Luonnollinen ja laadukas ravinto edistää hyvinvointia

”Olet mitä syöt” on vanha sanonta, joka pätee ihmisten lisäksi yhtä lailla eläimiin. Täysipainoinen ja selkeä ravinto vaikuttaa monella tavalla eläinten hyvinvointiin. Optimanova on koirille ja kissoille tarkoitettu, ravintotutkimuksiin perustuva ruokatuotesarja.

Luonnollinen ja laadukas ravinto edistää hyvinvointia

Ravinnon koostumuksella on iso merkitys lemmikkieläinten hyvinvoinnille. Vuonna 1986 perustettu Kaikenkarvaiset Oy edustaa Suomessa Espanjasta kotoisin olevaa Optimanova -tuotesarjaa, jonka valikoimista löytyy kuiva- ja märkäruokia koirille ja kissoille. Tuotteet ovat kehitetyt yhdessä eläinlääkärien kanssa, ja perustuvat tutkimustietoon siitä miten ravinto vaikuttaa elimistöön. 

– Kaikissa Optimanovan tuotteissa on optimoitu korkea lihapitoisuus, joka vaihtelee 
65–75 % välillä. Tästä yli puolet on tuoretta lihaa ja loput kuivattua lihaa. Lihapitoisuudet ovat huomattavasti suurempia kuin muissa vastaavissa ruoissa markkinoilla. Optimanovan hiilihydraattipitoisuudet ovat puolestaan 15 – 20 % välillä. Maltilliset pitoisuudet antavat sopiva määriä energiaa ja ovat optimaalisia ruoansulatuselimistön toiminnan kannalta, kertoo kaikenkarvaiset Oy:n toimitusjohtaja Vesa Kemppinen.

Selkeä koostumus edistää terveyttä

Optimanovan tuotteet ovat hypoallergeenisia, eli kussakin tuotteessa on yksi proteiinin lähde ja yksi hiilihydraatin lähde. Optimanova on erinomainen vaihtoehto herkkävatsaisille ja -ihoisille lemmikeille. Proteiinin lähteet ovat sekä koirille että kissoille kana, kani ja lohi. Hiilihydraattilähteet ovat puolestaan koirille riisi ja peruna, ja kissoille riisi, peruna ja maissi. Ruokatuotesarja koostuu näiden pääraaka-aineiden yhdistelmistä. 

”Optimanova on erinomainen vaihtoehto herkkävatsaisille  lemmikeille."

Selkeän reseptiikan ansiosta ruoat ovat koostumuksiltaan puhtaita ja ennalta tiedettyjä. Tuore liha yhdessä itse valmistetun liemen kanssa aikaansaavat erittäin maistuvan ja terveellisen tuotteen. 

– Olemme vuoden alusta saakka ruokkineet koiramme Optimanovalla ja se on sopinut kaikille koirillemme mainiosti, niin nuorille kuin vanhemmillekin. Nirsommatkin koirat syövät sitä mielellään. Optimanovan suosikkiruokina meillä on aktiivisen koiran ruoka, sekä puppy sensitive. Koirien vatsat voivat hyvin, jätökset ovat pienempiä ja tähän ruokaan vaihtaminen meni helposti ilman ongelmia, kertoo koiranomistaja Johanna Pöyhölä.

– Jotkut koiranruokanappulat ovat kuivia känttyjä, mutta nämä Optimanovan ruoat ovat meheviä ja koirien mielestä maukkaita. Meidän koirillemme sopii parhaiten ruoka, jossa on vähän enemmän hiilihydraatteja ja proteiinia ja Optimanovalla on tähän sopivat ruoat. Erityisesti tällä ruoalla koirien lihaskunto ja turkki on pysynyt hyvänä, Johanna jatkaa.

–  Koiramme ovat aktiivisia urheilukoiria, joten ravitseva ruoka on avainasemassa arjessamme. Kaiken lisäksi Optimanova on järkevä vaihtoehto hinta-laatu -suhteeltaan, ja isossa koiralaumassa arvostamme myös sitä.

Allergiat kuriin

– Nykyisin yhä useammat lemmikit kärsivät allergisista oireista. Kun ravintoyhdistelmät ovat selkeitä ja tiedetään mitä eläin syö, pystytään paremmin ymmärtämään mistä allergiaoireet syntyvät ja välttämään niitä, Vesa Kemppinen kertoo. 

"Optimanovan tuotteissa ei käytetä lainkaan vehnää, kauraa, ohraa eikä ruista."

– Optimanovan tuotteissa ei käytetä lainkaan vehnää, kauraa, ohraa eikä ruista. Ne ovat täysravintoa, joissa on kahden pääraaka-aineen lisäksi sopiva määrä rasvaa, kuituja, hivenaineita ja vitamiineja. Eli vastaavat tutkittua tietoa ihanteellisesta ravintokoostumuksesta.

Tarkkaan harkittu valmistusmenetelmä

Optimanovan tuotteet sisältävät runsaasti lihaa. Käytetystä lihasta yli puolet on tuoretta lihaa ja loput kuivattua lihaa. Optimanovan tuotteet valmistetaan hidaskypsennysmenetelmällä, jossa ruoka kuumennetaan valmistusprosessin aikana vain yhden kerran. Tämä edesauttaa ravintoaineiden säilymistä ruoassa. Ruoat eivät sisällä keinotekoisia aromeja tai makuaineita, geenimuunneltuja ainesosia eivätkä säilöntä- ja väriaineita. 

– Ruokien sisältämät ainesosat, luonnolliset antioksidantit sekä optimoitu hiilihydraatti-, rasvahappo- ja proteiinipitoisuus, parantavat vastustuskykyä sekä edistävät ihon ja turkin kuntoa ja ruoansulatuskanavan hyvinvointia, Kemppinen kertoo.

Laaja ja yksilöllinen valikoima

Tuotesarjat ovat tarkkaan harkitut eläinten koon ja iän mukaan. Kissojen tuotteisto koostuu kuivaruokatuotteista, koirille on sekä kuiva- että märkäruokatuotteita. Kissoille on tarjolla 11 erilaisen ruokavalmisteen sarja, josta löytyy tuotteet eri-ikäisille ja -tarpeisille kissoille. Pentuikäisille, aikuisille ja iäkkäille kissoille on omat tuotteensa, samoin kuin nirsoille, steriloiduille, ylipainoisille sekä karvapalloista kärsiville kissoille.

Koirien tuotesarjassa on niin ikään tarjolla tuotteita pennuille, täysikasvuisille ja seniorikoirille. Näiden lisäksi on tuotteita myös ylipainoisille, aktiivisille, nivelvaivoista sekä iho- ja suolisto-ongelmista kärsiville koirille.

Optimanova-tuotteita on saatavilla hyvin varustetuista lemmikkitarvikeliikkeistä, verkkokauppa Kivuttomasta ja tavaratalo Kärkkäiseltä. Lisäksi lokakuussa aukeaa S-ryhmän myymälöissä 38 myyntipistettä, joissa Optimanovan tuotteita on myynnissä.

Teksti: Teemu Simola

Commercial

Organisation information

Kaikenkarvaiset Oy

Kaikenkarvaiset Oy

Kaikenkarvaiset Oy on suomalainen lemmikkieläintuotteiden maahantuonti- ja tukkumyyntiliike. Yritys on tuonut maahan ruokia ja tarvikkeita lemmikkiystävillemme jo vuodesta 1986.

Toimintamme kulmakiviä ovat monipuolinen tuotevalikoima, asiantunteva palvelu sekä pitkäjänteinen yhteistyö asiakkaiden kanssa. Oma kuljetuspalvelumme hoitaa toimitukset kustannustehokkaasti jälleenmyyjillemme eteläisessä Suomessa.

​Tuotteitamme on saatavilla hyvin varustetuista lemmikkieläintarvikeliikkeistä, tavarataloista sekä eläinlääkäreiltä kautta Suomen.

Professionals

Vesa Kemppinen

Vesa Kemppinen

toimitusjohtaja, Kaikenkarvaiset Oy

Johanna Pöyhölä

koiranomistaja

Contact details

Ruosilankuja 4, 00390 HELSINKI p. ​044 475 8080info@kaikenkarvaiset.com