01.10.2021

Maansiirtopalveluyritys menestyy laaja-alaisella kokonaispalvelulla

Maansiirto Harry Mäkelä Oy on pitkän linjan yrittäjätaustainen maansiirtopalveluyritys, joka on nelinkertaistanut liikevaihtonsa neljän viime vuoden aikana. Reilu vuosi sitten yrityksessä tehtiin sukupolvenvaihdos, kun yrityksen perustaja Harry Mäkelä myi perheyrityksen osake-enemmistön pojalleen Janne Mäkelälle.

Yrityksemme ykkösarvo on ihmiset ensin. Meillä on paljon pitkäaikaisia työntekijöitä, jotka ovat sitoutuneita taloon. Myös mittausten mukaan henkilöstön työhyvinvointi on korkealla tasolla, Maanrakennus Harry Mäkelä Oy:n toimitusjohtaja Simo Pynnönen toteaa.

Maansiirto Harry Mäkelä Oy:n viime vuosien nopean kasvun taustalla on paljon ainutlaatuista maanrakennuksen erikoisosaamista sekä palvelujen tuotteistamista toimivaksi ja asiakkaan elämää palvelevaksi kokonaisuudeksi. Henkilökunnan työhyvinvointi on myös korkeassa kurssissa. 

Harry Mäkelä Oy:n toiminta alkoi vuonna 1985 yhden miehen ja yhden kaivinkoneen yrityksenä. Nykyisin työntekijöitä on yli 80 ja koneita lähes sata. Liikevaihto ylitti viime tuloskaudella jo 20 miljoonan euron rajan.  Päätoiminta-aluetta ovat Keski-Suomi ja Pirkanmaa, mutta yritys tarjoaa maanrakentamisen erikoispalveluja myös muualle Suomeen kilpailukykyisin hinnoin. 


Vaativat hybridikohteet kokonaispakettina

– Meillä on erikoisosaamista tavanomaista laajemmalta alueelta, joten pystymme toteuttamaan vaativat hankkeet omalla organisaatiollamme, toimitusjohtaja Simo Pynnönen toteaa. 

Yrityksen toimialueisiin kuuluvat infra-, kunnallistekniikka-, energiajakeluverkko- ja rakennusalan hankkeiden toteuttaminen niin suurissa kuin pienemmissä projekteissa. 

– Pystymme tekemään olemassa olevaan kaupunkirakenteeseen ”hybriditoteutuksen” joka sisältää saneerauspurku-, tuenta- ja maanrakennustyöt suunnitteluineen. Purettavan kohteen purkuaineksesta suuri osa pystytään hyödyntämään alueen infran rakentamiseen. Meiltä löytyy kaikki tarvittava osaaminen korkealaatuisesta hanke- ja työmaasuunnittelusta lähtien. Näin tilaajalta jäävät turhat rajapinnat ja yhteensovittamiset pois, Pynnönen korostaa.

Teksti: Jari Peltoranta

Kaupallinen yhteistyö

Organisaation tiedot

Maansiirto Harry Mäkelä Oy

Olemme maansiirtopalveluihin erikoistunut perheyritys 35-vuoden kokemuksella. Asiakaskuntamme koostuu niin julkisen kuin yksityisen puolen toimijoista energiayhtiöistä tunnetuimpiin rakennuttajiin. Toteutamme kaikenkokoiset projektit ensiluokkaisella laadulla ja otamme mielellämme vastaan myös kaikkein haastavimmat kohteesi.

Artikkelin asiantuntijat

Simo Pynnönen

toimitusjohtaja