järjestelmä tuo asukkaille ja taloyhtiölle turvaa siihen integroitujen palo-, vuoto- ja sähkövahtien kautta. Veden ja sähkön kulutusta voidaan seurata asuntokohtaisesti ja reaaliaikaisesti. Asukas voi myös tilata lähialueiden palveluja suoraan kotiin toimitettuna. Järjestelmään kuuluu älykäs, ”oppiva” ja taloudellinen asuntokohtainen lämmitys- ja viilennystoiminto. Myös taloyhtiön yleiset tilat on osittain integroitu järjestelmään, mikä mahdollistaa näiden tilojen lämpötilojen optimoinnin ja energiatehokkuuden, Maxbuildin toimitusjohtaja Kristo Herold kertoo.

JOUSTAVUUTTA JA YKSILÖLLISYYTTÄ ASUMISEEN

Myyntijohtaja Timo Kivi Fortum SmartLiving -yksiköstä kertoo, että Tapiolan Feenixissä asukas voi varata palvelun kautta myös saunavuoroja, pesu- ja kerhotiloja, avata ulko-oven mobiilisti sekä käyttää sähköautojen latauspisteitä. Joustava palvelualusta mahdollistaa uudet ratkaisut tulevaisuudessakin.

– SmartLivingin ansiosta vanhuksetkin voivat asua jatkossa pidempään kotonaan, kun järjestelmään voidaan liittää palveluita, jotka seuraavat vanhuksen toimintaa kotona ja välittävät tiedot tarvittaville tahoille, hän sanoo. Järjestelmä parantaa myös asumisen energiatehokkuutta. Tukholmalaisissa taloyhtiöissä, joissa on palvelu käytössä, sähkönkulutus on noin 10 prosenttia alhaisempi kuin alueen muissa kotitalouksissa.

Teksti: Eila Lokka

Vakavarainen perheyritys rakentaa nykyaikaisesti varusteltuja, toimivia koteja, joiden suunnitteluvaiheessa on jo huomioitu asiakkaiden yksilölliset tarpeet. MaxBuildin kohteet koostuvat laadukkaista materiaaleista ja muuntuvista pohjaratkaisuista, joista asiakkaat voivat räätälöidä sopivan kokonaisuuden.

Kaupallinen yhteistyö

Organisaation tiedot

Maxbuild

MaxBuild Oy on suomalainen perheyritys, joka perustettiin vuonna 2008 palvelemaan korjaus- ja uudisrakentamisen asiakkaita. Myöhemmin vuonna 2012 emoyhtiön alle perustettiin rautaisista LVI-alan ammattilaisista koostuva MaxBuild Talotekniikka Oy, joka nimensä mukaisesti palvelee saneeraus- ja talotekniikkapuolen asiakkaita sekä tukee emoyhtiön toimintaa.