Tiesitkö, että jokainen 1°C huonelämpötiloissa nostaa kaukolämpökuluja 5%?

Talvi on tulossa ja et ole yksin, kun jännität lämmityskuluja. Jokainen osakas on maksaja, kun taloyhtiön lämmityskulut jaetaan omistajien kesken. Asukkaiden vaikutus kustannuksiin on kuitenkin rajallinen ilman tietoa ja suunnitelmaa.

Tiesitkö, että jokainen 1°C huonelämpötiloissa nostaa kaukolämpökuluja 5%?

– Kulujen vähentäminen edellyttää sisäolosuhteiden mittaamista, jotta voi valita oikeat toimet. Tekoälyyn perustuvalla nykyaikaisella lämmityksen ohjaamisella 10-20 prosentin säästöt kaukolämpökuluissa ovat tyypillisiä, kertoo Olli-Pekka Inget, Tunesmart-palvelun myyntijohtaja EcoGuard Finlandista.  

Pienillä päivityksillä suuret vaikutukset asumismukavuuteen ja euroihin  

Rakennuksissa on yleensä sekä liian kuumia että liian kylmiä asuntoja, ja jos kukaan ei reagoi, taloyhtiön päättäjät olettavat kaiken olevan kunnossa.   

Sisäilmaolosuhteet saa todennettua, kun jokaiseen huoneeseen asennetaan olosuhdeanturi. Anturit mittaavat lämpötilaa ja kosteutta, jolloin asumismukavuus todentuu eikä kyse ole kenenkään oletuksista tai tuntemuksista, Inget korostaa.

Rakennuksen 3D-mallinnus visualisoi isännöitsijälle huoneistojen ja kerrosten lämpötilaerot sekä lämmityksen toimivuuden. Kertyvä historiadata taas auttaa tekoälyä optimoimaan lämmitystä ennakoiden säiden vaihtelun, kun järjestelmä oppii, miten rakennus reagoi muutoksiin.  

– Samalla jokainen asukas voi seurata sovelluksesta oman huoneiston lämmitystä, kosteutta ja vedenkulutusta. 

"Jos nykytilanne ei ole hyvä, tärkeintä on aloittaa tarvittavat toimenpiteet. Vain siten säästöjä voi lisätä ja kohentaa samalla asumisolosuhteita. Lämmityksen optimoinnin voi tehdä heti eikä se ole riippuvainen taloyhtiön muista remonteista",  sanoo Olli-Pekka Inget.

Tunesmart-palvelu huolehtii taloyhtiöstäsi kustannustehokkaasti  

  • Minimoi lämmityksen kustannukset ja maksimoi   asumismukavuuden.  
  • Helpottaa taloyhtiön päättäjien työtä olosuhdedatan ja -trendien avulla.    
  • Turvaa kiinteistön elinkaari lämmityksen, vedenmittauksen, ilmanvaihdon ja sähköautojen latauksen hallinnalla.  
  • Tunesmartissa käytetään asuntojen sisäolosuhteiden mittausteknologiaa, joka on Ruotsissa asennettu jo joka neljänteen asuntoon. 
  • Rakennusautomaation edelläkävijä EcoGuard Finland on osa suomalaista Fidelix-konsernia, jonka teknologia ei aseta rajoituksia taloyhtiön tuleville tekniikkavalinnoille. 

Commercial

Organisation information

Tunesmart

Tunesmart

Tunesmart on palvelukokonaisuus taloyhtiöiden energiatehokkuuden ja talotekniikan hallinnoimiseen. Tunesmart-palvelu on kehitetty vastaamaan taloyhtiöiden kasvaviin kaukolämmön, hoitovastikkeiden ja korjausvelan haasteisiin sekä asumismukavuuden ja tulevaisuuden vaatimuksiin.

Professionals

Olli-Pekka Inget

myyntijohtaja, EcoGuard Finland

Contact details

Myllynkivenkuja 1, 01620 Vantaa p.+358 9 250 1288

Tunesmart in social media