Uusia digitaalisia innovaatioita luonnonvaroja säästäen

Yhä tehokkaamman teknologian avulla jokaisen ulottuvilla on uusia arkea helpottavia digitaalisia palveluja. Sairauksiin löydetään yksilöllisiä hoitomuotoja, anturit analysoivat optimaaliset olot ruokaviljelmillä ja kehitystä jumittaneisiin haasteisiin löydetään ratkaisuja.

Uusia digitaalisia innovaatioita  luonnonvaroja säästäen

– Data, tutkimus ja teknologia muodostavat avainkolmikon, jonka avulla on mahdollista saavuttaa kestävämpi tulevaisuus. Jokaisen liiketoiminta- ja it-johtajan agendalla on tänä päivänä myös vastuullisuusasiat. Tämä on yksi syy, miksi teknologian osto käyttöperusteisesti kasvaa, toteaa Hewlett Packard Enterprisen Suomen ja Baltian toimitusjohtaja Mikko Eerola.

Teknologiaratkaisujen ostaminen käyttöperusteisena palveluna mahdollistaa yrityksille joustavan it-ympäristön, joka skaalautuu molempiin suuntiin.

– Asiakkaiden omistamat it-järjestelmät ovat yleensä vajaakäytössä, mikä on taloudellisesti ja ympäristön kannalta tehotonta. Palveluna ostettaessa it-vastaavan ei tarvitse ylimitoittaa ratkaisua. 

Data, tutkimus ja teknologia muodostavat avainkolmikon."

Myös laitteiden kierrättämisen huomiointi suunnitteluvaiheesta elinkaaren päähän vähentävät ympäristön kuormitusta, avaa Eerola as-a-service -mallin etuja.

HPE omistaa ja operoi kahta maailman suurimpiin kuuluvaa it-laitteiden kierrätyslaitosta Skotlannissa ja Yhdysvalloissa. Laitosten käsittelemistä laitteista n. 90 % päätyy uusiokäyttöön. HPE sitoutui ensimmäisenä it-yrityksenä hiilineutraaliin tavoitteeseen koko toimitusketjun osalta vuoteen 2050 mennessä. Välitavoitteena vuodelle 2025 on mm. operatiivisen toiminnan aiheuttamien päästöjen puolittaminen. Tunnustuksena tehdystä työstä yritys listataan kärkijoukkoon useissa vastuullisuutta mittaavissa raporteissa.

– Eettiset periaatteet ovat olleet olennainen osa yrityskulttuuria siitä lähtien kun herrat Hewlett ja Packard vuonna -39 aloittivat liiketoiminnan, taustoittaa Eerola.

Kaupallinen yhteistyö

Organisaation tiedot

Hewlett Packard Enterprise

Hewlett Packard Enterprise


Global Edge-to-Cloud Platform As-a-Service Company
  • - Tunnetaan nimellä Hewlett Packard Enterprise tai HPE
  • - Pääkonttori: Yhdysvallat
  • - Henkilökunta: 59 400
  • - Kanavakumppaneita maailmanlaajuisesti noin 80 000

Artikkelin asiantuntijat

Mikko Eerola

Suomen ja Baltian toimitusjohtaja

Erikoisosaaminen