Rakentaminen

05.09.2019

Kelluvalla rakentamisella uudenlaisia ratkaisuja

Kauppatorilla kulkiessa on mahdotonta olla huomaamatta Allas Sea Pool -merikylpylää. Vuonna 2016 valmistuneen kokonaisuuden takana on vantaalainen Bluet ja Marinetek Finland. Kelluva kokonaisuus on peräti 2700 neliön kokoinen.

Kelluvalla rakentamisella uudenlaisia ratkaisuja

– Allas on ainutlaatuinen hybridi. Se on rakennettu erityyppisistä ponttonimateriaaleista ja kolmesta eri allasratkaisusta. Ne ovat toteutukseltaan ja allasteknisiltä yksityiskohdistaan keskenään täysin erilaisia. Kelluvien ratkaisujen suunnittelu ja toteutus on erikoisosaamistamme. Kumppaniverkoston kautta pystymme tarjoamaan laajan tuotevalikoiman, kertoo Bluetin toimitusjohtaja Tytti Sirola.

Kelluva rakentaminen on Sirolan mukaan suositumpaa kuin koskaan. Eikä ihme, sillä se avaa uusia, kestäviä mahdollisuuksia. Bluetilla on työn alla kohteita mm. Oulussa ja Turussa, jonne valmistuu täysin kelluva kokonaisuus. Kyselyjä tulee Aasiaa myöten. 

– Kasvamme kuitenkin maltilla. Siten vältymme vauhtisokeudelta, jonka myötä riskit kasvavat turhan suuriksi. Tarvittavia teknisiä ratkaisuja ei ole aina olemassa, joten luomme niitä itse. Yhdistämme eri toimialojen parhaita käytäntöjä omaan osaamiseemme.

Bluet ei halua käyttää turhaan asiakkaansa resursseja. Sen varmistamiseksi suunnitteluvaihe ja avoin kommunikaatio ovat olennaisen tärkeitä. 

– Kuljemme asiakkaan rinnalla miettimässä kokonaisuutta ja varmistamassa lopputuotteen laatua. Vuorovaikutus on jatkuvaa ja asiakasta kuunnellaan aidosti. Eräs asiakas kommentoi, että ”näinhän se pitäisi aina tehdä”. Pitkäkestoinen ja tiivis yhteistyö, joka johtaa enemmänkin kumppanuuteen kuin asiakkuuteen on paras palaute tehdystä työstä.

 

Kaupallinen yhteistyö

Organisaation tiedot

Bluet

Bluet

Perustettu 2016Liikevaihto 0,8 milj. euroa (2018)Tekninen konsultointi, rakennussuunnitteluValikoimassa mm. kelluvat uima-altaat, kelluvat asunnot, hotellit, kahvilat, ravintolatRäätälöidyt erikoisratkaisut mm. isot uimalat, vapaa-ajan keskukset, kylpylät