Ihmisten hyvinvoinnista taloudellista menestystä

Kun ihmisiä ei vedetä äärirajoille, tulokset paranevat. Asiakkaidensa numeroiden huolehtimisesta liikevaihtonsa tekevän tilintarkastusyhteisön johdossa ymmärretään, että talouden ja ihmisten hyvinvointi kulkevat käsikkäin.

"Tehtävän onnistunut toteuttaminen kysyy itsetuntemusta, ihmisyyden ymmärrystä ja kommunikointitaitoja, joita Hill Auditilla kehitetään jatkuvasti myös ulkoisten asiantuntijoiden voimin", sanovat Hanna Manelius ja Sara Mäkilä.
Kuva: Kiira Petit Photo
"Tehtävän onnistunut toteuttaminen kysyy itsetuntemusta, ihmisyyden ymmärrystä ja kommunikointitaitoja, joita Hill Auditilla kehitetään jatkuvasti myös ulkoisten asiantuntijoiden voimin", sanovat Hanna Manelius ja Sara Mäkilä. Kuva: Kiira Petit Photo

Ketterä, moderni, muuntautumiskykyinen ja osallistava ovat käytettyjä sanoja tämän päivän organisaatioiden strategioissa, mutta tilintarkastusyhteisö Hill Audit on onnistunut tekemään sanoista konkretiaa arjessa poikkeuksellisella tavalla. Työyhteisön osallisuus ja muutosvoimaisuus ovat niin vahvasti koko yhtiön perustamisen ytimessä, ettei tilintarkastusalan uudistajan riveissä edes puhuta muutoshaasteista. Päinvastoin. Muutos on yhtiön DNA:ssa ja muutosta tehdään jatkuvasti yhdessä koko yhteisön kanssa. Taustalla ovat johdon omakohtaiset kokemukset tilintarkastusalan pölyttyneistä käytänteistä ja halu ravistella alaan ja johtamiseen liitettyjä stereotypioita. Hill Auditin toimitusjohtaja Hanna Manelius ja Sara Mäkilä murtavat myyttejä ja uudistavat työelämän käytänteitä murroksen aallonharjalla. 

"Muutosta tehdään jatkuvasti yhdessä koko yhteisön kanssa."

–  Urani tilintarkastajana alkoi heti opintojen jälkeen vuonna 2015 ja Hill Auditilla aloitin kolme vuotta myöhemmin. Täällä huomasin heti, että ideoitani kuunneltiin ja vietiin käytännön toteutukseen, mikä kannusti minua innovoimaan lisää. Vastuun saaminen ja sen kantaminen lisäsivät merkityksellisyyden kokemustani ja tunsin, että työtäni arvostetaan, Manelius kuvailee työntekijäkokemustaan Hill Auditilla. 10 vuoden tilintarkastajan urastaan yli puolet Hill Auditilla työskennellyt Mäkilä nyökkäilee hymyillen jakaen saman kokemuksen.

Osallistumalla vaikuttaa

Nyt Manelius ja Mäkilä pitävät huolen siitä, että jatkuvasti kasvavan yhtiön työyhteisö voi hyvin ja saa kokea työssään samanlaisia arvostuksen, innostuksen ja merkityksellisyyden kokemuksia kuin he itse ovat kokeneet. Kehityshakuiseen ja moderniin tilintarkastustoimistoon haetaan idearikkaita ja innokkaita uudistajia, jotka pääsevät Hill Auditilla toteuttamaan ja kehittämään itseään monipuolisesti. 

– Meillä jokainen saa osallistua ja vaikuttaa sisäisten prosessien kehittämiseen tilintarkastustyön rinnalla, ja siihen myös resursoidaan aikaa. Liiketoiminnan kehittämisalueet on jaettu tiimeille, joissa ihmiset pääsevät vaikuttamaan omien kiinnostuksen kohteidensa mukaan. Näin pystymme hyödyntämään jokaisen asiantuntijuutta ja osaamista mahdollisimman tehokkaasti, Mäkilä kertoo.

"Yhteistyö sujuu, kun keskustelukulttuuri on avoin."

– Kehitys kehittyy on sisäinen mottomme, ja yhteisvoimin jalostamme prosesseja jatkuvasti paremmiksi. Se lisää työn mielekkyyttä ja asiakastyytyväisyyttä nyt ja tulevaisuudessa, Manelius kiteyttää.

Itsetuntemusta ja ihmisyyden ymmärrystä

Hill Auditilla on yhdessä koko henkilöstön voimin pohdittu, minkälaisista tekijöistä hyvä työilmapiiri koostuu. Viimeisimpänä uudistuksena tilintarkastusyhteisö kehitti palautekulttuuriaan siten, että palautekanava kulkee yhtä hyvin sivusuunnassa ja alhaalta ylös kuin ylhäältä alas. Yhteistyö sujuu, kun keskustelukulttuuri on avoin ja kaikki kantavat vastuun omasta työstään, hyvinvoinnistaan ja hyvästä työilmapiiristä.

– Johtajina olemme tehneet töitä sen eteen, että uskallamme luopua kontrollista ja jakaa vastuuta. Tärkein tehtävämme on mahdollistaa työntekijöidemme hyvinvointi, jotta he voivat tuottaa asiakkaillemme parasta mahdollista palvelua. Myytävä tuotteemme on ihmisten aika, joten näistä ihmisistä huolehtiminen on ykkösprioriteettimme, uuden ajan inhimilliset johtajat ja tilintarkastusalan elävöittäjät päättävät ykskantaan.

Teksti: Mari Korhonen

Commercial

Organisation information

Hill Audit

Hill Audit

Hill Audit on vuonna 2010 perustettu moderni ja vahvasti kasvava tilintarkastusyhteisö, jonka periaatteisiin kuuluu neuvonanto ja tilintarkastus konsultoivalla otteella. Tilintarkastuksen korkea laatu, hyvä asiakaspalvelu sekä aikatauluissa pysyminen ovat meille kunnia-asioita. Vahvuutenamme on joustavuus ja nopea reagointivalmius - olemme aina helposti ja nopeasti tavoitettavissa.

Tilintarkastustyömme lähtökohtana on yrityksen toiminnan ja toimintaympäristön ymmärtäminen. Pyrimme aidosti kehittämään taloushallinnon prosessien toimivuutta, ja tuomaan lisäarvoa keskittymällä tarkastuksessa ja neuvonnassa toiminnan kannalta oleellisiin asioihin.

Professionals

Hanna Manelius

Hanna Manelius

toimitusjohtaja, Hill Audit

Sara  Mäkilä

Sara Mäkilä

osakas, Hill Audit

Contact details

Keilaranta 16 B (4.krs) 02150 Espoo puh. +358 40 640 2757toimisto@hillaudit.fi

Hill Audit in social media