Aicon palvelut kiinnostavat eurooppalaisia pörssiyhtiöitä

Suomalaisen, nopeasti kasvavan Aico Group Oy:n erikoisosaaminen keskittyy pörssiyhtiöiden ja isojen organisaatioiden talouden kauden katkon rutiinien hallintaan ja automatisointiin.

Aicon kehittämä ohjelmisto talouden kauden katkon tehtävien hallintaan on siivittänyt yrityksen voimakkaaseen kasvuun ja uusia osaajia halutaan rekrytoida lisää.
Aicon kehittämä ohjelmisto talouden kauden katkon tehtävien hallintaan on siivittänyt yrityksen voimakkaaseen kasvuun ja uusia osaajia halutaan rekrytoida lisää.

Kotimaiset yhtiöt ovat jo pääosin Aicon asiakkaina, joten nyt kasvu tulee eurooppalaisista pörssiyhtiöistä, sillä nekin haluavat helpottaa omaa kuunvaihteen työruuhkaansa. 

Taloushallinto on perinteisesti ollut hidas muuttumaan ja erityisesti pörssiyhtiöiden taloushallinnossa kuukauden ensimmäiset työpäivät ovat venyneet pitkiksi, jotta kaikki edellisen kauden tiedot saadaan koottua, eriteltyä ja analysoitua. Tämä on vienyt aikaa ja vaatinut paljon manuaalista rutiinityötä.

– Olemme maailmanlaajuisestikin uranuurtajia alalla ja kehittämämme ohjelmisto kauden katkon automatisointiin kiinnostaa isoja yrityksiä ja organisaatioita. Ohjelmistomme automatisoi toistuvia rutiineja, vähentää excelin käyttöä ja sähköposteja, jättäen siten työntekijöille enemmän aikaa  talouslukujen syvempään analysointiin.  Ohjelmistostamme on iso apu läpi kuukauden, mutta erityisesti juuri katkon aikana sen merkitys korostuu, selvittää toimitusjohtaja Marko Voutilainen

”Meillä pääsee seuraamaan aitiopaikalta isojen talojen digimurrosta".

Osin työntekijöittensä omistama Aico on kasvanut voimakkaasti viime vuosina. Suomen lisäksi yrityksellä on toimintaa Latviassa sekä Englannissa, ja Saksaan ollaan juuri avaamassa uutta toimipistettä. Työntekijöitä on nyt lähes 50 ja lisää eri alojen osaajia halutaan mukaan kehittämään toimintaa ja vauhdittamaan kasvua. Yritys hakeekin sekä kokeneita oman alansa ammattilaisia että uransa alkuvaiheessa olevia kykyjä mm. myynnin, tuotekehityksen ja käyttöönoton pariin. 

Aico on kompakti ja ketterä yritys, joten työntekijät pääsevät hyvin vaikuttamaan sekä työn tekemiseen, sen sisältöön että yrityksen toimintatapoihin ja prosesseihin.

– Olemme aitiopaikalla kehittämässä isojen pörssiyhtiöiden taloushallinnon digimurrosta. Kansainvälisyys on meille tärkeää ja työskentelemmekin tiiviissä yhteistyössä eri maissa olevien työntekijöittemme kanssa. Vaikka siis työpiste olisikin Suomessa, on jokainen silti osa kansainvälistä tiimiä, muistuttaa Voutilainen. 

Aico on uranuurtajana hyvässä kasvuvauhdissa mielenkiintoisella liiketoiminta-alalla ja tämä näkyy myös yrityksen toimintatavoissa.

– Meillä on rento ja avoin toimintakulttuuri, sillä uskomme parhaiden innovaatioiden syntyvän joustavassa ja vapaassa ympäristössä. Olemme kaikki mukana arjen tekemisessä. Kannustamme uteliaisuuteen ja meillä saa aidosti kehittää sekä itseään että organisaatiota, sanoo Voutilainen. 

Teksti: Maija-Liisa Saksa

Kaupallinen yhteistyö

Organisaation tiedot

Aico

Aico

Aico team has been providing companies with financial automation solutions for over 10 years. First as business unit of one of Finland’s biggest ERP and business intelligence companies Attido and as of 2019 Aico operates under own legal entity – Aico Group Oy.

Today, Aico is well on its way of becoming a leading intelligent financial close automation provider supporting account reconciliation, close task management, journal entry and financial request processes.

Artikkelin asiantuntijat

Marko Voutilainen

toimitusjohtaja, Aico Group Oy

Yhteystiedot

Technopolis Innopoli 2, Tekniikantie 1402150 Espoo Finlandsupport@aico.ai

Aico somessa