Lattiapinnoite-epokseissa on suuria eroja kestävyyden ja huoneilman laadun suhteen

Varmin tapa hankkia ongelmia polymeeripinnoitteiden, (esim. epoksi, PUR, akryyli) hankinnassa on ostaa kilpailutuksen jälkeen halvinta tarjottua lattiamateriaalia.

Lattiapinnoite-epokseissa on suuria eroja kestävyyden ja huoneilman laadun suhteen

Halvin ja eniten asennettu lattiapinnoite on itsestään siliävä epoksipinnoite, ns. SL-epoksi. Markkinoilla olevien SL-epoksipinnoitteiden kalleimman komponentin, epoksin, osuus laskee kokoajan kilpailun kiristyessä. Syynä kehitykseen lienee tiedon-ja koulutuksen puute siitä, mitkä komponentit polymeeripinnoitteissa ovat merkityksellisiä niin kestävyyden kuin sisäilman laadun kannalta. Hankintahenkilöstö ei osaa vaatia laatua ja entistä huonommat, halvat pinnoitteet päätyvät lattiaan.

M1-merkintä ei takaa turvallisuutta

Käyttöturvallisuustiedote on erinomainen lähde selvittää esim. epoksipinnoitteen komponentit. Käyttöturvallisuustiedotteesta selviää epoksin sekä huoneilmaan haihtuvien liuottimien osuus tarjotusta tuotteesta. Mitä vähemmän epoksia, sitä huonommin pinnoite pysyy alustassa ja sitä nopeammin se tulee käyttöikänsä päähän. Liuottimet puolestaan saattavat haihtua huoneilmaan vuosikausia. M1 merkintä ei takaa tuotteen laatua tai turvallisuutta. M1-testit tehdään laboratoriossa ja niillä ei useinkaan ole mitään tekemistä sen pinnoitteen kanssa jota asentajat lattiaan laittavat.


VOC-vapaat lattiat Armeka Engineering Oy:ltä

ARMEKA-FINNESTER SL-epoksi on korkealaatuinen, n. 85 % epoksipinnoite, jonka sideaineena on käytetty VOC-vapaita kovettajia. Pinnoite antaa pitkän käyttöiän. Tartunta alustaan on kestävä, koska tuote muodostaa runsaasti kemiallisia OH-sidoksia. ARMEKA-FINNESTER SL-epoksilla saavutetaan testatusti kestävät ja turvalliset lattiat.  

Kuvassa kahden erilaatuisen epoksin vertailu. Kerrokset 1) SL-epoksi 2) tartuntaprimeri 3) Betoni. Termillä ”markkinaepoksi” viitataan yleisesti myytyihin bentsyylialkoholipohjaisiin epokseihin, joita lähinnä kustannussyistä valitaan lattioihin. Vuoden päästä asennuksesta huonolaatuinen markettiepoksi on hauras ja sen tartunta on huono (primerikerros 2). ARMEKA-FINNESTER VOC-vapaa epoksi on säilyttänyt huippuominaisuutensa.

Kaupallinen yhteistyö

Organisaation tiedot

Armeka Engineering

Armeka Engineering

Armeka Engineering Oy on valmistanut ja asentanut lattiapinnoitteita vuodesta 1991. Lattiapinnoitus ja lattiaurakointi ovat yrityksen keskeisimmät toimialat. Olemme myös ESD/ATEX-lattioiden asiantuntija ja toteutamme kestävät ESD-lattiapinnoitukset.