”Haluamme edistää arvojemme mukaista maailmaa”

Vakavaraisen perheyhtiön Onvest Oy:n tietä putkiasennusliikkeestä suomalaisia yrityksiä ja kiinteistöjä kehittäväksi sijoitusyhtiöksi ovat viitoittaneet ihmisläheiset arvot ja kasvuhakuisuus.

 Putkiasennusliikkeestä vakavaraiseksi sijoitusyhtiöksi kasvanut liiketoiminta on pysynyt koko kehityskaaren ajan saman perheen omistuksessa. Kuvassa operatiivinen johtaja Maria Toivanen sekä kiinteistöjohtaja Lassi Välisalo. Kuva: Sami Perttilä
Putkiasennusliikkeestä vakavaraiseksi sijoitusyhtiöksi kasvanut liiketoiminta on pysynyt koko kehityskaaren ajan saman perheen omistuksessa. Kuvassa operatiivinen johtaja Maria Toivanen sekä kiinteistöjohtaja Lassi Välisalo. Kuva: Sami Perttilä

Suomalaisen teollisuuden ja kiinteistöliiketoiminnan aktiivinen kehittäjä Onvest on vaikuttanut alalla jo yli sadan vuoden ajan. Sukupolvelta toiselle siirtynyt menestystarina sai alkunsa vuonna 1913, kun liikemies Alfred Onninen perusti putkiasennusliikkeen. Voimakkaasti kasvaneen ja kansainvälistyneen Onnisen emoyhtiöksi perustettiin vuonna 1997 Onvest Oy, joka sittemmin myi Onnisen koko osakekannan Keskolle. 

Tänä päivänä Onvest on yksi keskeisimmistä toimijoista, joka vie eteenpäin suomalaisen teollisuuden ekologisuutta ja kansainvälistymistä. Putkiasennusliikkeestä vakavaraiseksi sijoitusyhtiöksi kasvanut liiketoiminta on pysynyt koko kehityskaaren ajan saman perheen omistuksessa. 

– Toimintamme kantava ajatus läpi vuosikymmenten on ollut kasvattaa ja kehittää yrityksiä yli sukupolvien. Ajattelenkin, että yhtiö on vain lainassa minulla, kunnes se aikanaan siirtyy omille pojilleni, perheyritystä jo neljännessä sukupolvessa edustava operatiivinen johtaja Maria Toivanen kertoo.

Menestyksen mahdollistaja

Onvest on aktiivinen sijoittaja, joka tuo omistamiinsa yrityksiin laaja-alaista osaamista liiketoiminnan pitkäaikaiseen kehittämiseen.

– Aktiivisena toimijana pysymme myös tietoisina tulevaisuuden suuntaviivoista elinkeinoelämän eri osa-alueilla. Näin pyrimme viemään vastuullisesti ja kasvuhakuisesti Suomen teollista tuotantoa eteenpäin, Toivanen sanoo.

Vastuullisuus ohjaa Onvestin toimintaa arjen pienistä teoista miljoonakauppoihin. 

– Yritysostoillamme voimme edistää arvojemme mukaista maailmaa. Sijoitimme esimerkiksi hiljattain Puurakentajat Groupiin, sillä haluamme tukea ekologista ja vähäpäästöistä puurakentamista. Vastuullisuus on ajurimme myös kaikissa sidosryhmäsuhteissamme. Pidämme huolen siitä, että yhteistyökumppanimme jakavat arvomme ja ihmiset voivat hyvin, Toivanen avaa yhtiön toimintaperiaatteita.

Laatu korvaa määrän

Kiinteistöliiketoiminnassa Onvest panostaa energiatehokkuuteen ja vanhojen kiinteistöjen jatkojalostamiseen. 

– Olemme tehneet mittavia energiaremontteja kiinteistöihimme ympäristöystävällisyyden ja ihmisten viihtyvyyden nimissä. Toimintaperiaatteemme on pitää ensisijaisesti hyvää huolta kiinteistöjemme laadusta ja pitkäaikaisista vuokrasuhteista. Teemme ennemmin vähän ja kunnolla arvomme huomioiden. Liiketoiminnassamme laatu korvaa aina määrän, kiinteistöjohtaja Lassi Välisalo painottaa.

Onvest tunnetaankin ketteränä ja ratkaisukeskeisenä yhteistyökumppanina.

– Asiakkaidemme tarpeet muuttuvat maailman mukana. Kehitämme aktiivisesti yhdessä heidän kanssaan toimitiloja niin, että ne ovat ydinliiketoiminnan kannalta optimaalisia, Välisalo päättää.

Teksti: Mari Korhonen

Commercial

Organisation information

Onvest Oy

Onvest Oy

Olemme suomalainen vakavarainen perheyhtiö, jonka tavoitteena on luoda vakaata tuottoa hallitulla riskillä. Liiketoimintamme koostuvat tällä hetkellä kolmesta osa-alueesta: teräspalveluliiketoiminnasta, teollisista omistuksista sekä kiinteistöliiketoiminnasta. Meillä on laajaa osaamista kaikkien liiketoimintojemme osalta sekä vahvat alan verkostot.

Missiomme on kasvattaa sekä kehittää yrityksiä ja kiinteistöjä yli sukupolvien.

Professionals

Maria Toivanen

operatiivinen johtaja, Onvest Oy

Lassi Välisalo

kiinteistöjohtaja, Onvest Oy

Contact details

Teollisuuskatu 33 00510 Helsinki Puh. 020 111 5100maria.toivanen@onvest.fi

Onvest Oy in social media