Vaativaa asiantuntijatyötä rennolla ilmeellä

PJ Maa Partners on yrityskauppoihin sekä omistus- ja rahoitusjärjestelyihin erikoistunut asiantuntijayritys. Assistant Managerina työskentelevä Laura Saukkola kertoo, että töitä tehdään tosissaan, mutta ei liian vakavasti.

Kuva: Sami Perttilä
Kuva: Sami Perttilä

Porukkamme on erittäin ammattitaitoinen ja samaan aikaan työskentely meillä on todella rentoa. Tittelit ovat vain muodollisuus, vaikka tietenkin vastuut ja tietotaito jakautuvat kokemusvuosien perusteella. Yritysjärjestelyitä ja hankkeita työstetään kuitenkin matalalla hierarkialla, PJ Maa Partnersin Assistant Manager Laura Saukkola sanoo.

Asiakkaita palvellaan PJ Maa Partnersilla aina kohdennetusti eikä myynti- ja ostoaikeita ilmoiteta julkisesti. 

– Toimialalla luottamus, tarkkuus ja korkea ammattitaito ovat ehdottoman keskeistä. Niistä emme tingi. 

Saukkola aloitti työt PJ Maa Partnersilla maaliskuussa 2021. Hän valmistui kauppatieteiden maisteriksi kahta vuotta aiemmin, jolloin ajatus urasta yritysjärjestelyiden parissa alkoi kypsymään.

"Asiantuntija on asiantuntija ja yrittäjä on yrittäjä tietenkin sukupuoleen katsomatta, mutta uskon, että olisi kaikkien etu, jos jakauma olisi toisenlainen".

– Ekonomin tutkinto mahdollistaa suuntautumisen niin moneen – se on tietysti hieno asia, mutta samalla oman jutun löytyminen voi ottaa aikansa, Saukkola sanoo.

Hänen vahvuutensa, kuten täsmällisyys, periksiantamattomuus ja jatkuva polte uuden oppimiseen, ovat sopineet erinomaisesti yritysjärjestelyiden kaltaisiin tehtäviin. 

– Sanotaan, että todelliseksi proksi voi kutsua itseään, kun on ”harjoitellut” 10 000 tuntia. Siihen minulla on vielä matkaa, mutta sitä kohti mennään kovaa kyytiä. Palaute asiakkailta ja kollegoilta on ainakin ollut todella positiivista. Tavoitteenani on toimia tulevaisuudessa yrittäjäasemassa itsekin. 

Kysyntä kovaa

Suomen yrittäjistä vain vajaa kolmasosa on naisia. Yrittäjyys on miesten keskuudessa yleisempää myös kansainvälisesti, mutta naisten osuus on kasvussa, ja Suomessa naisyrittäjien osuus on suurempi kuin monessa muussa EU-maassa.

– Noin 80 prosenttia asiakkaistamme on miehiä. Olisihan se piristävää nähdä enemmän muitakin sukupuolia edustettuina yrityskauppatilanteissa. Asiantuntija on asiantuntija ja yrittäjä on yrittäjä tietenkin sukupuoleen katsomatta, mutta uskon, että olisi kaikkien etu, jos jakauma olisi toisenlainen, Saukkola sanoo.

– PJ Maa Partnersille asiantuntijat valitaan soveltuvuuden ja osaamisen perusteella. Tämän pitäisikin olla jokaisen työnantajan lähtökohta. Satun tällä hetkellä olemaan asiantuntijaorganisaatiomme palkkalistoilla ainut nainen, oletettavasti en kuitenkaan viimeinen. 

Koronapandemian aiheuttamista haasteista huolimatta Suomessa toteutettiin vuonna 2021 yhteensä yli 700 yritysjärjestelyä. Viimeksi niitä tehtiin määrällisesti enemmän vuonna 2008. Toisaalta tämänhetkinen markkina- ja maailmantilanne vaikuttaa useilla toimialoilla esimerkiksi yhtiöiden valuaatiotasoihin sekä yleiseen rahoituksen saatavuuteen. Myynti- ja ostohalukkuus ei ole isossa kuvassa kuitenkaan vähentynyt. 

– Palveluidemme kysyntä on tällä hetkellä erittäin kovaa. Ehkä jopa niin kovaa, että seuraavalle asiantuntijalle voi olla taas kohta tilausta.

Commercial

Organisation information

PJ Maa Partners Oy

PJ Maa Partners Oy

PJ Maa Partners Oy on yrityskauppoihin sekä omistus- ja rahoitusjärjestelyihin erikoistunut asiantuntijayritys. Yrityksen juuret juontavat vuoteen 2000 Pajamaa Partners Oy:n ajoille. Sittemmin vuonna 2013 yhtiö jakautui ja nykyisen PJ Maa Partnersin tarina alkoi. Yhtiön päätoimipiste sijaitsee Tampereella ja sivutoimipiste Kuopiossa, mutta yhtiö toimii laajasti koko Suomen alueella.

Professionals

Laura Saukkola

Laura Saukkola

Assistant Manager, PJ Maa Partners

Contact details

Hatanpään valtatie 2a, B-rappu, 4.krs 33100 Tampere yhteydenotto@pjmaa.fi

PJ Maa Partners Oy in social media