Läpinäkyvyys edistää taksialan vastuullisuutta

Läpinäkyvä asiakaspalaute ja tehokas laadunvalvonta kitkevät viidakon lakeja taksimarkkinoilta ja auttavat kuluttajia valitsemaan sosiaalisesti, taloudellisesti ja ekologisesti vastuullisia taksikyytejä.

Puhelinpalveluna sekä mobiilisovelluksena toimiva 02 Taksi antaa tilaajalle aina etukäteen sovitun kiinteän hinnan ja mahdollistaa eri yhtiöiden ja autojen vertailun.
Puhelinpalveluna sekä mobiilisovelluksena toimiva 02 Taksi antaa tilaajalle aina etukäteen sovitun kiinteän hinnan ja mahdollistaa eri yhtiöiden ja autojen vertailun.

Samaan aikaan taksilainsäädännön uudistuksen kanssa vuonna 2018 perustettu 02 Taksi kokoaa yhden palvelun alle luotettavat suomalaiset taksialan yritykset, jotka ovat saavuttaneet hyvän maineen markkinoilla ja ylläpitävät sitä toimimalla vastuullisesti jokaisessa asiakaskohtaamisessa. 

– Aavistimme, että taksilain muutos saattaa tuoda markkinoille uusia haasteita, kuten kävikin. Halusimme tarjota suomalaisille valtakunnallisen palvelun, josta saa tilattua turvallisin mielin luotettavan kyydin, kaupallinen johtaja Petteri Niemi 02 Taksilta avaa palvelun taustoja.

Tutkitusti tasokkaita taksikyytejä

Tutkimustulokset osoittavat, että palvelu kehitettiin tarpeeseen. Kuluttajat ovat ottaneet vertailun mahdollistavan taksipalvelun omakseen ja 02 Taksi on vakiinnuttanut paikkansa suomalaisten taksipalvelujen kärkitoimijana.

– Teemme IRO Researchin kautta kvartaaleittain tutkimusta suosituimpien taksipalveluiden käytöstä ja olemme onnistuneet sijoittumaan tämän vuoden aikana pysyvästi kolmen kärkeen. Sen lisäksi keräämme palautteen jokaisesta asiakaskohtaamisesta. Palvelullamme on vuosittain yli 400 000 käyttäjää ja keskimääräinen asiakasarvio on 4,7/5, Niemi esittelee asiakaskyselyn positiivisia tuloksia.

Ympäristötietoisuus ohjaa kulutusvalintoja

Puhelinpalveluna sekä mobiilisovelluksena toimiva 02 Taksi antaa tilaajalle aina etukäteen sovitun kiinteän hinnan ja mahdollistaa eri yhtiöiden ja autojen vertailun.

– Asiakas voi tehdä ostopäätöksen itselleen tärkeiden arvojen pohjalta hinnan, saapumisnopeuden, asiakaspalautteiden tai auton ominaisuuksien perusteella. Noin 50 taksiyhtiön voimin saatavuutemme on valtakunnallisesti kattavampi kuin yhdelläkään yksittäisellä palvelulla, mikä näkyy asiakkaillemme muun muassa mahdollisuutena tilata nopein saatavilla oleva kyyti, Niemi kertoo.

”Noin 50 taksiyhtiön voimin saatavuutemme on valtakunnallisesti kattavampi kuin yhdelläkään yksittäisellä palvelulla."

Hinnan ja saatavuuden rinnalla ympäristötekijöiden merkitys näyttää kasvavan myös taksipalveluiden kulutusvalinnoissa. 02 Taksin tilausdatan mukaan vähäpäästöisten ja sähköautojen suosio on kaksinkertaistunut kuluneen vuoden aikana. 

–  Asiakkaat valitsevat entistä useammin vähäpäästöisen kuljetuksen, jos sellainen on tarjolla. Uskomme vihreiden valintojen kysynnän jatkavan kasvuaan ja pyrimme omalta osaltamme vastaamaan tähän kysyntään. Päästökompensoitujen kuljetusten lisäksi palvelumme helpottaa kestäviä valintoja tekemällä näkyväksi taksiyhtiöiden vähäpäästöisten ja sähköautojen kasvavan tarjonnan, Niemi vinkkaa ja rohkaisee tiedostavia kuluttajia palvelun pariin.

Teksti: Mari Korhonen

Commercial

Organisation information

02 Taksi

02 Taksi

02 Taksi on valtakunnallinen taksien tilaus- ja vertailupalvelu. 02 Taksi kokoaa luotettavien ja hyvämaineisten taksiyhtiöiden tarjonnan yhteen ja samaan paikkaan. Palvelussa on jo 50 taksiyhtiötä ja yli 7000 taksia. Välitämme taksiyhtiöille vuositasolla yli miljoona tilausta. 02 Taksia käyttäessä asiakas voi valita taksikyydin matkan hinnan, auton saapumisajan ja asiakasarvioiden perusteella sekä tilata premium-auton, vähäpäästöisen auton tai tila-auton.

02 Taksin tavoitteena on palauttaa suomalaisten luottamus taksilla matkustamiseen. Helpotamme turvallisen taksin tilaamista ja tarjoamme tasapuolisen kyytien vertailun koko Suomessa. Samalla haluamme edesauttaa kumppaneinamme toimivien taksiyhtiöiden menestymistä kilpaillussa markkinassa. 02 Taksi kompensoi kaikki tilauskanaviensa kautta yhteistyökumppaneille tilattujen kyytien päästöt.

Professionals

Petteri Niemi

kaupallinen johtaja, 02 Taksi

Contact details

PL 493, 20521 Turku Puhelin: 09 4272 0877 (mpm tai pvm)palaute@02taksi.fi

02 Taksi in social media