Kutsumuksesta yrittäjyyteen

Kolmen yrityksen toimitusjohtajan arki on tetristä, joka pitää turhautumisen loitolla.

Kutsumuksesta yrittäjyyteen

Elisa Backmanilla on yrittäjyys verissä. Nainen on elementissään, kun rattaat pyörivät moneen suuntaan. Vanhempien kanssa 25 vuotta sitten perustettu kehitysvammaisten hoivakoti Suonenjoella laajeni Turkuun Backmanin muuton mukana vuonna 2002, ja neljän vuoden jälkeen perheyrityksen liiketoiminta myytiin Turun yksikköä lukuun ottamatta. Backman osti sen itselleen. Viime vuonna hoiva-alan yritys O’live Care Oy sai rinnalleen catering-firman sekä satamaravintolan Leppävirralle ja tänä vuonna hoivakotitoiminta laajeni Pieksämäellä ja Turussa. Toimitusjohtajuuden lisäksi Backman on mukana jokaisen hoivakotinsa arkisessa työssä.

– Näin olen lähellä työntekijöitä ja varmistan, että suunnittelemani toiminta-ajatus ja arvoperusta toteutuvat myös käytännön työssä. Yritystä ei voi täysipainoisesti pyörittää, jos ei tiedä mitä kentällä tapahtuu, Backman painottaa.

Järkeä ja ihmeitä

Toimeliaan yrittäjänaisen aikataulut paukkuvat, mutta tarkasti suunnitellun lukujärjestyksen avulla paletti pysyy kasassa. Muuttuvan maailman byrokratia lisää hektisen yrittäjän painetta, mutta paine siedättää kestämään painetta.

– Tiukassa paikassa pidän oman pääni kasassa järkeistämällä asioita ja uskomalla ihmeisiin. Kokemus on osoittanut, että niitä tapahtuu, Backman hymyilee.

Samalla tasolla

Vuodet, kokemus ja työntekijöiden palaute ovat vieneet Backmanin johtajana lähemmäs työyhteisöä. 

– Olen oppinut, että asioiden kehittäminen onnistuu paremmin ja virhearviot ovat vähentyneet, kun ohjeita ei sanella ylhäältä käsin. Johtajuudessa tärkeintä on kuunnella ihmistä, nähdä ihminen, kokea se mitä toinen kokee ja samalla uskoa niihin ihmeisiin, Backman kiteyttää menestysreseptinsä raaka-aineet.

Teksti: Mari Korhonen

Commercial

Organisation information

O’Live Care Oy

O’Live Care Oy

O’Live Care Oy – like at home.

Tarjoamme laadukasta Green Care asumispalveluja, päivä- ja virkistystoimintaa sekä tilapäishoitoa aikuisille kehitysvammaisille. Hoidamme ja kuntoutamme siten, että asukkaat ovat omaa elämäänsä hallitsevia ja kokevat olonsa turvalliseksi. Asukkaat saavat myös asua elämänsä loppuun asti omassa kodissaan. Kodissamme on ympärivuorokautinen valvonta.

Toimintamme arvoperustana on kristillinen ihmiskäsitys. Pidämme erittäin tärkeänä yksilöllisyyttä, itsemääräämisoikeutta, osallisuutta ja omatoimisuutta – kokonaisvaltaista ihmisen hyvinvointia.

Professionals

Elisa Backman

toimitusjohtaja, O’Live Care Oy

Contact details

Keikkulantie 29-33, 20960 Turku p. 040 9654541elisa.backman@olivecare.fi