Aihepiirit
30.04.2019

Maksuratkaisut terveydenhuollon tehostajana

Yksityisten hoitopalvelujen kysynnän kasvun myötä lääkäriasemat ovat ryhtyneet miettimään toimintojensa sujuvoittamista. Laskutus- ja rahoituspalvelujen ulkoistaminen on erinomainen tapa keskittyä potilaiden hoitamiseen ilman huolta laskujen lähettämisestä – tai maksusuoritusten ajallaan saapumisesta.

Vuonna 1981 perustetulla, 10 maassa toimivalla Svea Ekonomilla on pitkä kokemus vaativilla erityisaloilla toimivien suomalaisyritysten toiminnan rahoittamisesta. Yrityksen asiantuntijat ovat perehtyneet huolella myös voimakasta muutosvaihetta elävän terveydenhuoltosektorin tilanteeseen.

Menestyvän liiketoiminnan perussääntö pätee terveydenhuollossakin; mitä paremmin jokainen pystyy keskittymään omaan ydinosaamiseensa, sitä parempi on lopputulos – kaikkien kannalta.

– Kun omaa rahaa käytetään terveys- ja hyvinvointipalveluihin entistä enemmän, maksuajat venyvät ja luottotappioiden riski kasvaa, toteaa Svea Ekonomin myyntijohtaja Pauli Laakso.

–Ulkoistettu palveluntarjoaja mahdollistaa nopeat tilitykset ja niiden kautta asianmukaisen liiketoiminnan kehittämisen, ilman hallinnollista päänvaivaa tai huolta luottotappioista.

Pauli Laakson mukaan joustavat rahoitusratkaisut voivat toimia myös kynnyksen madaltajana silloin, kun hoitoon menoa syystä tai toisesta vitkutellaan. Yksityisen sektorin hintatason kehitys on tehnyt tästä monelle lääkäriasemalle viime vuosina yhä merkittävämmän kilpailuedun.

– Verrattuna vuoteen 2011, yli kaksinkertainen määrä suomalaisia kokee, että hammaslääkäripalvelujen hintataso on este halutun hoidon saamiselle. Järkevä rahoitusratkaisu auttaa tekemään yksityisestä lääkäriasemasta varteenotettavan vaihtoehdon.

Esimerkiksi esteettistä hammashoitoa tai leikkausta varten säästetään tyypillisesti rahaa jopa useita vuosia. Kohtuulliset, talouden kokonaismenoihin sopeutetut kuukausierät mahdollistavat jopa aiottua perusteellisemman hoidon, saman tien.

Hyviä esimerkkinä ovat myös tapaukset, joissa vakuutusyhtiö maksaa hoidon joko kokonaan tai osittain. Potilaan ei tarvitse jäädä odottamaan pahimmillaan useita kuukausia kestävää päätös- ja korvausprosessia, vaan hän voi hankkia joustoa hoidon maksamiseen rahoituksella siihen asti, että vakuutuskorvaukset on maksettu.

Osaava laskutus- ja rahoituspalvelujen tarjoaja auttaa yrityksiä ja asiakkaita löytämään toisensa sujuvammin ja tekemään palvelukokemuksesta kummallekin osapuolelle mutkattomamman. Terveydenhuollossa tämä merkitsee nopeampaa ja parempaa huolenpitoa potilaasta – ja sitä kautta lisäarvoa myös yhteiskunnallisesti.

www.svea.fi

Kaupallinen yhteistyö

Organisaation tiedot

SVEA

Svea Ekonomi Finland on osa ruotsalaista konsernia, joka perustetiin omistajamme Lennart Ågrenin toimesta vuonna 1981. Nykyisin konsernimme toimii jo yli kymmenessä Euroopan maassa, tarjoten laajan valikoiman palveluita kuluttajille ja yrityksille yksityistalletuksista ja -lainoista erilaisiin yritysten hallinnollisiin palveluihin ja rahoitusratkaisuihin. Suomessa toimintamme alkoi 2002 yritysostojen kautta ja olemme tässä ajassa saavuttaneet vahvan aseman perinteisten pankkien palveluita täydentävänä toimijana.