Suomalaisella finanssiteknologialla Pohjoismaiden huipulle

Ropo Capitalilla on huikea kasvutarina pienestä kuopiolaisstartupista Suomen johtavaksi laskujen elinkaaripalvelujen tarjoajaksi. Seuraavana etappina on olla alallaan Pohjoismaiden suurin vuonna 2023.

Suomalaisella finanssiteknologialla Pohjoismaiden huipulle

Ropo Capital Oy:n toimitusjohtaja Ilkka Sammelvuo on syystä ylpeä johtamansa yrityksen menestyksestä Suomessa ja viime vuosina myös Pohjoismaissa. Erityisesti suupieliä nostaa yrityksen maantieteellisen kasvun suunta. 

– Kuopiossa kehitetty innovaatio leviää rajojen yli Pohjoismaihin kovalla vauhdilla, eikä päinvastoin, kuten yleensä tapahtuu finanssiteknologia-alalla. Uimme vähän vastavirtaan. Tavoitteenamme on olla Pohjoismaiden suurin laskun elinkaaripalveluihin keskittyvä yritys vuonna 2023, Sammelvuo toteaa tyytyväisenä.


Laskunkäsittelyn elinkaaripalvelut yhdeltä toimittajalta

Kasvun taustalla on Ropo Capitalin itse kehittämä digitaalinen teknologia ja teknologia-alusta, joiden pohjalle menestys on rakennettu orgaanisen kasvun ja yritysostojen kautta. 

Laskutus ja saatavien hallinta on automatisoitu yhdeksi saumattomaksi prosessiksi, joka selkeyttää laskutuksen kokonaisuuden, minimoi manuaaliset työvaiheet ja varmistaa, että saatavat kotiutetaan tehokkaasti ja asiakassuhdetta hoitaen. 

– Autamme asiakkaitamme menestymään laskutusdataa hyödyntämällä. Yhden kumppanin periaatteella tarjoamme kaikki laskunkäsittelyyn liittyvät elinkaaripalvelut. Kokonaisprosessissa syntyy säästöjä, kun yksi toimija hallinnoi koko laskutustapahtumaketjua, Sammelvuo toteaa.

Laskun elinkaaripalveluun sisältyy laskujen välitys, reskontra, automatisoitu muistutus- ja perintäpalvelu sekä reaaliaikainen raportointi ja maksamiseen liittyvä asiakaspalvelu.

Kassan kiertonopeus kasvaa

– Yhtenäinen laskun elinkaariprosessi tehostaa kassan kiertonopeutta ja saatavien hallintaa. Se tuo myös läpinäkyvyyttä ja ennustettavuutta koko laskunhallintaan, Sammelvuo korostaa.

Automatisoitu maksuvalvonta ja sen johdonmukaiset muistutus- ja perintätoimet varmistavat, että maksujen kotiuttaminen aloitetaan systemaattisesti laskun erääntyessä. Tämä näkyy asiakkaiden maksukäyttäytymisessä nopeasti, ja ammattimaisesti hoidettu perintä tukee kestävää luotonantoa.  

Palvelukokonaisuuteen voidaan yhdistää myös laskurahoitusta, luottotietopalveluita ja -valvontaa sekä muita luotonhallinnan ratkaisuja ja maksuvalvonnan lakiasioiden hoitamista.  

Vastuullista luottopolitiikkaa

Vastuullisuus ja vastuullisen luotonannon palvelut ovat Ropo Capitalin toiminnan kulmakiviä. Ropolla vastuullisuus on paitsi asiakkaasta myös asiakkaan raha-
asioista välittämistä.

 – On kaikkien etu, että ylivelkaantumista ehkäistään kestävällä luottopolitiikalla eli myydään laskulla vastuullisesti. Samalla on tärkeää varmistaa, että tukipalvelut toimivat, maksamisessa on joustoa eikä ketään ajeta liian ahtaalle, Sammelvuo painottaa. 

Teksti: Jari Peltoranta

Kaupallinen yhteistyö

Organisaation tiedot

Ropo Capital

Ropo Capital

Ropo Capital on johtava laskun elinkaaripalveluiden tarjoaja Suomessa. Yhtiö kilpailee Pohjoismaiden markkinoilla omaan teknologiaan, automaatioon ja reaaliaikaiseen dataan perustuvalla palvelukokonaisuudellaan. Seuraavien vuosien aikana Ropon tavoitteena on kasvaa johtavaksi toimijaksi myös muualla Pohjoismaissa.

- Konsernin liikevaihto noin 100 M€
- Henkilöstömäärä noin 400
- Päätoimipiste Kuopio

Artikkelin asiantuntijat

Ilkka Sammelvuo

Ilkka Sammelvuo

toimitusjohtaja, Ropo Capital Oy

Yhteystiedot

PL 25, 70101 Kuopio Puh. +358 30 688 6560support.ropo24@ropocapital.fi

Ropo Capital somessa