Vuoden 2020 ketjuyritys luottaa työntekijöiden arvostuksen voimaan

Työntekijöiden kokema kunnioitus näkyy asiakkaan saamassa palvelussa, sanovat palkitut Kiinteistömaailman yrittäjät.

Yrittäjänelikko vasemmalta: Janne Kumpulainen, Jesse Nylund, Maria Pusa ja Antti Haataja. Kuva: Sami Perttilä
Yrittäjänelikko vasemmalta: Janne Kumpulainen, Jesse Nylund, Maria Pusa ja Antti Haataja. Kuva: Sami Perttilä

Kiinteistömaailma-ketjuun kuuluvan Amuletti Asunnot Oy:n tarina alkaa 25 vuoden takaa, kun Maria Pusa avasi ensimmäisen asuntomyymälänsä Espoon Tapiolaan. Vuosituhannen vaihduttua toiminta laajeni Helsingin puolelle Munkkiniemeen. Tänä vuonna aika tuntui oikealta laajentua, ja keväällä myös Herttoniemen ja Viikin Kiinteistömaailman asuntomyymälät siirtyivät sen haltuun.

Marian poika Janne Kumpulainen tuli äitinsä yrittäjäkumppaniksi vuonna 2005.  

– Pitkään olimme Marian kanssa yrittäjinä kahden. Vuosi sitten tarinaan tuli merkittävä uusi käänne, kun Antti Haataja ja Jesse Nylund hyppäsivät yrittäjiksi mukaan rakentamaan menestystarinaamme, kertoo toimitusjohtaja Janne Kumpulainen.   

Kiinteistömaailma Espoo Tapiola & Helsinki Munkkiniemi, Herttoniemi ja Viikki (Amuletti Asunnot Oy) on yksi Kiinteistömaailma-ketjun lähes 80 ketjuyrityksestä. Kauppamäärillä mitattuna Kiinteistömaailma on suurin kiinteistönvälittäjä Suomessa. 

Ketjun 30-vuotisen historian ennätys rikki marraskuussa

Pusan, Kumpulaisen, Haatajan ja Nylundin luotsaama ketjuyritys palkittiin viime tammikuussa Kiinteistömaailma-ketjun Vuoden ketjuyrityksenä. 

– Tunnustus perustuu toki muun muassa tehtyjen asuntokauppojen määrään, mutta keskeinen kriteeri oli myös asiakastyytyväisyys. Viime vuoden yli 350 kaupassamme se oli 4,88 skaalalla yhdestä viiteen, Pusa kertoo.

Tälle vuodelle tavoitteet uusittiin, ja sen seurauksena uusiksi meni myös yksi Kiinteistömaailman ennätyksistä. Mikään muu ketjun yritys ei ole tehnyt 30-vuotisen historian aikana yli 4 miljoonan euron liikevaihtoa yhden vuoden aikana. Amuletti Asunnot Oy teki sen, ennätys rikkoutui jo marraskuuhun mennessä. Koko Kiinteistömaailma-yrittäjäketjun liikevaihto nousee tänä vuonna 70 miljoonaan euroon.

Pitkäaikaisten työsuhteiden yritys

Janne Kumpulaisen mukaan menestys perustuu ennen kaikkea työntekijöiden tukemiseen. Sanoille löytyy vakuutta: yli puolet henkilökunnasta on viihtynyt heillä yli 10 vuotta. 

– Me yrittäjät olemme henkilökuntaamme varten ja arvostamme heitä. Yhteiset matkat ja tapahtumat lisäävät yhteenkuuluvuutta, mutta tärkeintä on, että arjessa saa apua, kun sitä tarvitsee, Pusa lisää. 

Millainen on sitten hyvä kiinteistönvälittäjä? 

– Ahkera ja hyvä asiakaspalvelija, joka palvelee niin kuin haluaisi itseään palveltavan, sanoo Kumpulainen.

Kiinteistömaailman Espoo Tapiolan sekä Helsinki Munkkiniemen, Herttoniemen ja Viikin (Amuletti Asunnot Oy) toimitusjohtaja Janne Kumpulaisen mukaan hyvä kiinteistönvälittäjä on ennen muuta taitava asiakaspalvelija, jonka kanssa on helppo keskustella kaikista asuntoon ja kauppaan liittyvistä asioista.

Hyvä asiakaspalvelu vaatii jatkuvaa itsereflektointia ja pitkäjänteisyyttä. 

– 17 vuoden kokemuksella voin sanoa, että tätä työtä ei opi hetkessä. Joka päivänä oppii uutta, ja täytyy olla valmis sopeutumaan muuttuvaan maailmaan, 
Kumpulainen lisää.

“Menestyvä kiinteistönvälitys vaatii pitkäjänteisyyttä. Tämän päivän työ palkitsee tekijänsä monesti vasta kuukausien, jopa vuosien päästä".

– Kun välittäjä voi hyvin ja viihtyy työssään, se näkyy myös asiakaspalvelun laadussa. Onnistumisten pohjana on myös hyvä itseluottamus ja menestyksen halu, jatkaa Jesse Nylund.   

– Välittäjän työtä tehdäänkin pitkälti samasta syystä kuin musiikkia tai urheilua: rakkaudesta lajiin. Kun työnteko perustuu intohimoon kohdata ihmisiä ja tehdä kauppaa, syntyy myös tulosta, Antti Haataja summaa.

Tiimissä on menestyksen salaisuus  

Välittäjän on oltava asiakkaan tavoitettavissa viikon jokaisena päivänä. Yrittäjänelikon täytyy puolestaan olla välittäjiensä saavutettavissa, aina. 

Aktiivisen työrytmin vastapainona vaalitaan yhteistä hauskanpitoa. Vastoin vallitsevaa ajattelutapaa tämän nelikon yrityksessä työntekijä voi hyvinkin olla työnantajan kaveri. 

– Haluamme, että työpaikkamme ilmapiiri koostuu avoimista ja luottavista suhteista, Pusa sanoo.

Päivittäisessä työssä uusille ajatuksille ja kehittämiselle jää aikaa, kun kaikkea ei tarvitse tehdä yksin. Tiimi auttaa. Yhdeksi menestystekijäkseen nelikko nostaa korkeatasoiset markkinointimateriaalit. Myytävien kohteiden kuvat ja videot ovat tarkkaan valittujen yhteistyökumppaneiden tuottamia, ja markkinoinnissa käytettävistä visualisoinneista ja teksteistä vastaa oma markkinointipäällikkö.

Kiinteistömaailmaan kuuluminen tuo ison talon tuen sekä mukavat yrittäjäkollegat eri puolilta Suomea.

– Siinä on ketjuyrityksessä toimimisen voima ja hienous: pystymme puhumaan talon sisällä avoimesti asioista, sparraamaan toisiamme ja jakamaan toimintamallit, joilla pysymme kehityksen kärjessä. 

Yrityksen perustaja Maria Pusa sanoo olevansa onnekas saatuaan kollegat, joilla on intohimoa yrittämiseen.  

– Voin sanoa täydestä sydämestä, että olemme kuin iso onnellinen perhe. Tulevaisuus näyttää, kuinka tämä perhe tästä vielä kasvaa. 

Kaupallinen yhteistyö

Organisaation tiedot

Kiinteistömaailma Amuletti Asunnot Oy

Kiinteistömaailma Amuletti Asunnot Oy

Kiinteistömaailma on kauppamäärillä mitattuna Suomen suurin kiinteistönvälitysketju. Sen noin sadassa yrittäjävetoisessa asuntomyymälässä työskentelee 600 asunto- ja kiinteistökaupan ammattilaista. Amuletti Asunnot Oy on yksi ketjuun kuuluvista yrityksistä, jolla on asuntomyymälät Espoon Tapiolassa sekä Helsingin Munkkiniemessä, Herttoniemessä ja Viikissä.

Artikkelin asiantuntijat

Maria Pusa

yrittäjä, kiinteistövälittäjä, LKV

Janne Kumpulainen

yrittäjä, toimitusjohtaja, kiinteistönvälittäjä, LKV, YKV

Antti Haataja

yrittäjä, kiinteistönvälittäjä, LKV, MuM

Jesse Nylund

yrittäjä, kiinteistönvälittäjä, LKV, insinööri (AMK)

Yhteystiedot

Tapiontori 1 02100 Espoo tapiola@kiinteistomaailma.fi

Kiinteistömaailma Amuletti Asunnot Oy somessa