Asiakaspalvelu kilpailutekijänä vei FREJAn kasvuun

Kansainvälisiin kuljetuksiin erikoistunut FREJA Transport& Logistics valitsi kilpailutekijäkseen asiakaspalvelun 20-vuotta sitten ja on sen ansiosta kasvanut yhdeksi Suomen suurimmista kuljetus- ja huolintayhtiöistä. Yrityksen liikevaihto oli päättyneellä tilikaudella 162 miljoonaa.

Asiakaspalvelu kilpailutekijänä vei FREJAn kasvuun

Kun Matti Urmas osti vuonna 2003 yhdessä FREJA Tanskan perustajan Jørgen Hansenin kanssa Maa ja Meri Oy:n, yrityksen liikevaihto oli vain kolme ja puoli miljoonaa. Yritys työllisti vain neljä ihmistä, joten kauppa ei ylittänyt edes uutiskynnystä. Jo alusta asti oli selvää, että markkinoita haluttiin haastaa tarjoamalla alan parasta asiakaspalvelua, joka tukee loppuasiakkaan liiketoimintaa. Onnistumista mitataan NPS-luvun (Net Promoter Score) avulla, joka kertoo kuinka moni suosittelisi yritystä. FREJAlla on alansa korkein suositteluluku, 74. 

”FREJA tunnetaan asiakaspalvelun lisäksi laajasta palvelutarjoamasta."

– Me valitsimme mallin, jossa panostetaan henkilökohtaiseen asiakaspalveluun ja joustavuuteen, jota tuetaan digitalisaatiolla. NPS on meille tärkein mittari, ja se että valtaosa asiakkaistamme suosittelisi meitä kansainväliseksi kuljetuskumppaniksi, kertoo onnistumisesta, Urmas toteaa. 

FREJA tunnetaan asiakaspalvelun lisäksi laajasta palvelutarjoamasta. Tavara liikkuu maalla, merellä ja ilmassa ympäri maailmaa. FREJA hoitaa myös erittäin vaativia projekti-, erikois- sekä lämpösäädeltyjä kuljetuksia. 

"Valitsimme mallin, jossa panostetaan henkilökohtaiseen asiakaspalveluun ja joustavuuteen, jota tuetaan digitalisaatiolla", Matti Urmas kertoo.

Kansainvälisten kuljetusten tulevaisuus on vastuullisempi 

FREJA on rohkeasti lähtenyt mukaan erilaisiin vihreän siirtymän kokeiluihin, joista esimerkkinä on Kaukokiidon BIO-palvelu, johon FREJA liittyi elokuussa ensimmäisenä kuljetusalan toimijana. Kaukokiito on laskenut, että palvelun käyttö vähentää kuljetusten hiilijalanjälkeä jopa 90 prosenttia.

”Yhteistyö vaatii kuljetusalan toimijoilta uudenlaista asiantuntemusta."

Urmas uskoo, että vihreä siirtymä kuljetusalalla syntyy yhdistelemällä erilaisia polttoaineratkaisuja sekä kehittämällä toimintaa vastuullisemmaksi yhdessä asiakkaiden kanssa. 

– Yhteistyö vaatii kuljetusalan toimijoilta uudenlaista asiantuntemusta sekä asiakkailta valmiutta muuttaa toimintatapoja. Jo pelkästään tilaamalla toimitukset aikaisemmin voidaan paremmin optimoida kuljetusreittejä ja tapoja, muistuttaa Urmas. 

Commercial

Organisation information

Freja

Freja

FREJA tarjoaa korkealaatuisia kuljetus- ja logistiikkaratkaisuja sekä räätälöityä, henkilökohtaista asiakaspalvelua. FREJA on Pohjoismaiden suurimpia yksityisessä omistuksessa olevia kuljetus- ja logistiikkayrityksiä, jolla on toimipisteitä Tanskassa, Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Kiinaan. FREJA perustettiin v. 1985. Frejan liikevaihto oli 158 miljoonaa (vuonna 2021), ja oli Fonectan mukaan Turun 9. suurin yritys.

Maantiekuljetukset
- Noin 850 pressutraileria ja noin 80 traileria lämpötilasäädeltyihin kuljetuksiin
- Kappaletavara
- Täys- ja osakuormat
- Express-kuljetukset (pikarahti)

Meri- ja lentorahti

Projektikuljetukset vaativiin kuljetuksiin

Professionals

Matti Urmas

toimitusjohtaja, Freja

Contact details

Pääkonttori: Linnankatu 90 D, 20100 Turku Puh: +358 (0)20 712 9830info@freja.fi

Freja in social media