Aihepiirit
15.10.2015

Turvallisuutta homehtumattomilla lämmöneristeillä

Turvallisuutta homehtumattomilla lämmöneristeillä

Homehtumattomat, vikasietoiset ja VTT:n tutkimat Finnfoam Oy:n lämmöneristeet tuovat turvallisuutta niin rakennusaikana kuin käytössä.


Kotimaisen, voimakkaasti kasvavan perheyritys Finnfoamin tuotevalikoimasta löytyvät oikeat lämmöneristysratkaisut lähes kaikkeen rakentamiseen. Neljänkymmenen vuoden kokemus eristeiden tuotekehityksestä ja valmistuksesta takaavat tutkitusti turvalliset tuotteet. Finnfoam tunnetaan parhaiten routa- ja lattiaeristämisestä, mutta tuotteet sopivat yhtä lailla kaikkeen korjaus- ja uudisrakentamiseen.

Finnfoamin tuotteissa yhdistyvät energiatehokkuus ja ekologisuus. Lämmöneristyskyvyltään Finnfoamin valmistamat Finnfoam, FF-EPS ja FF-PIR ylittävät perinteiset lämmöneristeet, mutta ovat materiaaleina hieman kalliimpia. Rakenteiden kokonaiskustannuksia laskettaessa nämä ovat kuitenkin edullisempia, koska perinteisiin rakenneratkaisuihin verrattuna rakenteista jää pois kerroksia, asennuskustannuksista puhumattakaan. Lisäksi eristeet ovat monikäyttöisiä ja jokaisella on oma optimikohteensa niin uudisrakentamisessa kuin saneerauksissa.

– Vastaavanlaisia lämmöneristeitä kuin Finnfoamin tuotteet on käytetty maailmalla jo 50 vuotta, eikä näillä alueilla ole homeongelmaa kuten Suomessa. Erityisesti näin on Keski-Euroopassa, jossa eri vuodenaikojen voimakkaat lämpötilaerot lisäävät vesihöyryvirtaussuuntien vaihtelua eli olosuhteet ovat olleet Suomea huomattavasti rankempia, kertoo kehitys- ja markkinointijohtaja Asso Erävuoma.

– Meillä ongelmaa ei ole aikaisemmin ollut, kun sisätilojen lämpötilat ovat olleet staattisia, ja muovikalvo kelvannut höyrysuluksi. Tilanne on muuttumassa, kun kesällä käytetään jäähdytystä. Finnfoam ja FF-PIR toimivat rakenteessa samanaikaisesti lämmöneristeenä, höyrysulkuna ja tuulensuojana ongelmitta.

täydentää valikoimaa helpottamalla ja nopeuttamalla kosteiden tilojen rakentamista, sillä se toimii samanaikaisesti sekä rakennuslevynä että vedeneristeenä. Laatoitusvalmis levy on valmiiksi pinnoitettu erikoislaastilla ja sen ydin on homehtumatonta Finnfoamia. Märkätilojen rakenteissa tulisikin käyttää vain homehtumattomia materiaaleja, kuten Ruotsissa, jossa kartonkipintaisen kipsilevyn käyttö märkätilarakenteissa on kielletty jo määräyksissä.  


Teksti: Maija-Liisa Saksa

……………………………

pir_finnfoam_tulppa_lammoneristys_rakentaminen

 

1. FF-PIR eristeillä toteutettu seinärakenne on energiatehokas ja turvallinen.

2. ovat eristyskyvyltään huippuluokkaa ja siksi jo ohuella lisälämmöneristyksellä saavutetaan merkittävä parannus vanhan rakenteen eristyskykyyn. FF-PIR GYL levyissä on toisella puolella valmiiksi kiinni kipsilevy, mikä nopeuttaa remonttia.

3. Finnfoam on erittäin luja ja vettymätön lämmöneriste. Näiden ansiosta se on oikea tuote routaeristämiseen ja maanpinnan alapuolisiin rakenteisiin, kuten kellarinseinään ja lattiaan, joissa on aina kosteutta. Lisäksi Finnfoam on kustannustehokas tuote erilaisiin lisälämmöneristyksiin seinissä ja katoissa.

4. Tulppa-märkätilalevyt toimivat rakenteessa rakennuslevyinä ja vedeneristeenä. Levyn ydin on homehtumatonta ja vettymätön Finnfoamia.

 

 

Kaupallinen yhteistyö

Organisaation tiedot

Finnfoam Oy

Finnfoam Oy

Finnfoam Oy:n Finnfoam, FF-PIR ja FF-EPS lämmöneristeet sekä Tulppa-märkätilalevyt tarjoavat homeentumattomat ja vettymättömät ratkaisut rakennusalalle.