Onnistunut PLM-ratkaisu on avain tehokkaisiin ja vastuullisiin prosesseihin

Tuotteen elinkaaren hallinnan (Product Lifecycle Management, PLM) avulla tuotesuunnittelusta, tuotteiden markkinoille tuomisesta ja seurannasta tulee suoraviivaista. TECHNIAn PLM-osaaminen on vertaansa vailla.

Onnistunut PLM-ratkaisu on avain tehokkaisiin ja vastuullisiin prosesseihin

Pilvipohjainen PLM on sovellettavissa hyvin erilaisille toimialoille, aina valmistavasta teollisuudesta rakentamiseen tai jopa matkailualaan. Tuote, jonka elinkaarta suunnitellaan, seurataan ja hallinnoidaan, voi olla fyysisen tuotteen lisäksi vaikkapa palvelukokonaisuus. PLM-osaajien kärkikastiin kuuluva TECHNIA tarjoaa ohjelmistot ja konsultoinnin, tekee toimitusprojektin ja tukee asiakasta sen jälkeenkin. TECHNIA on osa Tukholman pörssiin listattua Addnode-konsernia. 

– Olemme Euroopan suurin Dassault Systèmes -jälleenmyyjä ja meillä työskentelee 650 henkilöä kansainvälisesti. Toimitamme ratkaisuja aina yksittäisistä CAD-ohjelmista laajoihin järjestelmiin. Esimerkiksi PLM-hankkeemme B. Braunille lienee suurin Euroopassa tällä hetkellä käynnissä oleva PLM-hanke, sanoo Tero Hurskainen, TECHNIAn Suomen yksikön liiketoimintajohtaja.

– Meillä on kokemusta hyvin monelta toimialalta. Olemme myös onnistuneet siirtämään hyväksi havaittuja toimintamalleja alalta toiselle ja tarjoamaan näin merkittävää lisäarvoa asiakkaillemme, myyntijohtaja Antti Leppänen jatkaa.

PLM-ratkaisu luo yritykselle niin kustannus- kuin toimintatehokkuuttakin.

– PLM:n avulla mahdollistetaan tuotteen nopeampi ja tehokkaampi markkinoille tuominen. Tämä onnistuu, kun käytetään samaa 3DEXPERIENCE-alustaa kaikkien prosessien hallintaan. Näin näkyvyys jokaiseen tapahtumaan on selkeä, Hurskainen summaa.

Technia tarjoaa myös ainutlaatuisia yhdistelmiä, joita ei muualta saa. Tällainen on SOLIDWORKS CAD-järjestelmän ja ENOVIA-tiedonhallinnan kombinaatio. Yrityksessä tehdään Dassault-tuoteportfolion päälle omaakin ohjelmistokehitystä.

– Erilaisten ratkaisujen integroiminen yrityksen muihin järjestelmiin on yksi meidän vahvuuksistamme, tiiminvetäjä Samuli Sarasti tähdentää.

PLM auttaa myös suunnittelemaan, mittaamaan ja hallinnoimaan tuotteiden ja prosessien vastuullisuutta. Erityisesti valmistavassa teollisuudessa kestävää kehitystä tukevat lisäksi virtuaaliset kaksoset. Kun tuotteesta luodaan virtuaalinen malli, voidaan päätökset ja valinnat suunnittelusta tuotantoon ja toimitukseen tehdä ennakkoon. Tuotteen simuloinnin ja virtuaalisen validoinnin ansiosta markkinalle meno nopeutuu, samalla kun laatu ja esimerkiksi huollettavuus paranee. 

– Tuotekehitystyössä voidaan minimoida resurssihukkaa ja vähentää prototyyppien valmistusta korvaamalla ne virtuaalisilla tuotemalleilla, Leppänen huomauttaa.

– Vastuullisuus on asiakkaillemme yhä tärkeämpää. Kannamme kortemme kekoon siinä, että yritykset voivat toimia kestävän kehityksen mukaisesti, Hurskainen päättää.

www.technia.com

Teksti: Matilda Mäkinen

Kaupallinen yhteistyö

Organisaation tiedot

TECHNIA

TECHNIA

- Liikevaihto: n. 114 miljoonaa euroa
- Työntekijämäärä: 650
- Liiketoiminta-ala: Yritystietojärjestelmät
- Päämarkkina-alueet: Eurooppa ja Pohjois-Amerikka

Yhteystiedot: Tero Hurskainen Director Business Area Finland tero.hurskainen@technia.com 040 860 7218

Antti Leppänen Sales Director 050 591 4118 antti.leppanen@technia.com

Artikkelin asiantuntijat

Tero Hurskainen

Suomen yksikön liiketoimintajohtaja, TECHNIA

Antti Leppänen

myyntijohtaja, TECHNIA

Samuli Sarasti

tiiminvetäjä, TECHNIA

Yhteystiedot

+358 424 7221

TECHNIA somessa