Joustavaa, kotimaista ohjelmistopalvelua majoitusalalle

Kun varaat majoitustilaa suomalaisesta matkailualan yrityksestä, kirjautuvat tiedot hyvin todennäköisesti Hotellinx Cloud -ohjelmistoon. Se on monipuolinen, luotettava järjestelmä ja tämän vuoksi se onkin yksi käytetyimmistä ohjelmistoista kotimaisissa hotelli- ja matkailualan yrityksissä.

Joustavaa, kotimaista ohjelmistopalvelua majoitusalalle

Hotellinx -ohjelmistojen kehitystyö aloitettiin jo yli 30 vuotta sitten ja se oli ensimmäisiä pc:lle suunniteltuja majoitus- ja matkailualan ohjelmistoja. Teknologiat ja ohjelmiston nimikin ovat toki muuttuneet alkuajoista. Nykyisin Hotellinxin uusimpaan teknologiaan pohjautuva Hotellinx Cloud -ohjelmisto toimii pilvessä.

Hotellinx Cloud on kokonaisuus, jossa markkinointia, resurssien hallintaa, operatiivista toiminnan ohjausta, laskutusta sekä toiminnan seurantaa palvelevat osa-alueet täydentävät toisiaan.

Kaikki toiminnot samassa paketissa.

– Alan pioneerina olemme alusta alkaen sitoutuneet matkailualaan ja sen toimijoihin. Olemme luotettava kumppani ja pitkään alalla toimineena meidät tunnetaan. Asiakkaat siis tietävät mitä saavat hankkiessaan meiltä ohjelmistopalveluja.  Kotimaisena toimijana myös tuki-ja ylläpitopalvelumme ovat lähellä, kertoo toimitusjohtaja (1.7. alkaen) Sonja Taipaleenmäki Hotellinx Systems Oy:stä.

Ohjelmistomme on joustava ja se taipuu erilaisten ja eri kokoisten yritysten tarpeisiin. Hotellinx Cloud onkin käytössä niin hotelleissa, hiihtokeskuksissa, kylpylöissä, mökkikylissä kuin leirintäalueillakin. Se soveltuu myös hotelliketjujen eri hotellien hajautettuun tai keskitettyyn käyttöön, kertoo Hotellinxin toimitusjohtaja Sonja Taipaleenmäki.

Yritys haluaa alan edelläkävijänä tarjota asiakkailleen monipuolisen sekä helppokäyttöisen, toimintoja tehostavan skaalautuvan kokonaisjärjestelmän, josta voi ottaa myös osia käyttöön. Se joustavoittaa toimintaa ja tarjoaa loppuasiakkaalle eli matkailijalle entistä miellyttävämmän asiakaskokemuksen.

Soveltuu majoituspalveluja tarjoaville

Hotellinx Cloud on täysin kotimaassa kehitetty ohjelmistokokonaisuus ja se soveltuu kaikille majoitustilaa tarjoaville matkailualan yrityksille. Sitä käytetään myös alan oppilaitoksissa, joten se tunnetaan alalla hyvin.

– Ohjelmistomme on joustava ja se taipuu erilaisten ja eri kokoisten yritysten tarpeisiin. Hotellinx Cloud onkin käytössä niin hotelleissa, hiihtokeskuksissa, kylpylöissä, mökkikylissä kuin leirintäalueillakin. Se soveltuu myös hotelliketjujen eri hotellien hajautettuun tai keskitettyyn käyttöön, selvittää Taipaleenmäki.

Huoneiden ja majoituskapasiteetin varausjärjestelmän lisäksi ohjelmisto mahdollistaa myös aikapohjaisten varausten, kuten kokoustilojen ja ravintolan hallinnan. 

Hotellinx Cloud on monipuolinen, kotimainen ohjelmistokokonaisuus majoituspalveluja tarjoaville yrityksille. 

Hotellinx Cloudin vahvuus on kyky hallita yrityksen eri toimintoja samassa paketissa.  Hotellin, ravintolan ja muiden osastojen kaikentyyppiset varaukset ja palvelut ovat samaa, yhtenäistä kokonaisuutta. Asiakkaan ostot eri paikoista ovat aina nähtävissä ajantasaisina yhdellä myyntiraportilla miltä tahansa päätteeltä.

Kassajärjestelmään voidaan kytkeä rajaton määrä tilejä. Niiden avulla erilaisia palveluja ravintolassa, kylpylässä tai lahjatavarakaupassa voidaan myydä suoraan huonelaskulle yhdellä näppäimen painalluksella. Tämä tehostaa toimintaa, kun laskuja ei tarvitse siirtää paikasta toiseen. Lisäksi inhimillisten virheiden määrä vähenee, kun tiedot syötetään vain kerran. 

– Asiakas kokee asioinnin miellyttävänä ja helppona. Hän voi myös maksaa laskunsa ja hoitaa uloskirjautumisen millä tahansa järjestelmän päätteellä. Tämä vähentää aamujonotusta vastaanotossa, muistuttaa Taipaleenmäki.

Hotellinx Cloud on helppo ottaa käyttöön niin pienessä kuin isommassakin yrityksessä. Sen online-varausjärjestelmä mahdollistaa varausten tekemisen 24/7 suoraan hotellin omilta verkkosivuilta. Loppuasiakas voi huonevarausten lisäksi itse tehdä netissä erilaisia aikapohjaisia varauksia ravintolaan, kokous- ja saunatiloihin, välineisiin jne.

Helppo ottaa käyttöön.

Ohjelmassa on valmiit rajapinnat joko suoraan tai kanavahallinnan kautta Booking.comiin ja muihin yleisesti käytössä oleviin varausjärjestelmiin.

– Varausjärjestelmämme on aina automaattisesti ajan tasalla, joten varauksia voi tehdä niin kauan kuin huoneita on saatavilla. Mitään tietoja tarvitse naputella erikseen sisään, korostaa Taipaleenmäki.

Ohjelmakokonaisuuteen voidaan liittää myös Housekeeping, jonka avulla huoneiden siivoustilanne on aina ajan tasalla ja huoltoviestit välittyvät automaattisesti oikeaan kohteeseen.

Ohjelmiston tehtävienhallinta puolestaan on tarkoitettu sisäiseen kommunikaatioon ja työtehtävien sekä dokumenttien hallintaan. 

Hotellinx Cloudin päämarkkina-alue on Suomessa, mutta sitä käytetään yli 20:ssä eri maassa. Hotellinx Cloud toimitetaan edulliseen kuukausihintaan pilvipalveluna. 

Teksti: Maija-Liisa Saksa

Kaupallinen yhteistyö

Organisaation tiedot

Hotellinx

Hotellinx

Hotellinx Systems Oy on yksityisomistuksessa oleva suomalainen majoitus- ja matkailualan tietojärjestelmäpalveluita kehittävä yritys, joka on perustettu 1992. Ydinosaamistamme on tuottaa majoitus- ja matkailualan asiakkaille tietojärjestelmäpalveluita, jotka tukevat ja tehostavat operatiivista toimintaa. Tuottamamme ratkaisut ovat kokonaisjärjestelmiä, joissa on huomioitu tehokas käyttöönotto ja ylläpito siten, että asiakkaamme voivat keskittyä omaan ydinliiketoimintaansa.

Artikkelin asiantuntijat

Sonja Taipaleenmäki

toimitusjohtaja, Hotellinx

Yhteystiedot

Hotellinx Systems Oy Uudenmaankatu 6 A FIN-20500 Turku Puh. +358 2 2760 100 arkisin klo 8-16