Aihepiirit
28.03.2019

Tulevaisuuden hävikkihaasteen ratkaisija

Tulevaisuuden hävikkihaasteen ratkaisija

BEWiSynbra Group näyttää suuntaa, miten rakennustyömailla ratkaistaan rakennusjätteiden kierrätyshaaste EPS ja XPS-pohjaisten tuotteiden osalta. Circular-divisioona keskittyy tuotteiden ekologisuuteen ja kierrätettävyyden kehittämiseen.

BEWiSynbra Group on Europan johtavia EPS-raaka-aineen, rakennuseristeiden ja räätälöityjen pakkausmateriaalien valmistajia. Kansainvälisellä konsernilla on Euroopassa 27 tuotantolaitosta. Niistä neljä sijaitsee Suomessa. 

– Porvoon tehtaamme valmistaa EPS-raaka-ainetta, joka jatkojalostetaan Ruukin ja Tarvasjoen tehtailla korkealaatuisiksi rakennuseristeiksi ja asiakaskohtaisesti räätälöidyiksi pakkauksiksi. Työllistämme Suomessa reilut 100 henkilöä ja olemme ylpeitä siitä, että kaikki Suomessa myydyt tuotteemme valmistetaan kotimaan tehtailla. Tarvasjoella ja Ruukissa jatkojalostettujen lopputuotteiden raaka-ainekin on sataprosenttisesti kotimaista, Suomen yksikön toimitusjohtaja Thomas Stendahl korostaa.

Vahva kasvu edellä

Myynnistä ja markkinoinnista vastaava Viktoria Juuti on tyytyväinen yhtiön markkinaosuuden kasvuun kotimaan markkinoilla. 

– Meidät tunnetaan laadusta ja luotettavuudesta sekä korkealaatuisesta palvelusta ja tuotekehityksestä. Yksi tärkeimmistä tavoitteistamme on kehittää kustannustehokkaita ja kokonaisvaltaisia eriste- ja pakkausratkaisuja asiakkaidemme tarpeisiin.

 

Pakkausmateriaali kiertoon

BEWiSynbra Group on tehnyt jo vuosia määrätietoisesti töitä raaka-aineen ominaisuuksien ja uusien käyttötarkoitusten kehittämisen eteen.

– Kierrätys on BEWiSynbra Groupille tärkeä strateginen painopiste ja haluamme olla siinä askeleen edellä muita. Olemmekin hiljattain perustaneet Circular-divisioonan, joka keskittyy tuotteiden ekologisuuteen ja kierrätettävyyden kehittämiseen, Stendahl kertoo. 

BEWiSynbra Group on jo onnistunut tavoitteessaan. Hyviä esimerkkejä löytyy niin pakkausmateriaalien kierrätyksestä kuin eristetuotteiden hävikin vähentämisestä. – Esimerkiksi kalalaatikot palautuvat käytön jälkeen raaka-aine tehtaallemme, jossa ne uusiokäytetään EPS-raaka-aineen valmistuksessa ja jatkojalostetaan Suomen tehtaillamme, Juuti kertoo.

Rakennusteollisuuden hävikkihaasteeseen etsitään parhaillaan ratkaisua yhdessä rakennusliikkeiden kanssa. 

– Käynnistämme tänä vuonna pilotin, jossa keräämme takaisin rakennustyömailta tuotteistamme syntyneen hukkamateriaalin, jonka jälkeen kierrätämme ja uusiokäytämme raaka-aineen tuotannossa, Juuti lisää. 

Muovi ei saa olla kertakäyttöistä

Juuti muistuttaa, että yhtiön tuotanto on jo lähtökohtaisesti optimoitu niin, että hukkaa ei juurikaan synny. – Tuotteittemme ekologisuus perustuu optimoituun raaka-ainekäyttöön. Se tarkoittaa, että valmistamme esimerkiksi eristetuotteet tarvittaessa asiakkaan mittojen mukaan, jolloin lopputuotetta ei tarvitse leikata työmaalla. Tulevaisuudessa yhä suurempi osa uusista tuotteistamme perustuu kierrätettyyn raaka-aineeseen.

Teksti: Mia Heiskanen

Kaupallinen yhteistyö

Organisaation tiedot

Bewi Group

Bewi Group

BEWi Group on lämmöneristyksen, pakkausteollisuuden ja teknisten pakkausten alojen kokonaistoimittaja, joka huolehtii koko tuotantoprosessista raaka-aineen tuotannosta valmiisiin tuotteisiin. Panostamalla viimeisimpään teknologiaan ja ympäristöystävällisten tuotteiden kehittämiseen kasvatamme kokonaisvaltaisesti yrityksemme arvoa. BEWi Group kasvaa markkinoiden kasvaessa sekä orgaanisesti että yritysostojen kautta voidaksemme hyödyntää hankintojen, raaka-aineenkäsittelyn, markkinatuntemuksen, asiakaslähtöisyyden, tuotantotehokkuuden sekä hallinnon positiivista yhteisvaikutusta.

Verkkosivut

https://bewi.com