Circutus tarjoaa naapuriapua ja pientä lisätuloa

Miksi ostaa omaksi, kun saman tavaran tai työkalun voi vuokrata pientä korvausta vastaan? Circutus-verkkopalvelu tuo kiertotalouden entistä lähemmäksi jokaisen kuluttajan arkea.

"Circutus on arjen kiertotaloutta parhaimmillaan", Lotta Lilja kertoo.
"Circutus on arjen kiertotaloutta parhaimmillaan", Lotta Lilja kertoo.

Tekisikö mieli kokeilla jotain uutta harrastusta tai urheilulajia ilman kalliita välinehankintoja? Juhlat tulossa, mutta astiat ja puku puuttuvat? Onko varastossa työkaluja, jotka lojuvat suurimman osan ajasta käyttämättöminä?

Näihin arkisiin pulmiin on Lotta Lilja kehittänyt vaivattoman ratkaisun. Viime keväänä avatussa Circutus-vertaisvuokraamossa satunnainen kysyntä ja tarjonta kohtaavat laajalla rintamalla, sillä vuokralle tarjotaan tavaraa sienikuivurista suppauslautoihin ja porakoneesta peräkärryyn.

Liikeidea syntyi pitkälti omien kokemusten pohjalta. Omakotitalon nurkkiin oli alkanut kertyä tavaraa, jolle Lilja arveli löytyvän käyttöä myös muista huusholleista.

"Circuttaminen on takavuosilta tuttua naapuriapua, joka on tuotu nettiaikaan."

– Monille meistä iskee välillä inspiraatio kokeilla jotain uutta harrastusta, mutta sitä varten ei heti haluaisi hankkia kalliita varusteita. Samalla tavoin voi tulla satunnaista tarvetta vaikkapa ompelukoneelle, Lilja selvittää.

Hän toteaakin, että ”circuttaminen” on takavuosilta tuttua naapuriapua, joka on tuotu nettiaikaan. Kaupungeissa naapurit eivät aina ole riittävän tuttuja, että tavaroita kehdattaisiin pyytää lainaksi. Omat tavarat saa verkkopalvelun kautta aktiivisempaan käyttöön ja samalla kertyy hieman lisätuloja. 

– Tämä on arjen kiertotaloutta parhaimmillaan ja näin säästetään myös niukentuvia luonnonvaroja, Lilja tiivistää.

Circutus-alustan kautta vuokraukset, maksut ja viestit kulkevat turvallisesti ja palvelun käyttäjät tunnistetaan pankkitunnuksilla. Vuokrausilmoituksia voi jättää maksutta ja toteutuneista vuokrauksista Circutus ottaa 20 prosentin välityspalkkion.

Teksti: Timo Sormunen

Commercial

Organisation information

Circutus.fi

Circutus.fi

• Vuonna 2023 avattu vertaisvuokraamo
• Tarjoaa markkinapaikan kodin tavaroiden lyhytaikaiseen vuokraamiseen
• Lähtenyt liikkeelle Joensuun seudulta ja toimii koko Suomessa

Professionals

Lotta Lilja

Lotta Lilja

kiertotalouden start up -yrittäjä, Circutus

Circutus.fi in social media