09.05.2019

Kokonaisvaltainen silmien hoito on kansantaloudellisestikin merkittävää

Kokonaisvaltainen silmien hoito on kansantaloudellisestikin merkittävää

on edelläkävijä Suomessa, mitä tulee silmäkirurgiaan ja kokonaisvaltaiseen silmien hoitoon. Asiakkaita tuleekin Turkuun kaikkialta Suomesta ja ulkomailta.

Julistautuessaan jonkin alan ekspertiksi täytyy uskottavuutta saavuttaakseen omata vahvoja näyttöjä. Turun Silmäexperttien johtava lääkäri, silmäkirurgi, silmätautiopin dosentti Minna Sandbergin kokemuslista on niin monipuolinen, että se ei jätä tulkinnanvaraa. Silmäkirurgian erityispätevyyden omaavan Minnan uraauurtavaa silmien laserleikkausten asiantuntijuutta arvostetaan sekä kotimaisella että kansainvälisellä tasolla.

Suomessa Minna Sandberg on uurastanut silmien taittovirheiden laserkirurgian alalla vuodesta 1997 tehden tuhansia leikkauksia. Hän on aloittanut Turussa silmien taittovirheiden laserleikkaukset vuonna 1997. 

Hän on ollut laatimassa Lääkäriseura Duodecimin taittovirhekirurgian ‘Käypä hoito’ -suositusta, kehittänyt kuivasilmäklinikan, ottanut ensimmäisenä Suomessa käyttöön uusia hoitomuotoja ja tutkimusvälineitä ja luennoi kokemuksistaan ja havainnoistaan niin meillä kuin maailmalla. 

– Valitsemme potilaillemme sopivimman ja parhaimman vaihtoehdon lääketieteellisin perustein. Noudatamme virallisesti sertifioitua ISO 9001-laatujärjestelmää kaikessa toiminnassamme ja hoidamme potilaitamme kokonaisvaltaisesti, hän kiteyttää.

Uraauurtavaa taittovirheiden silmäkirurgiaa Suomessa 

Silmäexpertit on vuosien saatossa rakentanut täyden palvelun optikko- ja silmälääkäritalon, jossa huomioidaan yksilöllisesti leikkauspotilaan hoito myös ennen ja jälkeen operaation mm. antibioottitipoilla samalla varmistaen, että käytössä on jatkuvasti alan viimeisimmät huippulaitteet, tutkimustulokset ja ammattitaito. 

– Nykyään voidaan myös tehostaa leikkaushaavan paranemista.

– Laserleikkauspaketteihimme kuuluu sellaista, jota ei monista muista paikoista saa, kuten kyyneltiehyisiin laitettavat kyyneltietulpat kuivasilmäisyysoireiden helpottamiseksi ja terapeuttiset piilolinssit, joihin on imeytetty lääkeaineita suojaamaan silmän pintaa ja lievittämään kipua leikkauksen jälkeen, Sandberg konkretisoi.

Kaihi- ja linssileikkaukset pitkällä kokemuksella

Taittovirheiden korjauksia ja muita laserointeja mm. glaukooman ja jälkikaihin hoitamiseksi tehdään Turun Silmäexperteillä peräti kolmella eri laserilla. Harmaakaihileikkauksien tai linssileikkauksien yhteydessä voidaan myös korjata silmien taittovirheitä, mikäli potilas ei sovi laserleikkauksiin. Ne ovat myös kivuttomia, paikallispuudutuksessa tehtäviä leikkauksia. Näin optimoidaan silmien lähi- ja kaukonäkö iäkkäämmällekin potilaalle niin, että tämä pääsee eroon silmälaseista. 

– Harmaakaihi- tai linssileikkauksessa silmän oma linssi vaihdetaan uuteen, joko yksitehoiseen tai moniteholinssiin. Ikänäköä voidaan korjata niin laser-, linssi- kuin kaihileikkauksessakin myös ns. monovisionratkaisulla, jolloin toisella silmällä näkee lähelle ja toisella kauas. Elämänlaatu ja turvallisuus paranevat huomattavasti, kun pärjää joka tilanteessa ilman laseja. Leikkaus maksaa itsensä takaisin muutamassa vuodessa, kun ei enää tarvitse satsata silmälaseihin, Sandberg kertoo potilaspalautteesta. 

Turussa on panostettu merkittävästi myös silmälaboratoriotutkimuksiin tarkkaan diagnostiikkaan ja silmäsairauksien seurantaan mm. silmänpohjarappeuma- ja glaukoomapotilaiden osalta ja silmien luomileikkauksiin. 

– Roikkuvat yläluomet eivät ole vain esteettinen haitta vaan voivat mm. aiheuttaa päänsärkyä, kun joutuu nostelemaan kulmia nähdäkseen paremmin.

Kuivasilmäklinikka ja laadukkaat verkkokauppatuotteet

Kuivasilmäisyyden hoitoon tarkoitetuissa tuotteissa on merkittäviä laatueroja. 

– Tuotevalikoimissamme on uuden sukupolven kostutustuotteita ja muita hoitokeinoja kuivasilmäisyyteen, johon annamme myös opastusta. Meillä saa myös ainoana Suomessa privaattisektorilla testatusti erittäin tehokasta PRP-hoitoa. Siinä potilaan omasta verestä valmistetaan ns. luomusilmätippoja, joita käytettäessä silmät alkavat hyödyntää kehon luonnollista kykyä parantaa itsensä, Minna kuvailee. 

Silmaexpertit.fi -verkkokaupasta saa kätevästi tilattua viimeisimmät ja laadukkaimmat kuivasilmäisyyden hoitotuotteet, kuten kotimaiset Membrasin -tyrniöljykapselit, Blink intensive tears PLUS tai BioDrop MD Plus -silmätipat.

Silmien hoitamiseen kannattaa panostaa. Mitä pidempään näemme paremmin, sitä tehokkaammin pärjäämme työelämässä, sitä nautinnollisemmin voimme harrastaa vapaa-ajalla ja sitä turvallisemmin liikumme ja toimimme omatoimisesti, myös ikääntyessä.  

turunsilmaexpertit.fi

Kaupallinen yhteistyö

Organisaation tiedot

Turun Silmäexpertit

Turun Silmäexpertit

Turun Silmäexpertit Oy• 100 % kotimainen, Avainlippu-tunnus• ISO 9001 -laatujärjestelmän sertifikaatti• Palvelee myös Suomen ulkopuolella asuvia asiakkaita.• Brahenkatu 13 A, 20100 Turku (Turun Puutorin laidalla), puh. 02 277 5100, info@turunsilmaexpertit.fi• Tutustu mm. laserleikkaustarjoukseen ja verkkokaupan tuotteisiin osoitteessa: www.silmaexpertit.fi